BACK TO
TOP
Διαρθρωτικά Μέτρα

Οι τρεις κινήσεις για τη συγκρότηση βιώσιμων αγροτικών εκμεταλλεύσεων

Την οδό της µεγέθυνσης των γεωργικών εκµεταλλεύσεων, ως αναγκαίας προϋπόθεσης για την βιωσιµότητα των µονάδων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής γεωργίας, προτείνει κατόπιν µελέτης, οµάδα έγκυρων γεωργοοικονοµολόγων, η οποία πρόκειται να καταθέσεις ολοκληρωµένα τη µελέτη της σε προγραµµατισµένη εκδήλωση (Πέµπτη 21 Φεβρουαρίου), στο Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθήνας. 

1-viwseimes-agritikes-ekmetalleuseis

Γιάννης Πανάγος

39
0

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Συλλόγου Αποφοίτων ΓΠΑ και της Επιστηµονικής Εταιρείας Αγροτικής Οικονοµίας (ΕΤΑΓΡΟ), µε ψυχή της όλης προσπάθειας τον ∆όκτωρα, Πάνο Παναγόπουλο, τα πονήµατα του οποίου φιλοξενεί συχνά η Agrenda. Οι πληροφορίες θέλουν την εν λόγω επιστηµονική οµάδα να θεµελιώνει µε αδιάσειστα επιχειρήµατα τη δυνατότητα µεγέθυνσης των γεωργικών εκµεταλλεύσεων, χωρίς µάλιστα να χάνεται, εφ’ όσον γίνουν οι απαιτούµενες κινήσεις, η συνεκτικότητα του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο.

Με καταλύτη την εκούσια ευρηµατική µέθοδο µεγέθυνσης των γεωργικών εκµεταλλεύσεων που συνιστά η επεξεργασία της ΕΤΑΓΡΟ, σήµερα,  υπό κάποιες (τρεις) προϋποθέσεις βέβαια, είναι απολύτως εφικτό να προκύψουν 200.000 γεωργικές εκµεταλλεύσεις των 4-8 Μονάδες Απασχόλησης Εργασίας (ΜΑΕ), ή υπερδιπλάσιες µικρότερες γεωργικές εκµεταλλεύσεις. Κι αυτό, την ώρα που υπάρχει µόνο ένα µέγιστο 150.000 αγροτών, ικανών να διαχειρισθούν τις τόσο µεγάλες εκµεταλλεύσεις, καθώς ο συνολικός αριθµός των ενεργών γεωργών βαίνει συνεχώς µειούµενος.


Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία