BACK TO
TOP
Δρώμενα

Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής

Το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής διοργανώνεται στις 15 Δεκεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη. Είναι πανελλήνιο και περιλαμβάνει εκθεσιακό και διαγωνιστικό μέρος, δηλαδή δύο παράλληλες δράσεις την ίδια ημέρα, με αξιολόγηση και βράβευση.

amathitikofestivalrompotikhs

34
0

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ μπορούν να προσέρχονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού συγκροτήματος του Πειραματικού Γυμνασίου Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Νεάπολη (περιοχή Στρεμπενιώτη, πρώην Πολυκλαδικό) από τις 10:00πμ για να θαυμάσουν τις ρομποτικές δημιουργίες των μαθητών ενώ στις 14:00μμ θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης.

Κύριοι παιδαγωγικοί στόχοι της διοργάνωσης είναι η ενθάρρυνση των μαθητών για την ενασχόληση με τη δημιουργία και τον προγραμματισμό αυτοσχέδιων ρομποτικών κατασκευών, για ομαδική εργασία, ανάληψη πρωτοβουλιών και ευρεσιτεχνία, μέσα από την ανακαλυπτική μάθηση.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα ρομπότ που έχουν κατασκευαστεί θα μπορούσαν να εξερευνήσουν τον πλανήτη Άρη. Ή να βοηθήσουν ασθενείς στον πλανήτη Γη να λαμβάνουν τα σωστά φάρμακα στη σωστή δοσολογία. Υπόσχονται ακόμα να δημιουργήσουν ένα «ρομποτικό μικροκλίμα» για την προστασία των ζώων του πλανήτη ή να ειδοποιούν τα καράβια για κινδύνους και -εναλλακτικά- να σώζουν ναυαγούς.

Οι μαθητές δημιούργησαν, επίσης, ρομποτικές κατασκευές για ένα έξυπνο σπίτι με κατοίκους με προβλήματα ακοής και κίνησης μέσω εφαρμογών σε κινητό τηλέφωνο, αλλά και για ένα αυτόνομο έξυπνο σπίτι που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα και συλλέγει βρόχινο νερό, ένα μηχανικό ασύρματο χέρι, το οποίο αν αναπτυχθεί θα μπορούσε να ανυψώνει και να μεταφέρει αυτοκίνητα εξ αποστάσεως μέσω κινητού, ένα παιχνίδι με ρομποτικά αυτοκίνητα που ελέγχονται με ασύρματα γάντια που φορούν οι παίκτες στα χέρια τους, ρομποτικό όχημα που κινείται αυτόνομα και συλλέγει ανακυκλώσιμα υλικά, ένα έξυπνο ποδήλατο και ένα βιονικό χέρι-ρομπότ που ανιχνεύει υλικά ανάλογα με το είδος τους (σίδερο, αλουμίνιο, γυαλί) κι ένα έξυπνο ρομποτάκι - ανθρωποειδές.

Στο Φεστιβάλ έχει προσκληθεί ο Καραγκιόζης, με την ιδιότητα του χάκερ! Η παράσταση του Θεάτρου Σκιών, με τίτλο «Ο Καραγκιόζης χάκερ» θα δοθεί από έναν μαθητή καραγκιοζοπαίχτη (στις 14:00μμ), ενώ θα παρουσιαστούν και ποντιακοί χοροί από το παιδικό τμήμα του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας Συκεών.

Περισσότερα στη σελίδα http://mfr.sch.gr

Με πληροφορίες και φωτο από το ΑΠΕ-ΜΠΕ



Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία