BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Μέσα στο 2019 Σχέδια Βελτίωσης αρδευτικών

Η προκήρυξη για το Μέτρο 6.3 Μικρές Εκμεταλλεύσεις (πριμ 14.000 ευρώ) θα εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Αγρότης της Χρονιάς.

KAR_0093

Γιώργος Κοντονής

46
2

Παράλληλα, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των ερχόμενων προκηρύξεων στα πλαίσια των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Κασίμης είπε ότι εντός του 2019 αναμένεται επίσης να βγει στον αέρα το μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης για επενδύσεις σε αρδευτικά συστήματα, όπως επίσης και περιβαλλοντικά μέτρα, όπως η Πρώτη Δάσωση και η 2η πρόσκληση για τις Σπάνιες Φυλές.

Όσον αφορά το Μέτρο της Μεταποίησης, ο γενικός γραμματέας, ανέφερε ότι η αξιολόγηση των φακέλων έχει τελειώσει και πως αυτή την περίοδο συνεδριάζει η Γνωμοδοτική Επιτροπή, ώστε σύντομα να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Επιπλέον, για τα δύο χρηματοδοτικά εργαλεία που ετοιμάζονται, τις Εγγυήσεις και τις Μικροπιστώσεις ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Αγρότης της Χρονιάς είπε ότι οι αρχές είναι έτοιμες να συγκροτήσουν το Ταμείο Εγγυήσεων μαζί με τις ευρωπαϊκές αρχές, που θα αφορά εγγυήσεις πάνω από 10.000 ευρώ για αγροτικές επενδύσεις, ενώ σε αυτή τη φάση γίνεται η επεξεργασία της σύμβασης με τους διαχειριστές του Ταμείου, η οποία και θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Με 80 εκατ. ευρώ του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, φιλοδοξείται να δημιουργηθεί κεφάλαιο πάνω από 400 εκατ. ευρώ.

«Όταν η Μεταποίηση και τα Σχέδια Βελτίωσης ξεκινήσουν, θα είναι έτοιμο το Ταμείο», είπε ο κ. Κασίμης.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

26-01-2019 10:34Σηκας

Γιατι βιαστικες δεν τους ξερεις.Εγω δεν πηρα τιποτα γιατι το φανταστικα οτι μας κοροιδευουν για χρεωθουμε

Απάντηση

21-01-2019 16:56Αγρότης

Τι γίνεται με την αξιολόγηση των σχεδίων βελτιώσεις κύριε Κασιμη??? Σας εμπιστεύτηκα πως όλα θα κυλήσουν γρήγορα και πείρα μηχανήματα γιατί μου δημιουργείτε προβλήματα κύριε Κασιμη??? Επιτέλους ελάτε μια φορά στην θέση μας και αναλάβετε τις ευθύνες σας!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία