BACK TO
TOP
Αποζημιώσεις

Τέλη Μαρτίου πληρώνει τελικά ο ΕΛΓΑ 70 εκατ. για ζημιές του 2023

Τέλος στο σενάριο μιας άμεσης πληρωμής αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ βάζει ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος αναφέρει στο agronews.gr πως ο προγραμματισμός τοποθετεί την κατανομή επιπλέον 70 εκατ. ευρώ για ζημιές έτους 2023, προς τα τέλη Μαρτίου.

Lykourentzos_martio_pliromes

Πέτρος Γκόγκος

10508
20

Στα τέλη Μαρτίου πληρώνει τελικά ο ΕΛΓΑ δεύτερη δόση 70 εκατ. για ζημιές του 2023

Καμία μεταβολή στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΛΓΑ δεν επέρχεται από την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία στις 11 Μαρτίου, παρά τις προσδοκίες αρκετών παραγωγών από την ευρύτερη περιοχή αλλά και υποκαταστημάτων που φέρεται να είχαν επιταχύνει τις διαδικασίες αποστολής των πορισμάτων προς τα κεντρικά του Οργανισμού στην Αθήνα, για μια επίσπευση των διαδικασιών. Αρκετοί ήταν οι παραγωγοί που ανέμεναν νωρίτερα τις αποζημιώσεις τους, αφού στην πλειοψηφία τους έμειναν εκτός της πληρωμής που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου, ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 955 της Agrenda

Σε δηλώσεις του στο Agronews, ο επικεφαλής του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ξεκαθαρίζει ότι δεν προγραμματίζεται καμία εμβόλιμη πληρωμή πριν από αυτήν που θα γίνει προς τα τέλη Μαρτίου κατά την πάγια εδώ και μερικούς μήνες πρακτική. Σε ό,τι αφορά στην επερχόμενη πληρωμή, στα τέλη Μαρτίου, η πρώτη εικόνα των πορισμάτων την τοποθετεί στην περιοχή των 70 εκατ. ευρώ. «Το ποσό δεν έχει κλειδώσει, τα 70 εκατ. τα αναφέρω με επιφύλαξη, αφού ακόμα δεν έχει γίνει η διασταύρωση των πορισμάτων με τις πληρωμές των εισφορών» αναφέρει ο κ. Λυκουρέντζος.

Όπως προκύπτει λοιπόν από τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ, φαίνεται πως ο Οργανισμός θέλει να πιέσει για την έγκαιρη πληρωμή των εισφορών που καταβάλουν οι αγρότες, η καταληκτική ημερομηνία της οποίας είναι η 31η Μαρτίου του 2024 για το προηγούμενο έτος.

Το συνολικό ποσό που θα πληρώσει ο Οργανωνισμός είναι λίγο πάνω από τα 200 εκατ. ευρώ. Έχοντας ήδη καταβάλει τα 70 εκατ. για ζημιές ζωικής και φυτικής παραγωγής έτους 2023 και εφόσον πληρωθούν επιπλέον 70 εκατ. μετά την 25η Μαρτίου, τότε απομένει ακόμα μια δόση ύψους 70 εκατ. ευρώ, με την γραμμή από την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, να θέλει τον ΕΛΓΑ να έχει κλείσει τις υποχρεώσεις του 2023 εντός του πρώτου εξαμήνου, δηλαδή μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.

Ίδιο ορίζοντα έχει και η εξόφληση των αποζημιώσεων του Daniel.

Φωτογραφία: Γεωργία Καραμαλή

Σχόλια (20)
Προσθήκη σχολίου

15-03-2024 10:07Μιχάλης Παπαδοδημητράκης

ΚΑΝΤΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ. ΕΛΓΑ ΙΣΟΝ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.......ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΕΛΓΑ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ...ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΕΝΩ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΟΤΑΝ ΡΩΤΗΣΑ ΕΠΟΠΤΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ......"ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ" ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ;

Απάντηση

13-03-2024 19:10Αλέξανδρος Παπαδόπουλος

Για τις ελιές στην Αλεξανδρούπολη τίποτα εεεε

Απάντηση

06-03-2024 18:44Αγροτης

Κορινθία το κλάδεμα στα αμπέλια και στις ελιές βρίσκεται στο τέλος και ακόμα δεν μας έχει κοινοποιήσει τα πορίσματα για τις περσινές ζημιές. Πως θα προγραμματίσουμε την νέα καλιεργιτικη περίοδο λίπανση δεν έγινε σε λίγο ξεκινάνε φρεζαρισματα ραντισματα με τι καύσιμα με έναν γκαζοντενεκε πετρέλαιο που δώσουν αρχές Απρίλη. Ο Ελγα όμως έχει εισπράξει την ασφαλιστική εισφορά του 23 προκαταβολικά από την επιδότηση και όπου δεν έφτασε το ποσό το υπόλοιπο θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι 31 Μαρτίου.Απο που θα βρούμε χρήματα;

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

06-03-2024 08:21Κτηνοτροφος

Τί άλλο δώσουν; Μας έχουν φλωμοσει στο χρήμα.

Απάντηση

05-03-2024 20:31Νικος

ΖΗΤΟ.Ν.Δ. ΖΗΤΟ.Ο.ΑΔΩΝΗΣ. Όποιος.τους.ψηφζη.να.τους. Χαίρεστε.εκανα.χειρουργιο. Στο.παιδι.μου.μιευτηκη.παραληση. Στο.χερι.του.στα.ΓΙΑΝΝΕΝΑ.ΚΑι. ΔΕν.ειχανε.ναρθηκα.να.μας.δοσουνε Ούτε.γαζες.τη.ξεφτυλησμενη. Κυβέρνηση.διαλυμενο.κρατος. Των.κρητηκων.

Απάντηση

05-03-2024 19:27Αγροτοσυνδικαλιστές

Παιδιά γιατί ασχολείστε με το ποτέ θα γίνουν πληρωμές ; Κανένα νεότερο από τα μπλόκα έχουμε;;;

Απάντηση

05-03-2024 16:17Αγρότισσα

Είστε για βρίσιμο όλοι αντί να βάλετε τη συνδεδεμένη βαμβακος πριν την 25 όπως κάθε χρόνο.Εσείς θέλετε κι από κει να φάτε πως γίνεται μια ζωή να υπάρχουν προβλήματα στις πληρωμές και τιποτα να μην γίνεται σωστά σ αυτή τη χώρα. Πάτε σπίτια σας ρε μόνο για να τρώτε λεφτά φτάνει πια μας έχετε πιει το αίμα.

Απάντηση

05-03-2024 11:52Σταύρος

Έρχονται.ευροεκλογες.κ.κελεστι.η.κοροιδιασας.για.τα.καμενα.θα.πλιροθι.

Απάντηση

05-03-2024 11:40GEORGE

Πληρωμες Μαρτιο ΕΛΓΑ φυτικης παραγωγης σε ολη τη χωρα

Απάντηση

05-03-2024 11:17Έλλην

70 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρουν όσοι Πάρουν ψίχουλα επί δραχμής θα ήταν κάπου 24 δισ δραχμές μιλάμε για τρελά νούμερα που αν έπεφταν στην αγροτοκτηνοτροφια πως θα ειμασταν πως χάθηκε η αγοραστική μας δύναμη όχι απλά χάθηκε εξαφανίστηκε ο μόνος σκοπός του ευρώ τελικά ήταν να μαζέψουν το χρήμα

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία