BACK TO
TOP
Προγράμματα

Μικρά οφέλη των αγροτών από μέτρο Συμβούλων που έρχεται Σεπτέμβρη

Τον Σεπτέµβριο προγραµµατίζεται να δηµοσιευθεί η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπο-Μέτρου2.1 «Χρήση συµβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τοµέα», καθώς υπογράφηκε η σχετική ΥΑ µε το πλαίσιο παροχών του προγράµµατος, σύµφωνα µε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

IMG_20170506_121243-1024x768

Γιώργος Κοντονής

108
4

Ο συνολικός προϋπολογισµός του προγράµµατος ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ (εθνική και ενωσιακή συµµετοχή), ενώ εκτιµάται ότι θα δοθούν 120.000 δωρεάν συµβουλές στους γεωργούς (µε µέγιστο αριθµό τις 3 ανά γεωργό). Παράλληλα, ο ΕΛΓΟ ∆ήµητρα ολοκληρώνει τη διαδικασία αξιολόγησης για τις υποβληθείσες αιτήσεις για πιστοποίηση των Φορέων Παροχής Γεωργικών Συµβουλών, οι οποίοι θα µπορούν να είναι υποψήφιοι για το υπο-Μέτρο 2.1. Μέσω αυτών των Φορέων θα προσφέρεται η επιδοτούµενη συµβουλευτική, µε κόστος έως 1.500 ευρώ ανά συµβουλή.

Σηµειώνεται εδώ πως αιτήσεις για επιδότηση στο Μέτρο θα κάνουν οι Φορείς και όχι οι αγρότες. Οπότε η συµβουλή θα είναι δωρεάν ή έστω µε µικρότερο κόστος και στη συνέχεια θα αναζητά ο Φορέας τα χρήµατα της επιδότησης. Τα είδη των συµβουλών που θα παρέχονται είναι τα εξής:

 

Επιλέξιµα είδη συµβουλών

1) Συµβουλές που παρέχονται για τις κανονιστικές απαιτήσεις διαχείρισης ή/και πρότυπα για ορθές γεωργικές και περιβαλλοντικές συνθήκες καθώς και γεωργικές πρακτικές επωφελείς για το κλίµα και το περιβάλλον (κεφ. 3 τίτλος ΙΙΙ καν. (ΕΕ) 1307/2013), καθώς και την διατήρηση της βιοποικιλότητας.

2) Συµβουλές που παρέχονται για την εκπλήρωση των απαιτήσεων, όπως έχουν καθοριστεί από τα κράτη µέλη, για την εφαρµογή του άρθρου 11§3 της οδηγίας πλαίσιο για τα νερά.

3) Συµβουλές που παρέχονται για την εκπλήρωση των απαιτήσεων, ιδίως όσον αφορά στη συµµόρφωση µε τις γενικές αρχές της ολοκληρωµένης φυτοπροστασίας.

4) Συµβουλές στο γεωργικό τοµέα σχετικά µε δράσεις που µετριάζουν το φαινόµενο της κλιµατικής αλλαγής και προωθούν την προσαρµογή της γεωργίας.

5) Συµβουλές για την ορθή εφαρµογή των Μέτρων 10 «Ενισχύσεις για τη γεωργία, το περιβάλλον και το κλίµα» και 11 «Βιολογική Γεωργία».

6) Συµβουλές που αποσκοπούν στη βελτίωση της βιωσιµότητας και της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκµεταλλεύσεων και την αύξηση της προστιθέµενης αξίας του γεωργικού προϊόντος.

Μέχρι και τον Ιούλιο είχαν πραγµατοποιηθεί 179 εγγραφές ενδιαφεροµένων, εκ των οποίων οριστικοποίησαν και υπέβαλαν την αίτησή τους 54 νοµικά πρόσωπα και 11 ατοµικές επιχειρήσεις για την εγγραφή τους ως Φορείς Παροχής Γεωργικών Συµβουλών. Οι 7 εξ αυτών βρίσκονται στην Αττική, ενώ 16 έκαναν αιτήσεις στην Κεντρική Μακεδονία. Κανένας Φορέας δεν έχει έδρα στο Βόρειο Αιγαίο ή τα Ιόνια Νησιά.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

24-08-2021 13:08Απόστολος Τσιάμης

Οι συμβουλές στους γεωργούς ως πρόσχημα για την χρηματοδότηση κρατικοδίαιτων ιδιωτών https://akigdy.blogspot.com/2021/08/blog-post.html

Απάντηση

11-08-2021 01:34ΙΑΣΩΝ

Πρόχειρα πράγματα, αντιγραφή παλαιότερων προκηρύξεων(Και με μάλλον συντεχνιακούς αποκλεισμός στη Προκήρυξη!!!). Πουθενά όμως δεν είδαμε στους Γεωργικούς Συμβούλους την σημαντικότερη ειδικότητα στο χώρο των τροφίμων, αυτή του ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ/ΑΤΕΙ.-Ισως όμως είδαμε αυτή του διακοσμητή κήπων και σχεδιασμού ξύλου!!!. Καλά εκεί στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (το δεύτερο συνθετικό του ΓΕΩΡΓΙΑΣ),όπως θέλει να λέγεται δεν την ξέρουν η(διαζ) συντεχνιακά την αγνοούν οι επιτελείς/σύμβουλοι του?κατά πλειοψηφία Γεωπόνοι? ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ, Τραβήξτε τους κανένα αυτί ΓΙΑΤΊ ΣΑΣ ΕΠΙΚΑΛΟΎΝΤΑΙ, ότι στη Προκήρυξη..... ΕΦΑΡΜΌΖΟΥΝ ΚΑΤΆ ΓΡΆΜΜΑ ΤΗ ΠΛΗΜΜΕΛΉ ΥΠΟΥΡΓΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ, ΏΣΤΕ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ να μάθουν για τις υπερ-πολύτιμες υπηρεσίες της Ειδικότητας σε όλη τη διαδικασία παραγωγής ενός Τροφίμου !!! ιδιαίτερα Γεωργικού .....μετά τον ΑΓΡΟ..... ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ..... ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΙΜΟ....!

Απάντηση

10-08-2021 14:27Θεοδωρίδης Γιώργος

Αεριτζιδικα , συμβούλιο,νέοι αγρότες, σχέδια χρεοκοπίας........ΔΥΟ πράγματα,1) φράγματα παντού και άρδευση σταγδην 2) Κέντρο εμπορίας προϊόντων,Δημοπρατηριο μαζί και διαμετακομιστικό

Απάντηση

09-08-2021 11:07Στέργιος

Προγράμματα για γέλια όπως και τα αρδευτικά που μόνο σκοπό έχουν να μοιραστούν τα λεφτά φίλοι και γνωστοί

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις