BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Δεν ξεκινά η αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης χωρίς αμοιβή λένε οι γεωτεχνικοί

Δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης χωρίς να είναι ξεκαθαρισμένο το τοπίο της αμοιβής τους, διαμηνύουν οι γεωτεχνικοί του Δημοσίου για τα Σχέδια Βελτίωσης, δείχνοντας παράλληλα τις διαχειριστικές αρχές ως τις μόνες υπεύθυνες για τυχόν καθυστέρηση στο έργο.

sxedia3

Γιώργος Κοντονής

12
3

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ

«Η Ομοσπονδία έχει εδώ και μήνες αναδείξει το θέμα του καθορισμού αμοιβής για τους αξιολογητές Γεωτεχνικούς των σχεδίων βελτίωσης. Είναι γνωστό ότι στο αμέσως προσεχές χρονικό θα πρέπει να ξεκινήσει από τους Γεωτεχνικούς του Δημοσίου η διαδικασία της αξιολόγησης των χιλιάδων σχεδίων βελτίωσης που έχουν υποβληθεί, κατόπιν των αλλεπάλληλων παρατάσεων που έχουν δοθεί.

Δυστυχώς παρά το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει η απόφαση για τον καθορισμό της αμοιβής ανά φάκελο δεν έχει εκδοθεί (από την αρμόδια διαχειριστική αρχή του Υπ.Α.Α.Τ.) όπως δεν έχουν εκδοθεί και οι αποφάσεις ορισμού των αξιολογητών από τους κατά τόπους Περιφερειάρχες.

Η εικόνα που υπάρχει από τους Συναδέλφους των Περιφερειών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας κεντρικός συντονισμός για το θέμα και ο καθένας προσπαθεί να βγάλει άκρη με την νομοθεσία περί κοινοτικών προγραμμάτων μόνος του.

Τονίζουμε ότι την ευθύνη για την οποιαδήποτε καθυστέρηση στην έναρξη των αξιολογήσεων θα φέρει ακέραια η πολιτική ηγεσία του ΥπΑΑΤ. Ενημερώνουμε πως οι Συνάδελφοι δεν είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης χωρίς να είναι ξεκαθαρισμένο το τοπίο της αμοιβής τους.

Επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό πως τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης δεν «τρέχουν» μόνο από διαφόρων ειδών «στελέχη» της ΜΟΔ, για τα οποία υπάρχουν αυξημένες οικονομικές απολαβές (ακόμη και από την τωρινή κυβέρνηση που υποστηρίζει την ισότητα αμοιβών μεταξύ εργαζομένων των ιδίων προσόντων) αλλά και από επιστήμονες που είναι στην πρώτη γραμμή των υπηρεσιών του αγροτικού τομέα.

Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να προχωρήσει άμεσα στον ορισμό αμοιβής για την αξιολόγηση και να βοηθήσει τις ΔΑΟ των Περιφερειών στην έκδοση των καταλόγων αξιολογητών. Οι συμφωνίες πίσω από την πλάτη των εργαζομένων δεν θα γίνουν αποδεκτές από την Ομοσπονδία.

Ενημερώνουμε όσους προσπαθούν να αποφασίσουν για τους Γεωτεχνικούς χωρίς τους Γεωτεχνικούς, αλλά και την πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. ότι το rotation δεν μπορεί να αφορά μόνο την κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου.

Τέλος ενημερώνουμε και πάλι όσους προσπαθούν να αποδείξουν ότι το δημόσιο δεν μπορεί να δουλέψει ότι θα αποτύχουν, μαζί με όσους αναμένουν με προσμονή την αποτυχία».

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

16-11-2018 02:43Εβιτα

Τα εχουν δωση στους (προσφυγες) Λαθρομεταναστες

Απάντηση

08-11-2018 18:54Μιχαλης

Ποτέ βλέπετε κ υπουργέ να βγουν οι πρώτες αξιολογήσεις. ..?????????? Ποτέ θα φιλοτιμηθουν οι υπάλληλοι????? Ποτέ θα μας κάνουν την χάρη? ???? Το 2020??????? Μόνο λόγια ...........Ρίξτε στην αγορά Ευρωπαϊκό χρήμα και το κρατάτε μόνο στα συρτάρια σαν νούμερα.......

Απάντηση

06-11-2018 16:32Αγανακτισμένος

Έλεος μ'αυτά τα σχέδια βελτιώσεις 1 χρονος κοντεύει απο την προκήρυξη του προγράμματος και ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η αξιολόγηση!!!Θέλουμε να βγάλουμε δάνειο για τα σχέδια και δεν μπορούμε γιατί θέλουν την έγκριση του σχεδίου βελτιώσεις. 1 μας πάτε πίσω στο πρόγραμμα μας 2 σας εμπιστευτηκαμε πως όλα θα κυλήσουν ρολόι και αγοράσαμε μηχανήματα τα οποία τώρα πρέπει να πληρώσουμε αλλά δάνειο δεν βγαίνει λογο τις δικιάς σας αδιαφορίας στο θεμα. Κύριε υπουργε ελάτε στην θέση των αγροτών!!!!!! Είμαστε πολλοί και και είμαστε αγανακτισμένοι!!!!!! Δώστε μας το κίνητρο να σας πούμε συγχαρητήρια!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία