BACK TO
TOP
Πληρωμές

Έλεγχος στα eco-schemes με τηλεπισκόπηση, στα βιολογικά έρχεται μαχαίρι

Με τη μέθοδο της τηλεπισκόπησης θα πληρωθούν τα eco-schemes σύμφωνα με εγκύκλιο για τη διαδικασία έγκρισης των πληρωμών που δημοσίευση ο ΟΠΕΚΕΠΕ, κάτι που δείχνει τη σαφή πρόθεση των αρμοδίων αρχών να υπάρξει μεγάλο ξεσκαρτάρισμα στις αιτήσεις των αγροτών και να μειωθεί ο αιτούμενος προϋπολογισμός, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στο διπλάσιο σε σχέση με τα διαθέσιμα 425 εκατ. ευρώ.

4-5_01_2_2

9969
33

Με τηλεπισκόπηση θα γίνει το ξεσκαρτάρισμα στις πληρωμές των eco-schemes, επίκειται μαχαίρι στα βιολογικά

Οι πληροφορίες αναφέρουν παράλληλα πως οι περικοπές αναμένεται να εστιάσουν στη βιολογική γεωργία (διατήρηση), με στόχο να πληρωθούν μόνο όσοι πράγματι παράγουν  βιολογικά. Σημειωτέον ότι ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος που λέγεται «αυξημένη ζήτηση» έχει ξεκινήσει από τη «διατήρηση βιολογικών» μέτρο στο οποίο, υπό το φόβο να μην καλυφθεί η ζήτηση για το eco-schemes, άνοιξαν ορθάνοιχτα «πόρτες και παράθυρα» με αποτέλεσμα η ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης να έχει ανατραπεί πλήρως και τις περισσότερες φορές σε βάρος της νομιμότητας.

Η σχετική εγκύκλιος που αναρτήθηκε στη Διαύγεια είναι διαθέσιμη εδώ.

Όπως αναφέρει η σχετική εγκύκλιος σε κάθε περίπτωση οι ελεγκτές που ορίζονται να πραγματοποιήσουν το διοικητικό και υπολογιστικό έλεγχο προβαίνουν σε δειγματοληπτικό έλεγχο, προς επιβεβαίωση του ορθού υπολογισμού του ποσού πληρωμής των εγκεκριμένων αιτήσεων και συμπληρώνουν και υπογράφουν την λίστα διοικητικού και υπολογιστικού ελέγχου με τα στοιχεία που ελέγχθηκαν. Ειδικότερα, μέσα από το πληροφοριακό σύστημα που υποστηρίζει την ΕΑΕ και τις σχετικές «οθόνες» επιλέγεται η Περιφερειακή Ενότητα ή Δ.Α.Ο.Κ. και πραγματοποιείται έλεγχος σύμφωνα με τα παρακάτω :

1. Μέσα από το αρχείο των πληρωμών καθορίζεται με τυχαία δειγματοληψία το ποσοστό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αιτήσεων των γεωργών, το οποίο πρέπει να είναι 1/1000.

2. Ακολούθως, από το λογισμικό της εφαρμογής, καθορίζεται μηχανογραφικά με τυχαία δειγματοληψία το δείγμα των προς έλεγχο παραγωγών το οποίο εκτυπώνεται σε κατάσταση δείγματος ελέγχου υπό μορφή αναλυτικής κατάστασης πληρωμής.

3. Ο ένας ελεγκτής προβαίνει στον έλεγχο του συνόλου του δείγματος ενώ ο δεύτερος σε δειγματοληπτικό έλεγχο του 10% των ελεγχθέντων δικαιούχων από τον πρώτο ελεγκτή.

4. Στη συνέχεια συμπληρώνεται και υπογράφεται από τους δύο ελεγκτές η λίστα διοικητικού και υπολογιστικού ελέγχου.

5. Εκτυπώνεται η πρώτη και η τελευταία σελίδα της αναλυτικής κατάστασης πληρωμής.

6. Εκτυπώνεται η συγκεντρωτική κατάσταση πληρωμής.Σχόλια (33)
Προσθήκη σχολίου

30-04-2024 22:40Αννα

Πληρώνονται και τα βιολογικα εσύ δεν ειναι

Απάντηση

19-04-2024 21:57D

Ε βέβαια αφού βιολογικά για ΟΣΔΕ 2023 θα πληρωθούν και όσοι τα δήλωσαν το Μάρτιο. Χωρίς έλεγχο.

Απάντηση

19-04-2024 08:48sarakatsanos perifanos

Βρε παρασιτα που βρίζετε σπίτια αποκαλείτε ζώα άλλους ανθρώπους έχετε το θράσος να με πιανετε στο στόμα σας. Τα σχόλια μου είναι κεθρεοτες πανω στα προβληματα των αγροτών. Είστε πεντε έξη που βρίζετε ασυστολα χρόνια τώρα στο σάιτ δεν είστε επαγγελματίες αγροτες εσείς .Ειστε κομματόσκυλα κ υβριστες ενός κόμματος. Απήντησα με τίτλο ως αγροτης σε αυτόν που έβρισε χυδαία αποκαλούσε ζώα όλους μας. Ως εκεί εγώ δεν ξενυχτάω.. Εντάξει gate,

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

19-04-2024 01:32eleni

Λοιπόν τι έλεγχοι λέτε θα κάνουν σε αυτούς που έχουν τα στρέμματα και αυτοί που δεν έχουν θα τα παίρνουν ανενόχλητοι έτσι ειστε μαθημενοι.

Απάντηση

18-04-2024 23:01Στεφ

Δώστε ρε τα Βιολογηκα στους πραγματικούς αγρότες και όχι στους υπαλλήλους ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ ΚΤΛ από εκεί να κάνετε περικοπες

Απάντηση

18-04-2024 20:46Ελαιοπαραγωγος

Ρε μάγκες δεν παίρνετε Χαμπάρι ότι οι τράπεζες είναι τα αφεντικά? Αυτές δεν δίνουν εντολή να αποδεσμευτούν τα λεφτά μας..η κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση είναι απλά γλάστρες

Απάντηση

18-04-2024 19:57Απαράδεκτοι

Από τον Δεκέμβριο έχετε να πληρώσετε ζώα, τώρα βρήκατε άλλη δικαιολογία

Απάντηση

18-04-2024 19:55οι συρίζαιοι

μας γαμησανε στους φόρους αλλά πληρώναμε στην ώρα τους τα χρήματα.οι ΝΔ μας βγάλανε τους φόρους και μας κόβουν της επιδοτήσεις και δεν πληρώνουν στην ώρα τους..τα ίδια Σκατα είσαστε και οι δύο..μαύρο και οι δύο στις εκλογές από μένα.κλέφτες και λαμόγια

Απάντηση

18-04-2024 18:53k

Επειδη κοροϊδευουν για να κερδισουν χρονο και πιθανά να μετακυλίσουν την ευθυνη στους υπαλληλους οπεκεπε.Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ,ΕΠΙΤΟΠΙΟΣ) ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΠΟΣΩΝ ΑΦΟΥ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.Δεν έχουν επιλύσει κάτι, λένε τι θα κάνουν για να δωθούν τα ποσά αφού προκύψουν τα ποσά από το ΟΣΔΕ. Το δείγμα είναι 1 / 1000 και όχι 1 % που λέει το άρθρο, δηλαδή τίποτε. Παρέκαμψαν την υποχρέωση 1 % ελέγχων αιρεσιμότητας του εφαρμοστικού νόμου και καλά το έκαναν. ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΧΑΡΤΗ : Σκεφτείτε τι μπορεί να ΄΄κόψει'' αυτός ο τρόπος ελέγχου.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ, ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΟΙΚ ΣΧΗΜΑΤΑ - ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ.ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΦΟΥ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 425 ΕΚ ΤΟΥΣ.

Απάντηση

18-04-2024 18:20ΓΙΑΝΝΗΣ

Τηλεπισκοπιση τώρα, βρήκαν το κόλπο να κόψουν μερικούς αφού δεν βγαίνει ο λογαριασμός πρέπει να κοπούν κάποιοι όχι όμως αυτοί που πρέπει αυτό είναι σίγουρο

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα