BACK TO
TOP
Κοινωνία

Στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας Οσπρίων η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ στην αγροδιατροφή

Την πρόθεση για ενίσχυση της συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα και την προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα, συζήτησαν στη συνάντησή τους ο κ. Σπήλιος Λιβανός με τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Yossi Amrani, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.

ypaat-presveftis1

73
0

Στη συνάντηση, επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στο Τελ Αβίβ  και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επιτάχυνση της υλοποίησης του υφιστάμενου πλαισίου συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα. Συζητήθηκαν πρακτικά βήματα για την προσέλκυση και υλοποίηση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς της έρευνας και της παραγωγής. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λίβανος στις σημαντικές δυνατότητες που υπάρχουν για τους Έλληνες να αυξήσουν τις εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων στο Ισραήλ.

 

Με αφορμή την καθιέρωση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ της 10ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Οσπρίων,  ο κ. Λιβανός προσέφερε στον Πρέσβη του Ισραήλ ένα καλάθι με βιολογικά όσπρια ελληνικής παραγωγής.

Από τα πρώτα φυτά που καλλιεργήθηκαν ποτέ από τον άνθρωπο, τα όσπρια αποτελούσαν σημαντικό συστατικό της ανθρώπινης επιβίωσης, ενώ θεωρούνται με βάση τα θρεπτικά συστατικά τους ως το «κρέας του φτωχού».

Η 10η Φεβρουαρίου ανακηρύχθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAQ)  ως Παγκόσμια Ημέρα Οσπρίων. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με τα διατροφικά οφέλη των οσπρίων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της επισιτιστικής ασφάλειας.

Η καλλιέργεια των οσπρίων στη χώρα μας, πραγματοποιείται από την αρχαιότητα και η ελληνική γη παράγει εξαιρετικές ποικιλίες, με ιδιαίτερα νόστιμη γεύση. Πολλά από αυτά, έχουν πλέον κατοχυρωθεί ως προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), ή Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.).




 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία