BACK TO
TOP
Προγράμματα

Αρνητικές οι αρχές για διετή παράταση στα Βιολογικά

Πυκνώνουν τα αιτήματα για παράταση των δεσμευσεων βιοκαλλιεργητών του Μέτρου 11 (τριετία) όσο πλησιάζει η 31η Μαΐου, όπου ολοκληρνεται το πρόγραμμα γι' αυτούς, ωστόσο προς το παρόν οι διαχειριστικές αρχές εμφανίζονται αρνητικές στο ενδεχόμενο αυτό, ενώ ούτε οι οργανισμοί πιστοποίησης λεχουν κάποια ενημέρωση για συνέχιση της δράσης

24797195416_dfa1469d0d_o

18
5

Ο λόγος που οι διαχειριστικές δεν προτίθενται να προχωρήσουν σε παράταση είναι πως δε γίνεται να καλυφθούν όλες οι προκηρύξεις του Μέτρου. Δηλαδή, αν ικανοποιηθεί το αίτημα για τους ενταγμένους του 2017, θα πρέπει να γίνει το ίδιο αυτόματα και για όσους μπήκαν στις προσκλήσεις των δύο επόμενων ετών όπου λήγουν οι δεσμεύσεις τους το Μάιο του 2021 και 2022 αντίστοιχα.
Ωστόσο αυτή την περίοδο ασκείται ένοτνη πολιτική πίεσγ ώστε τελικά, τουλάχιστον να ικανοποιηθούν οι δικαιούχοι της πρώτης προκήρυξης.

Τελευταίο παράδειγµα η αντιπροσωπεία βιοκαλλιεργητών που συναντήθηκε µε τον αναπληρωτή Γραµµατέα της Κοινοβουλευτικής Οµάδας της Ν∆, βουλευτή Λάρισας, Χρήστο Κέλλα. Εκεί τονίστηκε η αναγκαιότητα διετούς παράτασης στο Μέτρο 11 για τις Βιολογικές Καλλιέργειες και συγκεκριµένα στο Υποµέτρο 11.1, που αφορά «ενισχύσεις για τη µετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και µεθόδους». Υπενθυµίζεται ότι ο κ. Κέλλας τον περασµένο Νοέµβριο δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, είχε αιτηθεί την παράταση, µιλώντας για «πρόγραµµα γέφυρα», καθώς για το συγκεκριµένο µέτρο υπάρχει µεγάλο ενδιαφέρον, ενώ συµβάλλει τα µέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος. Απάντηση προς το παρόν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη, δεν έχει υπάρξει.

Σηµειώνεται εδώ πως ο µεταβατικός κανονισµός προς τη νέα προγραµµατική περίοδο µπορεί να προσφέρει παράταση στα Προγράµµατα Αγροτικής Ανάπτυξης από 1 έως 2 χρόνια. Αυτό θα µπορούσαν να το εκµεταλλευτούν εν δυνάµει οι διαχειριστικές αρχές για να προχωρήσουν αντίστοιχα σε παράταση του προγράµµατος της Βιολογικής Γεωργίας.

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

24-01-2020 11:03έλληνας αγρότης

Δεν βγαίνει ο άνθρωπος ρε παιδιά 12000 ευρώ κοστίζει το κόψιμο της βασιλόπιτας σκέψου να έρθει και το Πάσχα κ να πρέπει να σουβλίσει και αρνί...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

24-01-2020 09:42Παυλος

Αυτά δεν ανακοινώνονται μήνα Γενάρη. Έχω κάνει τον προγραμματισμό μου βάση του προγράμματος της βιολογικής για αυτή τη χρονιά. Βγες το Σεπτέμβριο και πες τέλος . Αλλά όχι μήνα Γενάρη!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

24-01-2020 09:15αγροτης

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΓΡΑΦΕ 3 + 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΟ 2011..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις