BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Μητρώο αξιολογητών ανά Περιφέρεια για τα Σχέδια Βελτίωσης

Μητρώα αξιολογητών με ευθύνη των περιφερειαρχών θα στηθούν κατά τόπους, μετά από την 3η τροποποίηση των Σχεδίων Βελτίωσης ώστε να πληρωθούν υπερωρίες οι υπάλληλοι, με τη συγκεκριμένη διαδικασία να πηγαίνει ακόμα παραπίσω την αφετηρία της αξιολόγησης των 15.364 φακέλων.

sxedia-2

Γιώργος Κοντονής

74
1

Προς το παρόν, από την απόφαση, δεν φαίνεται να δικαιώνονται όσοι ζητάνε αµοιβή ανά φάκελο, καθώς προβλέπονται «µπόνους» µόνο για εκτός ωραρίου εργασία και μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση της ΠΟΓΕΔΥ, η οποία διαμηνύει ότι δεν ξεκινά την αξιολόγηση χωρίς να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

Αναλυτικά το ΦΕΚ με την τρίτη τροποποίηση του καθορισμού πλαισίου εφαρμογής των Σχεδίων Βελτίωσης.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

Άρθρο 1 1. Στο άρθρο 4 προστίθεται ορισμός του μητρώου αξιολογητών ως εξής:

«Μητρώο αξιολογητών: Σε κάθε Περιφέρεια δύναται να συσταθεί Μητρώο Αξιολογητών με απόφαση του Περιφερειάρχη. Σε αυτό συμμετέχουν, μετά από δική τους αίτηση, υπάλληλοι των ΔΑΟΚ, των ΔΑΟΠ, των Αποκεντρωμένων και Περιφερειακών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων των ειδικοτήτων που περιγράφονται στο άρθρο 20 της παρούσας, σε συνέχεια πρόσκλησης που εκδίδεται από τον Περιφερειάρχη ύστερα από εισήγηση της υπηρεσίας της Περιφέρειας που ορίστηκε δικαιούχος ενεργειών τεχνικής βοήθειας του ΠΑΑ.

Για την εξέταση των αιτημάτων εγγραφής στο μητρώο δύναται να συσταθεί με απόφαση Περιφερειάρχη επιτροπή αξιολόγησης αιτημάτων. Μέσω του Μητρώου Αξιολογητών δύναται να πραγματοποιούνται όλα τα στάδια της αξιολόγησης (αξιολόγηση, Γνωμοδοτική επιτροπή, επιτροπή ενστάσεων) των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της αριθμ. 13849/ 14-12-2017 πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η εγγραφή στο Μητρώο Αξιολογητών δεν είναι υποχρεωτική για τη συμμετοχή στα στάδια της αξιολόγησης, ωστόσο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αποζημίωση όσων συμμετέχουν σε αυτά, εφόσον οι εργασίες αξιολόγησης πραγματοποιηθούν εκτός ωραρίου εργασίας και εκτός χρόνου που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση για τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα και έχει προβλεφθεί σε σχετική κοινή υπουργική απόφαση καθορισμού αμοιβής τους.»

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

15-11-2018 20:04Χρηστος

Ποτε θα ξεκινήσουν οι αξιολογήσεις θα μας πουν ποτε φτάνει πια η κοροϊδία .....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία