BACK TO
TOP
Προγράμματα

Δέσμευση Νέων Αγροτών 2021 για ελάχιστο τζίρο με βάση τα τιμολόγια

Από το επόμενο ημερολογιακό έτος από εκείνο του έτους ένταξής τους στο μέτρο Νέων Αγροτών 2021, όλοι οι δικαιούχοι θα ελέγχονται αν πραγματοποιούν ετησίως κύκλο εργασιών (πωλήσεις βάσει Ε3) που θα προέρχεται από γεωργικές δραστηριότητες.

16602153_1481527745193088_1779290511776912121_o

Γιώργος Κοντονής

967
5

Δέσμευση για ελάχιστο αποδεκτό τζίρο με  βάση τα τιμολόγια θα αναλαμβάνουν οι Νέοι Αγρότες του 2021

Το ποσό που θα δηλώνεται θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50% της Τυπικής Απόδοσης που δήλωσαν στην ένταξη, αναφέρει ο προϊστάμενος της Μονάδας Επενδύσεων της ΕΥΕ ΠΑΑ, Θύμιος Τσιατούρας.

Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που κοινοποίησε ο κ. Τσιατούρας, απαιτείται επίσης μεγάλη προσοχή στο ΟΣΔΕ των υποψήφιων δικαιούχων, καθώς άλλη Τυπική Απόδοση μπορεί να βγαίνει στο σύστημα και άλλη να λαμβάνεται υπόψη στο πρόγραμμα. «Αυτό συμβαίνει για μια σειρά από λόγους, όπως, νεαρές φυτεύσεις, μη υπολογισμός τεχνικής λύσης βοσκοτόπων, επίσπορες καλλιέργειες, υπολογισμός ΤΑ που ενδέχεται να εξαιρεθεί στο ΠΣΚΕ από τον μελετητή (σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο) κ.λπ.», αναφέρει.

Στα Σχέδια Βελτίωσης οι δαπάνες των Νέων Αγροτών

Πολύ σημαντική είδηση, είναι επίσης το γεγονός, οι επενδύσεις των Νέων Αγροτών που θα δηλωθούν για να λάβουν μόρια (17.500 ευρώ και άνω ίσον 10 μόρια) θα μπορούν να συμπεριληφθούν και στο υπομέτρο 4.1 Σχέδια Βελτίωσης, αρκεί να έχουν υλοποιηθεί μετά την υποβολή αιτήματος ένταξης σε σχέδιο βελτίωσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της ένταξης στο μέτρο των σχεδίων.

Αναλυτικότερα, από τις διαχειριστικές αρχές αναφέρεται:
Α. Οι δικαιούχοι του μέτρου, κατά την περίοδο του σχεδίου δράσης τους καθώς και κατά την τετραετή περίοδο δέσμευσης μακροχρονίων υποχρεώσεων, θα δεσμεύονται για την πραγματοποίηση ενός ελάχιστου κύκλου εργασιών.
Συγκεκριμένα, από το επόμενο ημερολογιακό έτος από εκείνο του έτους ένταξής τους στο μέτρο θα ελέγχεται αν πραγματοποιούν ετησίως κύκλο εργασιών (πωλήσεις βάσει Ε3) που θα προέρχεται από γεωργικές δραστηριότητες. Ο ελάχιστος αποδεκτός τζίρος κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού σχεδίου δεν πρέπει να υπολείπεται του 50% της τυπικής απόδοσης εισόδου στο μέτρο (τυπική απόδοση που προκύπτει από την δήλωση του ΟΣΔΕ 2021). Από το ημερολογιακό έτος ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού σχεδίου και μέχρι και την ολοκλήρωση των μακροχρονίων υποχρεώσεων πρέπει να πραγματοποιούν ετήσιο κύκλο εργασιών (πωλήσεις βάσει Ε3) που θα προέρχεται από γεωργικές δραστηριότητες, τουλάχιστον ίσο με το 60% της τυπικής απόδοσης εξόδου (τυπική απόδοση που προκύπτει από την δήλωση ΟΣΔΕ του έτους ολοκλήρωσης). Περιπτώσεις ανώτερης βίας που οφείλονται σε φυσικές καταστροφές και περιορίζουν τον κύκλο εργβασιών θα εξετάζονται κατά περίπτωση και ενδεχομένως σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ.

Β. Ως προς τη βαθμολογία του μέτρου θα υπάρχει βαθμολογική πριμοδότηση όσων υποψηφίων δηλώσουν (και στη συνέχεια πραγματοποιήσουν) επενδύσεις σε νέο εξοπλισμό, κτίρια και κατασκευές από 10.000 ευρώ (5 βαθμοί) έως 17.500 ευρώ (10 βαθμοί). Η βαθμολογία που θα ισχύει στην πρόσκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του μέτρου, στην διεύθυνση http://www.agrotikianaptixi.gr/el/content/ypometro-61-egkatastasi-neon-georgon στην καρτέλα προσκλήσεις. Οι συγκεκριμένες επενδύσεις θα μπορούν να συμπεριληφθούν και στο υπομέτρο 4.1, αρκεί να έχουν υλοποιηθεί μετά την υποβολή αιτήματος ένταξης σε σχέδιο βελτίωσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της ένταξης στο μέτρο των σχεδίων.

Γ. Κατά την υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείριση και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) το ΟΣΔΕ υπολογίζει τυπική απόδοση η οποία εμφανίζεται στην οθόνη αλλά και στην εκτύπωση. Προσοχή, η ΤΑ που υπολογίζεται από το ΟΣΔΕ είναι ενδεικτική και όχι δεσμευτική για τα μέτρα του ΠΑΑ. Αυτό συμβαίνει για μια σειρά από λόγους, όπως, νεαρές φυτεύσεις, μη υπολογισμός τεχνικής λύσης βοσκοτόπων, επίσπορες καλλιέργειες, υπολογισμός ΤΑ που ενδέχεται να εξαιρεθεί στο ΠΣΚΕ από τον μελετητή (σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο) κ.λπ. Κατά την επεξεργασία όλων των σταδίων των αιτήσεων σε όλα τα υπομέτρα, η τυπική απόδοση που θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι μελετητές είναι αυτή που υπολογίζεται από το ΠΣΚΕ η οποία είναι η μοναδική έγκυρη.

Δ. Τυπική απόδοση που προέρχεται από ιπποειδή: Ο υποψήφιος του υπομέτρου 6.1 έχει το δικαίωμα να αιτηθεί την μη προσμέτρηση της τυπικής απόδοσης που προέρχεται από ιπποειδή.  Ωστόσο εάν ο υποψήφιος επιλέξει να μην προσμετράται η τυπική απόδοση των ιπποειδών του, τότε αυτή θα αφαιρείται από όλα τα έτη, δηλαδή από το 2016 έως και την ολοκλήρωση των μακροχρονίων υποχρεώσεών του.

 

Σχόλια (5)
Προσθήκη σχολίου

13-09-2021 16:50Απόστολος

Πόσα χρόνια είναι το πρόγραμμα?

Απάντηση

24-05-2021 14:30 Παναγιωτης

καλησπερα παιδια. τελικα ανρωτιεμαι αν αξιζει κανεισ να δεσμευτει με αυτο το τροπο σε μια χωρα οπου ολα αλλαζουν τοσο γρηγορα... ολα αυτα για να παρεισ ενα μηνιο βοηθημα των 350 ευρω στο συνολο 35000......

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

22-05-2021 20:03ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν γίνεται να εφαρμοστεί το μισό της τυπικής απόδοσης σε πωλήσεις. Τα τζιμάνια σκέφτηκαν 2-3 καλλιέργειες πχ πρόβατα ή κηπευτικα είδαν ότι εφαρμόζεται και λένε οκ θα εφαρμόζεται και σε όλες τις υπόλοιπες. Η μισή Ελλάδα έχει ελιές. Οι ελιές κάνουν παραχρόνο παραγωγή. άσε που μπορείς να το κρατήσεις στην αποθήκη αν οι τιμές ειναι εξεφτελιστικές. Τι θα κάνουν, θα το δίνουν κοψοχρονιά για να ικανοποιήσουν αυτή τη δέσμευση?

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις