BACK TO
TOP
Δρώμενα

Μουσική και βωβός κινηματογράφος

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου (13/2), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χίου, διοργανώνει την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου αφιέρωμα στον βωβό κινηματογράφο, στην αίθουσα θεάτρου του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου.

acharliechaplicitylightsbwbosmu4

0
0

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν:

- Διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για σχολικές ομάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ώρα 10:00πμ). Ο συνθέτης και σολίστ Γιώργος Σαλτάρης θα αξιοποιήσει αποσπάσματα δύο ταινιών, που συνομιλούν με ένα πιάνο επί σκηνής, για να αναλύσει την τεχνική της πρωτότυπης μουσικής επένδυσης (original soundtrack). Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον βωβό κινηματογράφο και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μουσικής στην 7η Τέχνη τις δεκαετίες 1920 και 1930. Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι η ενθάρρυνση των μαθητών να συνθέσουν πρωτότυπη μουσική για την επένδυση σχολικών θεατρικών παραστάσεων ή / και σχολικών κινηματογραφικών παραγωγών.

- Προβολή του film noir «Τα φώτα της πόλης» (1931) με τη συνοδεία πιάνου, για γενικό κοινό (ώρα 20:00μμ). Μια από τις πιο συγκινητικές και ανθρώπινες ταινίες στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά, με θέμα την αυταπάρνηση και την ανιδιοτελή αγάπη προς τον αδύναμο συνάνθρωπο. Θα προηγηθεί εισαγωγική ομιλία του Γιώργου Σαλτάρη, για τη γέννηση του βωβού κινηματογράφου σε συνάρτηση με τη μουσική επένδυση βωβών ταινιών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για το εργαστήρι είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής: τηλ 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, ώρες 10:00-17:00).


Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 82102
www.piop.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία