BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Με επίσκεψη Μητσοτάκη στην Θεσσαλία πιθανές πληρωμές ΕΛΓΑ

Γύρω από την επερχόµενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον θεσσαλικό κάµπο προσαρµόζει ο ΕΛΓΑ το χρονοδιάγραµµα πληρωµής αποζηµιώσεων, σε ένα σενάριο που θέλει έναν επόµενο γύρο πληρωµών εντός της ερχόµενης εβδοµάδας.

pliromes-ELGA-thessalia

Πέτρος Γκόγκος

2833
24

Πιθανή επίσπευση πληρωμών από ΕΛΓΑ ενόψει επίσκεψης Μητσοτάκη στην Θεσσαλία

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τα τοπικά καταστήµατα του ΕΛΓΑ, ειδικά στη Λάρισα, να επιταχύνουν τις διαδικασίες και τις αποστολές πορισµάτων στην Αθήνα, προκειµένου να διευκολύνουν την εν λόγω πληρωµή, σε µια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ο Οργανισµός ενόψει της επίσκεψης του Μητσοτάκη που έχει προγραµµατιστεί για τις 11 Μαρτίου.

Σηµειώνεται ότι στην πρώτη πληρωµή αποζηµιώσεων για ζηµιές έτους 2023 ύψους 70 εκατ. που πιστώθηκαν 26-27 Φεβρουαρίου, οι περισσότεροι παραγωγοί αµυγδάλων, βερίκοκων και ροδάκινων της περιοχής, που επλήγησαν από τον περσινό παγετό, δεν είδαν χρήµατα στον λογαριασµό τους.

Σε περίπτωση που ο στόχος της 7ης-8ης Μαρτίου δεν επιτευχθεί, τότε αναµένεται η επόµενη πληρωµή να γίνει προς τα τέλη του µήνα, µε επικρατέστερη ηµεροµηνία τις ηµέρες µετά την 25η Μαρτίου.

Σε γενικές γραµµές, η ροή των πορισµάτων από τα τοπικά υποκαταστήµατα προς τα κεντρικά του ΕΛΓΑ και κυρίως η προϋπόθεση εξόφλησης της ειδικής εισφοράς φαίνεται να διαµορφώνουν το χρονοδιάγραµµα πληρωµών του Οργανισµού, για τα 200 εκατ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα πληρώσει ο Οργανισµός φέτος για ζηµιές της περσινής χρονιάς.

Εν προκειµένω, δεν υπολογίζονται εδώ οι εξοφλήσεις για τις ζηµιές του Daniel.

Για την πληρωµή που ανακοινώθηκε τη ∆ευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ύψους 70 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχει επίσηµη ενηµέρωση σχετικά µε την κατανοµή των ποσών σε επιµέρους περιοχές της επικράτειας, µε πηγές από τον ΕΛΓΑ να αναφέρουν πως πληρώθηκαν ζηµιές από υποκαταστήµατα που είχαν ολοκληρώσει τις διαδικασίες και είχαν ετοιµάσει εγκαίρως τα πορίσµατα.

Πάντως ο µηχανισµός του ΕΛΓΑ θέλει να πιέσει για την έγκαιρη πληρωµή των εισφορών που καταβάλουν οι αγρότες, η καταληκτική ηµεροµηνία της οποίας είναι η 31η Μαρτίου του 2024 για το προηγούµενο έτος. Κάτι τέτοιο άλλωστε είχε διαρρεύσει και τον περασµένο Νοέµβριο του 2023, όταν ήταν καυτή η συζήτηση για την επερχόµενη µεταρρύθµισή του, µε αρκετούς να επισηµαίνουν πως δεν γίνεται να καταβάλλονται αποζηµιώσεις σε όσους χρωστούν ακόµα τις εισφορές τους.

Με βάση και τον στόχο για πληρωµή όλων των αποζηµιώσεων εντός του πρώτου εξαµήνου του 2024, που έχει θέσει η ηγεσία του Αγροτικής Ανάπτυξης στον ΕΛΓΑ, τότε δεν αποκλείεται οι τελευταίες δόσεις να ακολουθήσουν µετά την καταληκτική ηµεροµηνία εξόφλησης των εισφορών.

 

Σχόλια (24)
Προσθήκη σχολίου

02-03-2024 16:14Γιωργος

Γεμισε ο τοπος αθεους,αντιχριστους,χριστομαχους πορνικους,μοιχους,δαιμονισμενους, ανωμαλους,διεστραμμενους,βρωμικους, ανηθικους,σατανισμενους....!!!!!!μποχα και δυσωδια.δεν υπαρχει μετανοια και σωτηρια με τιποτα.ερχεται ολακαυτωμα!!!!!!!!!

Απάντηση

01-03-2024 16:47THEODOR

Σήμερα με πήραν τηλέφωνο από ΕΛΓΑ να με ρωτήσουν αν η καλλιέργεια ηταν βιολογική ......μετά από τόσο καιρό........τι να πώ .....ξαφνικά τους επιασε κόψιμο !!!!!!

Απάντηση

01-03-2024 13:18Γιωργος

''µε αρκετούς να επισηµαίνουν πως δεν γίνεται να καταβάλλονται αποζηµιώσεις σε όσους χρωστούν ακόµα τις εισφορές τους.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ γιατι γινεται να πληρωθουν οι δικαιουχοι αποζημιωσης κυριοι θρασυτατοι υποκριτες,αν κανετε συμψηφισμο παρακρατωντας ο,τι ποσο χρωσταει καποιος και δινοντας του τα υπολοιπα.μαλλον καποια αλλη κουτοπονηρια εχετε στο μυαλο σας και λετε οσα λετε.

Απάντηση

01-03-2024 11:04Κατερίνα

Αρχησε το κομματοσκυλο γαβγοσκυλο . Πόσα ονόματα έχεις βρε ? Όταν σου θίγουν την α(χ)ριστεια πετάγεσαι πάντα και με διαφορετικά ονόματα . Πρόσεξε μην μπερδεύτεις σαν την προηγούμενη φορά .

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (8)

01-03-2024 08:41Έλλην

Μάλιστα θα πάει ο χουβαρντας Μητσοτάκης ο φιλεσπλαχνος πρωθυπουργός να μοιράσει ελεημοσύνη στους ζητιανους για να πει ότι εγώ είμαι μαζί σας είμαι δίπλα σας ή γνωστή τακτική του έχετε δίκιο είμαι μαζί σας ή άνθρωποι καταστραφηκαν και αυτοί κοροϊδεύουν παίζουν με την αξιοπρέπεια τους την ζωή τους αυτοί η άνθρωποι πλήρωσαν ελγα τι στο διαλο έκανε ο σκατο ελγα τόσο καιρό και τώρα άρχισε να στέλνει πορίσματα επιταχύνει κιόλας δηλαδή η κοροϊδία Μητσοτάκη σε όλο της το μεγαλείο απλά μπορούσαν αλλά δεν τα έστελναν για να φανεί γενναιόδωρος ο Μητσοτάκης τώρα που θα πάει μάλλον καλητερα να μην τον δεχτούν να τον κήρυξουν ανεπιθύμητο μπας και κοπεί αυτή η κοροϊδία των πολιτικών όλων των κομμάτων

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (10)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία