BACK TO
TOP
Προγράμματα

Σε διαβούλευση ο πίνακας μοριοδότησης Νέων Αγροτών, στα 45 μόρια η βάση ένταξης

Σε δημόσια διαβούλευση βγήκε ο πίνακας μοριοδότησης της 3ης πρόσκλησης των Νέων Αγροτών, με τη βάση ένταξης να διαμορφώνεται στα 45 μόρια και προτεραιότητα να δίνεται σε αγρότες που κατοικούν σε ορεινές περιοχές, διαθέτουν ιδιόκτητη γη και η παραγωγική δυναμικότητα της εκμετάλλευσής τους (εκφρασμένη ως αρχική τυπική απόδοση) είναι ίση ή μεγαλύτερη των 20.000 ευρώ.

16-17_pin_6

Γιώργος Κοντονής

804
18

Όπως είχαν γράψει η Agrenda και το Agronews οι διαχειριστικές αρχές αποφάσισαν η µοριοδότηση να διαµορφωθεί χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση µε την περασµένη πρόσκληση, παρά µε µικρο-τροποποιήσεις σε κριτήρια όπως η Τυπική Απόδοση ένταξης και στους κλάδους προτεραιότητας. Παράλληλα δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στις καλλιέργειες και τις εκτροφές προτεραιότητας που ορίζει η κάθε περιφέρεια.
Αναλυτικά το κείμενο της διαβούλευσης για την προδημοσίευση βαθμολογίας 3ης πρόσκλησης Νέων Αγροτών διαθέσιμο εδώ.

Αναλυτικά τα κριτήρια μοριοδότησης που είναι σε διαβούλευση έως 14 Απριλίου έχουν ως εξής:

Κατοχή πτυχίου-τίτλου σπουδών γεωτεχνικής κατεύθυνσης ανώτερο ή ίσο με επίπεδο 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (από ΑΕΙ/ΤΕΙ ή απόφοιτους της τάξης µαθητείας των ΕΠΑ.Λ. ή ΙΕΚ µετά από πιστοποίηση): 8 µόρια.

Κατοχή τίτλου σπουδών γεωτεχνικής κατεύθυνσης επιπέδου 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (Πτυχίο Επαγγελματικού Λυκείου): 4 μόρια

Συµµετοχή σε συλλογικές δράσεις (όπως οµάδες ή οργανώσεις παραγωγών) Συµµετοχή σε Οµάδες ή Οργανώσεις παραγωγών: 2 µόρια.

Ετήσιο εισόδηµα: Ατοµικό ετήσιο εισόδηµα έως και 7.500 ευρώ (από κάθε πηγή) και οικογενειακό ετήσιο εισόδηµα έως και 20.000 ευρώ (από κάθε πηγή):  6 µόρια.

Ανεργία πάνω από 1 έτος πριν από την έναρξη πρώτης εγκατάστασης: 5 µόρια.

Μόνιµη κατοικία: Νησιά µε πληθυσµό έως και 3.100 κάτοικοι ή Νησιά που ανήκουν σε µη νησιωτικές περιφέρειες ή Περιοχές που χαρακτηρίζονται ως Ορεινές σύµφωνα ή συνδυασµός αυτών: 5 µόρια.

Μόνιµη κατοικία (πληθυσµός): Τοπικές ή Δημοτικές Κοινότητες με πληθυσμό έως και 2.500 κατοίκους: 5 µόρια, Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες με πληθυσμό από 2.501 έως και 5.000 κατοίκους 2,5 µόρια.

Ποσοστό της παραγωγικής δυναµικότητας της εκµετάλλευσης (εκφρασµένη ως αρχική τυπική απόδοση) που προέρχεται από ιδιόκτητη γεωργική γη και ζωικό κεφάλαιο και όταν είναι τουλάχιστον ίσο ή υπερβαίνει το 25% στο σύνολο της εκµετάλλευσης: 6 έως 12 µόρια ανάλογα το ποσοστό.

Η παραγωγική δυναµικότητα της εκµετάλλευσης (εκφρασµένη ως αρχική τυπική απόδοση) είναι μικρότερη των 15.000 ευρώ: 5 µόρια.

Η παραγωγική δυναµικότητα της εκµετάλλευσης (εκφρασµένη ως αρχική τυπική απόδοση) είναι ίση µε 15.000 ευρώ έως και 20.000 ευρώ: 8 µόρια

Η παραγωγική δυναμικότητα της εκμετάλλευσης (εκφρασμένη ως αρχική τυπική απόδοση) είναι ίση ή μεγαλύτερη των 20.000 ευρώ: 10 μόρια

Προσανατολισµός της εκµετάλλευσης (άνω του 50% της τυπικής απόδοσης) βάσει εθνικών κριτηρίων: αιγοπροβατοτροφία, μελισσοκομία οπωροκηπευτικά, ζωοτροφές, φυτά ανθεκτικά στην κλιµατική αλλαγή (π.χ ελαιώνες) από 2 έως 5 µόρια.

Προσανατολισµός της εκµετάλλευσης (άνω του 50% της τυπικής απόδοσης) βάσει περιφερειακών κριτηρίων: έως 12 µόρια ανάλογα τους κλάδους προτεραιότητας που επιλέγει κάθε Περιφέρεια.

Το επιχειρηματικό σχέδιο συμβάλλει στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων βιολογικής παραγωγής ή ολοκληρωμένης διαχείρισης εφόσον αφορά ποσοστό της παραγωγικής δυναμικότητας της εκμετάλλευσης (εκφρασμένη ως τελική τυπική απόδοση) που είναι τουλάχιστον ίσο ή υπερβαίνει το 40% στο σύνολο της εκμετάλλευσης: 7 µόρια.

Μελλοντικός προσανατολισµός της εκµεταλλεύσης (άνω του 50% της τυπικής απόδοσης) βάσει εθνικών κριτηρίων: αιγοπροβατοτροφία, μελισσοκομία οπωροκηπευτικά, ζωοτροφές, φυτά ανθεκτικά στην κλιµατική αλλαγή (π.χ ελαιώνες) από 4,8 έως 6 µόρια.

Μελλοντικός προσανατολισµός της εκµετάλλευσης (άνω του 50% της τυπικής απόδοσης) βάσει περιφερειακών κριτηρίων: έως 17 µόρια ανάλογα τους κλάδους προτεραιότητας που επιλέγει κάθε Περιφέρεια.

Ελάχιστη βαθμολογία που οφείλει να συγκεντρώσει ο εν δυνάμει δικαιούχος: 45 μόρια

Σχόλια (18)
Προσθήκη σχολίου

10-04-2021 09:23Geoponos

Απαράδεκτοι στη Διαχειριστική Αρχή στο θέμα αποπληρωμής Ν.Αγροτων 2016-2017 να μην έχουν δημιουργήσει πλατφόρμα οριστικοποίησης του ελέγχου των φακέλων ώστε να κλείσουν οι πληρωμές από τις ΔΑΟΚ στο ΠΣΚΕ. Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η κοροϊδία και να αποδοθούν ευθύνες στους έχοντες θέση ευθύνης.

Απάντηση

09-04-2021 16:16Γιαννης

Αγροτες ψαχνετε οχι γιαπιδες μηπως να το ξαναδειτε λιγο το προγραμμα. Καρτα ανεργιας για αγροτες. Το στρατιωτικο δεν μετραει. Πιστοποιηση για αποφητους ΙΕΚ που δεν υπαρχει. Μηπως ψαχνετε αλλοδαπους??

Απάντηση

07-04-2021 23:37ΝΙΚΟΣ

δηλαδη πρεπει να εχεις πανω απο 250 στρεμματα βαμβακι για να μπεις στο προγραμμα !!!

Απάντηση

07-04-2021 23:14Σταυρουλα

Γεια σας Πώς να έχουμε πιστοποίηση από ΙΕΚ που τελειώσαμε εδώ και χρόνια (τυροκομος- γαλακτοκομος) αφού ακόμα σήμερα δεν έχουν γίνει εξετάσεις? Λάθος κριτήριο!! Ας το ξαναδούν!! Ευχαριστώ!!!

Απάντηση

07-04-2021 21:28Ελπίδα Καραγγελίδου

Δώστε κίνητρα να γεμίσουν τα χωριά μας σε λίγα χρόνια θα γεμίσουν Βούλγαρους στο Έβρο ξυπνήστε δέστε το μέλλον των παιδιών τι μόρια και. μπούρδες όντως περνούν επιδότηση οι Αλβανή θά σπουδάσουν οι Έλληνες αλλά δουλειά τίποτα

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

07-04-2021 08:32Καραγιάννης Γρηγόριος

Πιστεύω ότι δε μπορεί να περάσει η εβδομάδα χωρίς επίσημη ανακοίνωση γα τα μόρια.

Απάντηση

06-04-2021 22:07Λεωνιδας Ζιουλης

Καλα ρε μπενουν και αλοδαπη στο προγραμα? Αν εχουν καρτα παραμονης για 10 χρονια.Εγω ο μαλακας πηγα και 18 μηνες φανταρος στον εβρο τους 14 πολυ ΜΑΛΑΚΑΣ

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

06-04-2021 13:54Dimitris

γιώταδες αγρότες πρώτη φορά βλέπω. Πως θα καλλιεργήσει αφού δεν κρίθηκε στο φανταριλικι. Δεν θέλω να πω και άλλα προς σεβάσμο των παιδιών με προβληματα που δεν το επέλεξαν άλλωστε στη ζωή τους. Είπαμε όμως για ικανούς και πραγματικούς αγρότες κυριοι

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

06-04-2021 13:06Γιώργος

6 μόρια αν είσαι άνεργος πάνω από 1 έτος.εχοντας πάει στρατό την τελευταία χρόνια δεν συμπληρώνεις ο κριτήριο.καποιος που δεν έχει πάει στρατό λογικά το πληρεί.το πρόγραμμα κρατάει 7 χρόνια,μπαίνει στο πρόγραμμα κάποιος 18-41 χρόνων με λίγα λόγια μπορεί να μπει στρατό 25-48 αν υποτίθεται ολοκληρώσει το πρόγραμμα.το ερώτημα είναι εφόσον κάποιος έχει πάει στρατό διότι έτσι έλεγε η προηγούμενη πρόσκληση δεν πρέπει να παίρνει μόρια σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν υπηρετήσει;το κράτος αναζητεί αγρότες και κτηνοτρόφους που δεν θέλουν να φύγουν αλλά με λάθος τρόπο.καθε κυβέρνηση και χειρότερη...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

06-04-2021 11:51Eleos

Θα κάνουμε οσδε χωρίς να ξέρουμε στα σίγουρα τι ισχύει? Ούτε στο Μπαγκλαντές τέτοια κατάντια...η πχ λέει θέλουν πραγματικους Αγρότες και βάζει μέσα τους γιωταδες χωρίς στρατό,απίστευτοι τύποι...

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις