BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Ειδική ενίσχυση 26 εκατ. για καρπούζια, πατάτες και νεροβούβαλους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 26 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή γεωργικό τομέα και πλήττονται από την επιδημία του κορονοϊού αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

green-watermelon-fruits-3609872-1

503
24

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων.

Η δημόσια στήριξη, η οποία θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, θα είναι ανοιχτή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή (αγρότες) στην Ελλάδα στους τομείς της εκτροφής βουβάλου, της παραγωγής καρπουζιών σε εξωτερικούς χώρους, της παραγωγής καλλιεργειών θερμοκηπίου (με εξαίρεση την Κρήτη), και την παραγωγή πατατών το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

 

Σχόλια (24)
Προσθήκη σχολίου

12-03-2021 11:18Ζωή

Γενικότερα, το εισόδημα των αγροτών σταδιακά τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί πρώτον οι Ευρωπαϊκές ενισχύσεις μειώθηκαν στο όνομα των νέων αγροτών, όμως ούτε αυτοί καρπώθηκαν την μείωση, και δεύτερον οι μεσάζοντες προμηθεύονται από τρίτες χώρες αγροτικά προϊόντα όπως πατάτες Αιγύπτου, ελαιόλαδο Τυνησίας, αμύγδαλα Τουρκίας, σιτηρά Αλβανίας. Με απόρροια ο Έλληνας αγρότης αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος παραγωγής (και όχι μόνο) όταν οι τιμές πώλησης των προϊόντων του είναι εξευτελιστικές.!Ακούει κανείς?

Απάντηση

12-03-2021 11:09Ζωή

Γενικότερα το εισόδημα των αγροτών έχει μειωθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί πρώτον οι Ευρωπαϊκές ενισχύσεις μειώθηκαν στο " όνομα " των νέων αγροτών, όμως δυστυχώς ούτε αυτοί καρπώθηκαν την μείωση και δεύτερον όταν είναι ελεύθερο το εμπόριο και οι μεσάζοντες προμηθεύονται από τρίτες χώρες αγροτικά προϊόντα, όπως πατάτες Αιγύπτου, ελαιόλαδο Τυνησίας, ξηροί καρποί Τουρκίας, σιτηρά από Βαλκάνιες χώρες, τότε πώς ο Έλληνας αγρότης θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο κόστος παραγωγής με τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης των παραγώμενων προϊόντων του? Ακούει κανείς?

Απάντηση

09-03-2021 14:06Ρούφουλας

Οι υπόλοιπες καλλιέργειες γιατί δεν πήραν ενίσχυση? Είναι παιδιά αλλού Θεού? Και οι πατάτες και τα καρπούζια πουλήθηκαν. Ωστόσο πήρανε ενίσχυση!!! Πρέπει να γίνουμε ρουφιάνοι??? Αυτή είναι λοιπόν η αριστεία της κυβέρνησης???

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (4)

08-03-2021 17:04Βόδι ψηφοφορος

Ρε παιδιά μιλάτε όλοι Το ξέρετε πως έχω αγελάδες πουλάω 0.25 το γάλα και δεν έχω σφάξει τρία χρόνια ζώο;; Αλλά ενίσχυση πήραν μέχρι και οι πυγολαμπίδες

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

08-03-2021 14:40Αγροτισα

Το υπόλοιπο της βασικής που μας έκλεψαν λέει θα το δώσουν ως τέλος Ιούνη. Η συνδεδεμένη που έμπαινε τον. Φεβρουάριο που είναι;;;; Περιμένουμε κ μια πληρωμή από το έλγα για τον παγετό του Μάρτιου του 20. Όλα δικά μας λεφτά και δε μας αφήνετε να πάρουμε ανάσα να ζήσουμε.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

08-03-2021 14:24Σάκης

Η βασική ενίσχυση πότε θα μπει..?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

08-03-2021 14:01Νεροβουβαλος

Αν έχεις φίλο η δικό σου βουλευτή στην κυβέρνηση ,θα πάρεις βοήθημα κ παχύ. Αν όχι , έχασες. Λίγο ακόμα κ θα βγούνε φωτογραφικές αποφάσεις για καλλιέργειες , περσινές, που δεν επλήγησαν κ πήραν παχύ βοήθημα

Απάντηση

08-03-2021 13:58Χρηστος

Πατάτες που εχουμε ασφάλιση στο ελγα και δεν ειναι στο οσδε γιατί φυτεύουμε αυγουστο και δεν ανοιξε το οσδε να περαστουνε θα παρουμε ενίσχυση

Απάντηση

08-03-2021 13:23ΑΓΡΟΤΗΣ

Τα σταφύλια?

Απάντηση

08-03-2021 13:00ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΜΗΣ

Όπου θέλουν δίνουν λεφτά. Άκου! ο νεροβούβαλος. Οποια συντεχνία πιέζει και εχει μπάρμπα στην Κορώνη παίρνει ευρωπουλα. Η υπαίθρια ντομάτα που ειχε τιμη εξευτελιστική επειδή ήταν κλεισμενη η εστίαση λόγω κορωναιού, και δεν υπηρχε τουρισμός και πετάχτηκαν τεράστιες ποσότητες ούτε ευρώ δεν παίρνουν οι παραγωγοί και ας καταστράφηκαν, οπως και όλοι οι παραγωγοί υπαίθριων κηπευτικών. Το μονο που μπορει να πει κανείς ειναι ΑΙΣΧΟΣ

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία