BACK TO
TOP
Προγράμματα

Τιμολόγια για το 50% της τυπικής απόδοσης από φέτος οι νέοι αγρότες

Να γράψουν τζίρους από την αγροτική τους εκµετάλλευση που θα φτάνει τουλάχιστον το 50% της Τυπικής Απόδοσης ένταξης στο Μέτρο των Νέων Αγροτών, καλείται για πρώτη φορά φέτος µεγάλη µερίδα των δικαιούχων.

18-19_pin_30

Γιώργος Κοντονής

6524
19

Πρόκειται για µία δέσµευση η οποία κατά καιρούς έχει επικριθεί ως πλήρως αβάσιµη, καθώς:

  • Πρώτον στηρίζεται στον δείκτη της Τυπικής Απόδοσης ο οποίος είναι σταθερός και ισχύει ολόιδιος από το 2005, χωρίς να λαµβάνει υπόψη ορεινότητα, περιφέρεια, νησιωτικότητα κ.ο.κ και προφανώς τις εξελίξεις στις τιµές παραγωγού. Παράλληλα όλοι οι οπωρώνες (ροδάκινα βιοµηχανικά, ροδάκινα επιτραπέζια, νεκταρίνια, βερίκοκα, κεράσια, µήλα, αχλάδια, δαµάσκηνα κ.λπ.) έχουν την ίδια τυπική απόδοση 675 ευρώ ανά στρέµµα, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά γενικευµένο και δεν ανταποκρίνεται σε καµία περίπτωση στην πραγµατικότητα.
  • ∆εύτερον δεν λαµβάνει υπόψη το ενδεχόµενο κάποιοι παραγωγοί να µην θέλουν να πουλήσουν τα προϊόντα τους, λόγω χαµηλών τιµών, να τα αποθηκεύουν, και να τα πωλούν αργότερα (πιθανόν το επόµενο φορολογικό έτος).

Όπως και να έχει είναι µία δέσµευση την οποία γνώριζαν καλά οι ενδιαφερόµενοι για ένταξη στο Μέτρο πριν κάνουν αίτηση σε αυτό, δηµιουργήθηκε για να υπάρξει ένα καλύτερο φίλτρο στις αιτήσεις, και πλέον καλούνται να προχωρήσουν σε πωλήσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αλλαγή στη συγκεκριµένη δέσµευση, άλλωστε υπάρχουν και οι επιλαχόντες του Μέτρου που σε µία τέτοια περίπτωση αναµένεται να ξεσηκωθούν ακόµα περισσότερο.

Σχόλια (19)
Προσθήκη σχολίου

22-05-2023 20:12Νικος

Ζητω η Νεα Δημοκρατια!!Κοπροσκυλα δημοσιοι υπαλληλοι τεμπελοσκυλα θα φατε καλα τωρα!Αξιολογηση σε ολους εσας κσι στο τελος ακομη και απολυση στους αχρηστους!!Μονο οσοι δουλευουν να πληρωνονται οι υπολοιποι ψοφο!!

Απάντηση

21-05-2023 21:44Πετρος

Την φαγατε καλα ε??ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μεγαλη νικηη κατσαπλιαδεςς!!Πολυ μεγαληη η νικηηη δεν το πιστευωω!!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑ!ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΥΣΟΤΑΚΗ!!

Απάντηση

20-05-2023 23:15Βασίλης

Καλησπέρα.... Και βέβαια μεγάλη προσοχή στο τι θα ψηφίσει ο καθένας.... Γιατί μέσα στην τετραετία μια μέρα έχουμε δύναμη...μην το ξεχνάμε... Οσον αφορά με τους νέους αγρότες... Θα συμφωνήσω μ τον φίλο πιο πριν..που λέει ότι πήραν τα χρήματα και άνοιξαν καφετέριες... Με εικονικά στρέμματα και χρήσηκτισιες... Και δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα...αν θέλουν να δουν αν πάει κανένας στην δουλεία του ανάλογα με τις μαε που πήραν ως κριτήρια, ας δουν το στίγμα των κινητών τους μόνιμα σε καφετέρια κ'σπιτι...Και όσον αφορά τι θέλουν αυτοί που μας κυβερνούν σας λέω το εξής αγρότης που δεν έχει μπει νέος αγρότης αλλά είναι παντρεμένος δεν μπορεί να κάνει την γυναίκα του νέα αγρότη... Ενώ αυτοί που δηλώνουν όλα τα παρατημένα χωραφια.. Κ' που περνούν τα χρήματα για να ανοίξουν καφετέριες μπορούν.. Και ολι συμφωνούμε... Πατρίς θρησκεία οικογένεια..... Ζητώ ο Μητσοτάκης...

Απάντηση

20-05-2023 19:26Νικος

Mητσοτακη γ@miεσαι

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

20-05-2023 15:47Γιωργος

ΑΥΡΙΟ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΠΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ.ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ.ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΚΡΥΑ.ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΚΡΥΑ ΜΑΚΡΥΑ.

Απάντηση

20-05-2023 12:36ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ

Πολλοί γίνονται νέοι αγρότες χωρίς να είναι και βρίσκουν δουλειά με λίγα ένσημα όσοι έχουν γονείς αγρότες θα έχουν το εισόδημα οι άλλοι θα κόβουν εικονικά τιμολόγια. Το μεγάλο φαγοπότι γίνεται από νέους και καλά αγρότες πού δεν μπαίνουν στο πρόγραμμα και τούς βάζουν στρέμματα πού δεν είναι δικά τους τους βγάζουν ένα ποσό από το εθνικό απόθεμα αρκετά μεγάλο περνούν και εξισωτικη και το νεαρής ηλικίας και κόβουν από τους πραγματικούς αγρότες για να πληρώσουν αυτούς. Αυτό το κάνουν υπάλληλοι του υπουργείου του οπεκεπε με το ανάλογο αντίτιμο χωρίς να φαίνονται Πουθενά

Απάντηση

19-05-2023 23:44Ανδρεας

Ας προσεχανε οσοι μπηκανε στο προγραμμα για να γινουν "ακουσον ακουσον" νεοι αγροτες.Σε οποιον δεν αρεσει ή δεν τον συμφερει ας παραιτηθει απο τις υποχρεωσεις του προγραμματος και να φυγει απο τους αγρους.Τα χωραφια θελουν δουλεια και αντρες οχι φλωρους με μισοξυρισμενα κεφαλια (σαν ηλιθιοι) με χαζομουσικες τραπ (ναρκωτικα,οπλα,που..νες, βια κτλ) χωρις αξιες..Νομιζατε οτι θα παρετε μονο κσποιες δεκαρες € χωρις να κανετε τιποτα,τζαμπα μαγκες ε??Βαλατε λιγα πρασα κσι οτι δινει στα χαρτια ωρες εργασιες μαλακιες των μελετητων να παρετε μορια εσεις για να τα αρπαξουν και αυτοι.Κανενας δεν σας δινει χρηματα ετσι χωρις ανταλλσγμα ακομη και συγγενης να ειναι..Τα πραγματα γενικοτερα θα χειροτερεψουν πολυ σε ολους τους τομεις..Δεν εχουμε καμια σχεση με την προηγμενη Ευρωπη.Αυτοι ειναι 30 χρονια μπροστα και βαλε.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

19-05-2023 21:32Ότι να ναι

Όλο μαλακίες σχόλια ρε φίλε. Ο άλλος λέει είναι χημικός ο γιος του και τον εμποδίζει το κράτος να κάνει μικρό οινοποιείο. Ο άλλος του φταίει ο Μητσοτάκης να πούμε. Ρε όταν μπήκατε στο πρόγραμμα δεν τα γνωρίζατε αυτά; Τι κλαιγεστε τώρα. Οι μισοί νέοι αγρότες πήραν αυτοκίνητο και άνοιξαν καφετέριες. Γι'αυτό κλαίτε.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

19-05-2023 20:21Χρήστος

Ο γιος μου τελειωσε χημικος και θελει να κανει ενα μικρο οινοποιειο. Θα πρέπει λοιπόν : Να πληρωσει για να νοικιασει αμπελια. Να πληρωσει μεροκαματα, ενσημα. Λιπασματα, φαρμακα. εργοδοτικες εισφορες. Εξοδα τρυγου. σερβις και βλαβες μηχανηματων. Το κρατος σε ολα αυτα δεν τον ξερει τον γιο μου,. Αλλα τον επιβαρυνει με προκαταβολες και χιλια δυο και τωρα ζητα και υποχρεωτικη δηλωση τουλαχιστον της μισης υποτιθεμενης παραγωγής Το κρατος και τους κρατικοδιαιτους χαρτογιακαδες του, δεν τον ενδιαφερουν να επιζησει ο ελευθερος επαγγελματιας, αλλα να τον απομυζησουν, για να τραφουν απ΄αυτον οι ιδιοι, πετωντας τον ως στυμενη λεμονόκουπα, και οικονομικα κατεστραμμενο, μεταναστη στο εξωτερικο.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

19-05-2023 15:07Γιωργος

Δεν ξεχναμε για τον μητσοτακη οτι: Ειναι αφορισμενος απο επισκοπο Αποφυλακισε τον ανωμαλο λιγναδη Η ν.δ στηριζει παιδεραστες οπως τον Νικο Γεωργιαδη Παρακολουθουσε παρανομα και πονηρα τους παντες Εκλεισε τις εκκλησιες λογω δηθεν πανδημιας Εμβολιασε και εστειλε στον θανατο χιλιαδες ανθρωπους Ελεγε ψεκασμενους τους ανεμβολιαστους Σκοτωσε 57 και παραπανω ανθρωπους στα τεμπη Εστειλε οπλα στην ουκρανια κανοντας μας εχθρους με τη ρωσια Μας εκλεισε στα σπιτια μας με καραντινα ενω εκεινος ετρωγε με παρεα στην ικαρια Διπλασιασε την τιμη των καυσιμων Διπλασιασε τα προιοντα στσ σουπερ μαρκετ Φτωχεινε ολο τον αγροτοκτηνοτροφικο πληθυσμο Οποιος ψηφισει ξανα μητσοτακη ή ν.δ ειναι σαν να πυροβολει τα ποδια του. Ουστ καταραμενε αναθεματισμενε αφορισμενε.η οργη Του Θεου και του κοσμου πανω σου γαιδουρι.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις