BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Στο Γεωπονικό η μελέτη για νέες καλλιέργειες στα αντιχαλαζικά

Το ΓΠΑ θα αναλάβει την εκπόνηση μελέτης για την ένταξη νέων καλλιεργειών όπως μύρτιλα και γκότζι μπέρι στο Μέτρο 5.1 για την ενίσχυση αντιχαλαζικών.

anti_hail_nets

Γιώργος Κοντονής

25
0

Οι διαχειριστικές αρχές προχώρησαν στην προκήρυξη της μελέτης προς το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με στόχο αυτή να είναι οι έτοιμη για ώστε να βγει μια νέα πρόσκληση του Μέτρου 5.1 μέσα στο 2019.

Οι νέες καλλιέργειες που θα εξεταστούν είναι οι προωθούμενες όπως μύρτιλα, γκότζι μπέρι κλπ, όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιάς, δίφορες και λοιπές ποικιλίες λεμονιάς, καθώς και άλλες.

Συγκεκριμένα, η πρόσκληση αναφέρει:

Το έργο συνίσταται στην εκπόνηση μελέτης με σκοπό την αξιολόγηση και δυνατότητα ένταξης μη επιλέξιμων καλλιεργειών στο Υπομέτρο 5.1 (προωθούμενες καλλιέργειες όπως μύρτιλα, γκότζι μπέρι κλπ, όψιμες ποικιλίες πορτοκαλιάς, δίφορες και λοιπές ποικιλίες λεμονιάς, καθώς και άλλες καλλιέργειες) για την προστασία τους από το χαλάζι καθώς και τις ευδόκιμες και ευπαθείς γεωγραφικές περιοχές των καλλιεργειών αυτών.

Στην μελέτη πρέπει να περιλαμβάνεται αναλυτική περιγραφή των προτεινόμενων εγκαταστάσεων κάλυψης των καλλιεργειών, λαμβάνοντας υπόψη τις συνήθεις καλλιεργητικές πρακτικές, όπως το ύψος και τις αποστάσεις φυτεύσεις των καλλιεργειών και τις λοιπές ιδιαιτερότητες τους.

Παραδοτέα του Έργου και Χρόνοι Παράδοσης

Η παράδοση του έργου θα πραγματοποιηθεί εφάπαξ με ένα παραδοτέο εντός πέντε (5) μηνών μετά από την υπογραφή της σύμβασης και θα περιλαμβάνει την επιλογή των καλλιεργειών που μπορούν να ενταχθούν στο μέτρο.

Για την επιλογή πρέπει να ληφθούν υπόψη: Οικονομικά κριτήρια, όπως η σχέση κόστους εγκατάστασης και ασφαλιζόμενης αξίας της καλλιέργειας με τις καταβαλλόμενες αποζημιώσεις για το αίτιο της χαλαζόπτωσης. Η καλλιεργητική περίοδος διαμόρφωσης της ηρτημένης παραγωγής σε συνάρτηση με τις επικρατούσες κλιματικές συνθήκες της περιοχής καλλιέργειας (πχ οι χιονοπτώσεις μπορεί να αποβούν καταστροφικές για τις εγκαταστάσεις και τις καλλιέργειες αν συμπίπτουν με την περίοδο καρποφορίας).

Επίσης περιλαμβάνει αναλυτική εξειδικευμένη τεχνική πρόταση εγκατάστασης για κάθε προτεινόμενη επιλέξιμη καλλιέργεια, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε καλλιέργειας

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία