BACK TO
TOP
Προγράμματα

Μέχρι τα τέλη Μαΐου τα μισθωτήρια από τους υποψήφιους Νέους

Μέχρι τις 31 Μαΐου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική υποβολή των µισθωτηρίων αγροτεµαχίων στην ΑΑ∆Ε, διορία η οποία πιέζει ιδιαίτερα τους υποψήφιους Νέους Αγρότες του 2024. Κι αυτό γιατί ακόµη, µέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραµµές, από την αρµόδια µονάδα του ΥΠΑΑΤ δεν έχει δηµοσιευθεί ο πίνακας µε τα κριτήρια µοριοδότησης, όπου τα µισθωτήρια θα παίξουν σηµαντικό ρόλο για την εξέλιξη του αιτήµατος.

mexri-telh-maiou-neoi-agrotes

Γιώργος Κοντονής

2372
7

Μέχρι τα τέλη Μαΐου τα μισθωτήρια από τους υποψήφιους Νέους Αγρότες, που φέτος δίνουν και βαθμούς

Μάλιστα, σύµφωνα µε τα όσα είχαν ειπωθεί τον περασµένο Φεβρουάριο από τον προϊστάµενο της Μονάδας Επενδύσεων, Θύµιο Τσιατούρα, θα πριµοδοτούνται µε περισσότερα µόρια τα µισθωτήρια που είναι πολυετή και συγκεκριµένα 8ετίας και πάνω. Αυτό είναι κάτι που είχε αναφέρει ότι «εξετάζεται» και δεν είναι βέβαιο ότι θα περάσει στα κριτήρια, ωστόσο οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να µπουν στο πρόγραµµα αυτή την περίοδο συγκεντρώνουν τα σχετικά παραστατικά που απαιτούνται και σε καµία περίπτωση δεν θα ήθελαν να «δεθούν» µε ένα τέτοιο µισθωτήριο για ετήσιες καλλιέργειες χωρίς σοβαρό λόγο.

Απόδειξη ιδιοκτησίας  µετά την αίτηση ενίσχυσης

Σηµειώνεται πάντως πως και η ιδιοκτησία αγροτεµαχίων θα λαµβάνει µόρια. Συγκεκριµένα η απόδειξη της ιδιοκτησίας (τουλάχιστον στα περασµένα προγράµµατα) µπορούσε να γίνει µέχρι και έναν µήνα µετά την έκδοση των πινάκων αποτελεσµάτων αξιολόγησης της πρόσκλησης. Γι’ αυτόν τον λόγο προσκοµίζονται, µέχρι και ένα µήνα από την έκδοση των ανωτέρω πινάκων, τα συµβόλαια ιδιοκτησίας, συνοδευόµενα από τη µεταγραφή τους τα οποία µπορούν να έχουν εκδοθεί οποτεδήποτε, δηλαδή ακόµα και µετά την υποβολή  του αιτήµατος στήριξης. Τα αιτήµατα στήριξης ξεκινάνε τον ερχόµενο Νοέµβριο.

Αυτό που µοιάζει πάντως βέβαιο για το επερχόµενο πρόγραµµα, είναι πως θα υπάρξουν ειδικές ρήτρες για τη µέγιστη πτώση της βαθµολογίας ανά αίτηση. ∆ηλαδή ένας Νέος Αγρότες που συγκεντρώνει 85 βαθµούς δεν θα µπορεί να πέσει κάτω από τους 70, άσχετα αν η βάση διαµορφώθηκε ακόµη πιο κάτω. Αυτό θα γίνει ώστε να µην «φουσκώνεται» µε διάφορους τρόπους η βαθµολογία από τους συµβούλους.

Επιπλέον, οι υποψήφιοι Νέοι Αγρότες δεν γνωρίζουν το µέγεθος της Τυπικής Απόδοσης που απαιτείται για να λάβουν τα περισσότερα µόρια και ως εκ τούτου τις καλλιέργειες που πρέπει να δηλώσουν στο φετινό ΟΣ∆Ε. Στην περασµένη πρόσκληση πάντως, τα περισσότερα µόρια λάµβαναν εκµεταλλεύσεις µε Τυπική Απόδοση άνω των 20.000 ευρώ.




Σχόλια (7)
Προσθήκη σχολίου

10-05-2024 16:21Κτηνοτροφος

Ως τέλος Μαΐου τα ενοικιαστηρια και 9/6 ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΈΣ ΟΠΩΣ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ

Απάντηση

10-05-2024 12:58Αγρότισσα

Έχουμε κ κάποιες εκκρεμότητες στα δασικά συγκεκριμένα στις ακακίες,που μας χρωστάνε από το 22 αν είναι δυνατόν μας αφήνουν απλήρωτους μας δίνουν 50 100 ευρώ να ζήσουμε τι τέρατα είναι αυτά θα πάρουμε τα βουνά.Απολυτη αγανάκτηση κ απελπισία παίζουν με τον πόνο του κοσμακη αισχος.

Απάντηση

10-05-2024 12:45ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Το γεγονός ότι πρέπει να το έχει στην κατοχή του το αγροτεμάχιο ένας παραγωγός τουλάχιστον μέχρι 31/05 ίσχυε πάντα και ίσχυε για όλους. Δεν σημαίνει ότι το μισθωτήριο μπορεί να γίνει μέχρι τότε. Το ηλεκτρονικό μισθωτήριο μπορεί να πάει πίσω 1 μήνα χωρίς πρόστιμο, οποότε η προθεσμία τους είναι μέχρι 30/06.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

10-05-2024 11:21Nikοσ

Μόνο για τούς νέους αγρότες υσχιει.γιστι θέλω να κάνω χειρόγραφα για το οσδε

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις