Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Ένταξη με 12.000 ευρώ τυπική απόδοση εξετάζεται για Νέους Αγρότες

Τις επόµενες ηµέρες αναµένεται να εκδοθεί η προδηµοσίευση της 3ης πρόσκλησης Νέων Αγροτών, µε τις διαχειριστικές αρχές να διαµορφώνουν το πλαίσιο µε σηµαντικές αλλαγές.

8_29

21121
6

Πληροφορίες της Agrenda αναφέρουν ότι µία από αυτές είναι η αύξηση του κατωφλιού ένταξης στο Μέτρο από τα 8.000 ευρώ Τυπική Απόδοση στα 12.000 ευρώ, ώστε να µπορέσει να «µετριαστεί» µε κάποιον τρόπο το ενδιαφέρον που θα φέρει το µεγαλύτερο πριµ των 30.000-35.000 ευρώ.

Εφόσον τελικά αποφασιστεί κάτι τέτοιο, τότε οι ενδιαφερόµενοι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα ώστε να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες εκτάσεις που θα τους επιτρέψει να είναι επιλέξιµοι. Σηµειώνεται πως τίποτα ακόµα δεν έχει «κλειδώσει» για την Τυπική Απόδοση καθώς ακόμα εξετάζονται εναλλακτικά σενάρια, με ένα εξ αυτών να είναι τα 12.000 ευρώ. Πάντως, τα έτη δεσµεύσεων θα αυξηθούν από τα 3-4 που είχαν προβλεφθεί σε περασµένες προκηρύξεις.

Στη νέα πρόσκληση εξετάζεται παράλληλα η αύξηση του περιθωρίου πρώτης εγκατάστασης, από το 12µηνο στους 18 µήνες. ∆ηλαδή, να µπορεί κάποιος που έχει εγκατασταθεί για πρώτη φορά µέσα στο καλοκαίρι του 2020 να ενταχθεί στο Μέτρο.

Κατά τα άλλα ο υπόλοιπος σκελετός του προγράµµατος όσον αφορά τους δικαιούχους και τα χαρακτηριστικά της εκµετάλλευσης αναµένεται να µην αλλάξει θεαµατικά. ∆ηλαδή, για να ενταχθεί κάποιος στο Μέτρο πρέπει να είναι κάτω των 41 ετών. Επίσης, δεν πρέπει να έχει σύζυγο που είναι είτε επαγγελµατίας αγρότης - αγρότισσα, βάσει βεβαίωσης του ΜΑΑΕ,

ή έχει τις προϋποθέσεις για να οριστεί ως επαγγελµατίας αγρότης - αγρότισσα από το ΜΑΑΕ, εξαιρουµένων των συζύγων των επαγγελµατιών αγροτών στο τοµέα της αλιείας. Τέλος, δεν πρέπει να είναι σπουδαστής/στρια ή φοιτητής/τρια που δεν έχει συµπληρώσει τον αριθµό των προβλεπόµενων ετών φοίτησης για κάθε σχολή.

Τυπικές αποδόσεις

Τα 8.000 και 12.000 ευρώ Τυπική απόδοση µεταφράζονται µε βάση τις κύριες καλλιεργητικές επιλογές και επιλογές εκτροφών των παραγωγών σε:

Ελαιώνας (επιτραπέζια ελιά): 27 και 40 στρέµµατα.

Ελαιώνας (ελαιοποιήσιµη ελιά): 43 και 65 στρέµµατα.

Ακρόδρυα: 16 και 24 στρέµµατα.

Εσπεριδοειδή: 16 και 24 στρέµµατα.

Πυρηνόκαρπα, µηλοειδή, αµπελώνες (οίνος): 12 και 18 στρέµµατα.

Αµπελώνες (επιτραπέζιο σταφύλι): 9 και 14 στρέµµατα.

Κηπευτικά: 7 και 11 στρέµµατα.

Σκληρό σιτάρι: 245 και 368 στρέµµατα.

Βαµβάκι: 53 και 80 στρέµµατα.

Πρόβατα: 86 και 129 θηλυκά.

Βοοειδή γαλακτοπαραγωγής: 13 και 20 θηλυκά.

Οι παραπάνω εκτάσεις/ζώα θα πρέπει να δηλωθούν στο ΟΣ∆Ε 2021.

 

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

24-02-2021 12:08στελλα

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΗΠΩΣ?

Απάντηση

22-02-2021 01:15Κωνσταντίνος Γ.

Οποιος δεν έχει δικα του κεφσλαια να επενδύσει και προκειται να βασίσει την επιτυχια του σε αυτά τα χρήματα θα κάνει χάρη στον εαυτό του και στην τσέπη του να μεινει μακρυά. Αυτά τα χρήματα αν και όταν τα παρει δε πρέπει να θεωρούνται τίποτα παραπάνω από εξτραδακι που μπορεί να έρθει-μπορει και όχι. Τα κουμάντα πρέπει να γίνουν χωρίς να υπολογίζονται αυτά τα χρήματα αλλιώς η αποτυχία και η ζημια ειναι βεβαία.

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία