BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Σύντομα η πληρωμή της ενίσχυσης των 30 ευρώ στο ελαιόλαδο λέει ο Βορίδης

Υποβλήθηκαν 144.354 αιτήσεις, από κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς ελαιολάδου, συνολικού αιτούμενου ύψους ενίσχυσης 126,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τον υπουργό Μάκη Βορίδη, να επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ που θέλει την πληρωμή να γίνεται εντός του μήνα.

dt_voridis_elaiolado_04122020

96
12

Η περίοδος των αιτήσεων έκλεισε τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου και πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν προβεί στην αξιολόγηση των αιτήσεων ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει στην ένταξη και πληρωμή του συνόλου των επιλέξιμων δικαιούχων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του agronews.gr, η πληρωμή της ενίσχυσης των 30 ευρώ το στρέμμα στο ελαιόλαδο, αναμένεται να γίνει μαζί με την εξόφληση του τσεκ, πριν την περίοδο των Χριστουγέννων. Σε σχετικό Δελτίο Τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρεται:

Εξαιρετικά μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της Πρόσκλησης του Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη στους γεωργούς των τομέων που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν 144.354 αιτήσεις, από κατά κύριο επάγγελμα παραγωγούς ελαιολάδου, συνολικού αιτούμενου ύψους ενίσχυσης 126.919.277 €.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εξαντλώντας τις προβλεπόμενες από τον σχετικό Κανονισμό της Ε.Ε. χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΠΑΑ θα προβεί άμεσα στην αξιολόγηση των αιτήσεων ώστε το συντομότερο δυνατό να προχωρήσει στην ένταξη και πληρωμή του συνόλου των επιλέξιμων δικαιούχων.

 Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης δήλωσε σχετικά:

«Για πρώτη φορά στα χρονικά, επιτυγχάνεται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα η ολοκλήρωση των διαδικασιών ενεργοποίησης ενός συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος με τέτοια χρηματοδοτική βαρύτητα και όχι μόνο, γεγονός που καταδεικνύει την άμεση ανταπόκριση της Πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησε η επέλευση της πανδημίας COVID 19, ταυτόχρονα με την σταθερή στοχοπροσήλωσή μας στην υπηρέτηση των αναγκών του πρωτογενούς τομέα της πατρίδας μας».

Σχόλια (12)
Προσθήκη σχολίου

08-12-2020 19:46Τσιάνου Αθανασία

Για την ενίσχυση του ελαιολάδου

Απάντηση

05-12-2020 22:27Όλγα Παπαευαγγελιδου

Θεωρώ σωστό να πληρώνονται οι επαγγελματίες αγρότες.. και οι επιδοτήσεις να δίνονται στους επαγγελματίες αγρότες.. Έχουμε φτάσει στο σημείο να δηλώνονται ακόμη και τα βράχια και να παίρνουν χρήματα, τα οποία στερούν από αυτούς που πραγματικά αγωνίζονται να καλλιεργήσουν και να τα βγάλουν πέρα,,, να είχε μία καλή τιμή το λάδι να πω " κάντε ότι θέλετε¨, αλλά ούτε για αυτό είναι ικανοί. Ξέρω, εξαρτάται από πολλές μεταβλητές η τιμή και πώληση ελαιόλαδου, αλλά έπρεπε να είναι προστατευμένος ο πρωτογενής τομέας. Έπρεπε να υπήρχε πλαφόν στη τιμή, ένα κατώτατο όριο ασφαλείας. (και το λέω ως υπάλληλος σε θέση που βλέπω και ζω τον αγρότη καθημερινά, δεν είμαι αγρότης η ίδια)

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

05-12-2020 22:06ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

"Δύο μέτρα και δύο σταθμά" σε άλλους ελαιοπαραγωγούς πληρώνονται μόνο οι "κατά κύριο επάγγελμα αγρότες" και σε άλλους όλοι δηλ. και οι ετεροεπαγγελματίες. Οι ετεροεπαγγελματίες δεν πληρώνουν ΕΛΓΑ και όλους τους άλλους φόρους; Μάλλον εδώ, κάτι συμβαίνει... Το δίκαιο είναι να πληρωθούν όλοι όσοι παράγουν σ΄ αυτή τη χώρα και για όλα τα προϊόντα. Τουλάχιστον οι ετεροεπαγγελματίες ας έπαιρναν μικρότερα ποσά...

Απάντηση

05-12-2020 22:01Όλγα Παπαευαγγελιδου

Τζάμπα λεφτά εδώ, που θα μπορούσαν να δώσουν και σε άλλους ελαιοπαραγωγούς, που από κάποια απροσεξία ή επειδή ξέχασαν να ενημερώσουν το μητρώο, ξαφνικά δεν είναι επαγγελματίες αγρότες??? Δε ζουν από το λάδι......δεν άφησαν περιθώριο ενστάσεων η επισύναψης στοιχείων απόδειξης επαγγελματία αγρότη περσινού έτους. Αδικία!!!! αυτός που έχει έστω και 100μετρα στην επόμενη κλίμακα πληρώνεται με το μεγαλύτερο ποσό. Είτε ένα στρέμμα είτε δέκα 300€?????? Εκείνος με 50,1 στέμματα 2000€ ενώ ο άλλος με 49,9 στρέμματα 1600€. ... ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΤΑ 200ΜΕΤΡΑ 400€??????????? Δώστε όσο είναι αναλογικά και ορθά σε όλους... Δίνετε ότι να ναι και νομίζετε ότι έτσι πάει ο πρωτογενής τομέας μπροστά, αυτή είναι η στήριξη? Οχι... ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΌΧΕΙΡΗ ΚΑΙ ΒΟΛΙΚΉ ΣΤΉΡΙΞΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΈΤΕ ΌΤΙ ΔΏΣΑΤΕ...

Απάντηση

04-12-2020 22:39Ιωαννα

Δεν ειναι 30 το στρεμμα. Ειναι με κλιμακα . Απο 1 εως 10 ειναι 300€ . Απο 10 εως 15 600€ και παει λεγοντες μεχρι 4000€

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

04-12-2020 19:24Μοσχουλα Μπαφαλουκου

Οντως μεγαλη αδικια κ μακαρι να το καταλαβουν και να γινει συμπληρωματικη ενισχυση για να παρουν και αλλοι που το εχουν αναγκη και ζουν μονο απο τις ελιες!!!περιμενουμε Κβοριδη...

Απάντηση

04-12-2020 19:04ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για τις επιτραπέζιες τι γλινεται; Μας ξεχάσατε.

Απάντηση

04-12-2020 16:33Σπυρίδων Μποζιονέλος

Μονο να ελπίζουμε κ να περιμένουμε. Ελπίζω κάποιος να το μεταφερει στον υπουργό Κ να βγάλει μια συμπληρωματική προσκληση για να αποκατασταθει η αδικια στους κατα κύριο επαγγελμα αγροτες που εμειναν απέξω χωρις επαναλαμβανω να εχουν ευθυνη!!!!

Απάντηση

04-12-2020 15:56Βασίλης Παρασκευόπουλος

Τί θα γίνει με αυτούς που παρόλο που είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν ΄'ηταν γραμμένοι στο ΜΑΑΕ?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία