Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Επιδοτήσεις

Ειδική ενίσχυση 26 εκατ. για καρπούζια, πατάτες και νεροβούβαλους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 26 εκατ. ευρώ για τη στήριξη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή γεωργικό τομέα και πλήττονται από την επιδημία του κορονοϊού αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

green-watermelon-fruits-3609872-1

7338
24

Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου κρατικών ενισχύσεων.

Η δημόσια στήριξη, η οποία θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων, θα είναι ανοιχτή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή (αγρότες) στην Ελλάδα στους τομείς της εκτροφής βουβάλου, της παραγωγής καρπουζιών σε εξωτερικούς χώρους, της παραγωγής καλλιεργειών θερμοκηπίου (με εξαίρεση την Κρήτη), και την παραγωγή πατατών το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητας και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

 

Σχόλια (24)
Προσθήκη σχολίου

12-03-2021 11:18Ζωή

Γενικότερα, το εισόδημα των αγροτών σταδιακά τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί πρώτον οι Ευρωπαϊκές ενισχύσεις μειώθηκαν στο όνομα των νέων αγροτών, όμως ούτε αυτοί καρπώθηκαν την μείωση, και δεύτερον οι μεσάζοντες προμηθεύονται από τρίτες χώρες αγροτικά προϊόντα όπως πατάτες Αιγύπτου, ελαιόλαδο Τυνησίας, αμύγδαλα Τουρκίας, σιτηρά Αλβανίας. Με απόρροια ο Έλληνας αγρότης αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο κόστος παραγωγής (και όχι μόνο) όταν οι τιμές πώλησης των προϊόντων του είναι εξευτελιστικές.!Ακούει κανείς?

Απάντηση

12-03-2021 11:09Ζωή

Γενικότερα το εισόδημα των αγροτών έχει μειωθεί. Αυτό συμβαίνει γιατί πρώτον οι Ευρωπαϊκές ενισχύσεις μειώθηκαν στο " όνομα " των νέων αγροτών, όμως δυστυχώς ούτε αυτοί καρπώθηκαν την μείωση και δεύτερον όταν είναι ελεύθερο το εμπόριο και οι μεσάζοντες προμηθεύονται από τρίτες χώρες αγροτικά προϊόντα, όπως πατάτες Αιγύπτου, ελαιόλαδο Τυνησίας, ξηροί καρποί Τουρκίας, σιτηρά από Βαλκάνιες χώρες, τότε πώς ο Έλληνας αγρότης θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο κόστος παραγωγής με τις εξευτελιστικές τιμές πώλησης των παραγώμενων προϊόντων του? Ακούει κανείς?

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία