Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα

Έως 856 ευρώ ανά αγρότη για σήμα ολοκληρωμένης διαχείρισης στο βαμβάκι

Προδηµοσιεύτηκε πρόσκληση για την ενίσχυση των πρακτικών ολοκληρωµένης διαχείρισης (πρότυπα AGRO 2-1, 2-2) στην καλλιέργεια βάµβακος.

vamvaki_site

Γιώργος Κοντονής

7703
0

Στη σχετική προκήρυξη ύψους 41 εκατ. ευρώ θα µπορούν να κάνουν αίτηση οµάδες παραγωγών, µε το Μέτρο να καλύπτει τις δαπάνες πιστοποίησης.

Η ενίσχυση ορίζεται από 540 ευρώ έως 856 ευρώ ανά εκµετάλλευση-µέλος οργάνωσης.

Η στήριξη στο πλαίσιο της δράσης 3.1.2 καλύπτει τις πάγιες δαπάνες που απορρέουν από τη συμμετοχή των δικαιούχων στο σύστημα ποιότητας AGRO 2. Η ενίσχυση παρέχεται με τη μορφή επιχορήγησης, ως ετήσιο ποσό υπό μορφή κινήτρου, βάσει του άρθρου 67 παρ. 1β (τυποποιημένες κλίμακες κόστους κατά μονάδα) του Καν. (ΕΕ) 1303/2013.

Σημειώνεται ότι το ετήσιο ύψος ενίσχυσης, για οποιονδήποτε γεωργό ενισχύεται από το υπομέτρο 3.1 άμεσα (ως δικαιούχος) ή έμμεσα (ως ωφελούμενο μέλος) για περισσότερες από μία συμμετοχές σε επιλέξιμο σύστημα ποιότητας του υπομέτρου, δεν μπορεί να υπερβαίνει αθροιστικά το ανώτατο ποσό ενίσχυσης 3.000 ευρώ ετησίως.

Το ετήσιο ποσό ενίσχυσης καταβάλλεται στον δικαιούχο υπό την προϋπόθεση ότι κατά την διάρκεια του έτους υλοποίησης πραγματοποιείται επιτυχώς η πιστοποίηση της ενισχυόμενης δραστηριότητας σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 και 2-2 του συστήματος.

Ολόκληρη η σχετική προδημοσίευση διαθέσιμη εδώ

Διαδικασία ένταξης

  1. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στην δράση 3.1.2, μετά την έκδοση της σχετικής Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και εντός της σχετικής προθεσμίας, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση στήριξης μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ). Εφόσον απαιτείται, υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΑΟΚ και φυσικό φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
  2. Υποβάλλεται μία αίτηση στήριξης ανά υποψήφιο, στη ΔΑΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας όπου βρίσκεται η έδρα του υποψήφιου δικαιούχου.
  3. Η επιλογή και ένταξη των δικαιούχων γίνεται με συγκριτική αξιολόγηση ύστερα από βαθμολόγηση της κάθε αίτησης στήριξης. Οι αιτήσεις κατατάσσονται κατά απόλυτη φθίνουσα σειρά, βάσει των κριτηρίων επιλογής που θα ορίζονται στην Πρόσκληση, και επιλέγονται για στήριξη οι αιτήσεις που λαμβάνουν την ελάχιστη βαθμολογία και μέχρι την κάλυψη των διαθέσιμων πιστώσεων. 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία