BACK TO
TOP
Προγράμματα

Με 18 στρέμματα αμπελώνα δυνατή η είσοδος στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ανοίξει η 3η πρόσκληση για τους Νέους Αγρότες, με την αμπελουργία να θεωρείται κλάδος προτεραιότητας και ως εκ τούτου πριμοδοτείται με έξτρα μόρια που θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους νεαρούς που έχουν αποφασήσει να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο της οινοποιίας.

blog-vine-pruning__1_

662
1

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα οι νέοι κάτω των 41, θα πρέπει να δηλώσουν στις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2021, πάνω από 18 στρέμματα αμπελώνα (12.000 ευρώ Τυπική Απόδοση), ενώ, αν διαθέτουν εκμετάλλευση σε νησιά (10.000 ευρώ Τυπική Απόδοση), η ένταξή τους γίνεται με 15 στρέμματα και πάνω αμπελώνα ή 12 στρέμματα (8.000 ευρώ Τυπική Απόδοση) αν το νησί έχει πληθυσμό μικρότερο ή ίσο των 3.100 κατοίκων. Φυσικά, εφόσον οι υποψήφιοι έχουν στην κατοχή τους και άλλες καλλιέργειες πέρα από τα αμπέλια, οι παραπάνω στρεμματικές απαιτήσεις μειώνονται. Να σημειωθεί εδώ πως τα οινάμπελα έχουν 686,8 ευρώ το στρέμμα Τυπική Απόδοση. Το πριμ πρώτης εγκατάστασης διαμορφώνεται στα 35.000 ευρώ, ενώ για αμπελώνες σε ορεινές περιοχές και μικρά νησιά, ορίζεται στα 37.500 ευρώ.

Για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, οι νεαροί αμπελουργοί, θα πρέπει να συγκεντρώσουν τουλάχιστον 45 μόρια. Η προϋπόθεση αυτή μπορεί να αποδειχθεί αρκετά απλή, καθώς όπως προαναφέρθηκε, τα οινάμπελα ως εθνικός κλάδος προτεραιότητας λαμβάνει 11 μόρια, ενώ όλες οι Περιφέρειες (πλην Δυτ. Μακεδονίας) την πριμοδοτούν με έως 29 βαθμούς. Αρκεί να είναι ο κύριος κλάδος δραστηριότητας του νέου αγρότη στην τρέχουσα και στη μελλοντική κατάσταση (αρχή και τέλος επιχειρηματικού σχεδίου). Επιπλέον 7 μόρια λαμβάνουν οι βιολογικοί αμπελώνες. Από εκεί και πέρα επιπλέον πόντους λαμβάνουν οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, η κατοχή πτυχίου γεωτεχνική κατεύθυνσης, η πρότερη ανεργία, το εισόδημα  κ.α.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

20-04-2021 12:22βαγγελης

ερωτηση, εαν ο συζυγος το 2020 ειχε υποβαλλει δηλωση οσδε με τυπικη αποδοση κατω απο 12.000ευρω και το 2021 υποβαλλει παλι δηλωση οσδε ,η συζυγος πληρει το κρητιριο για ενταξη στο προγραμμα νεων αγροτων?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις