BACK TO
TOP
Επενδύσεις

Επιδότηση επιτοκίου για 5 χρόνια σε κεφάλαιο κίνησης μέχρι 1 εκατ.

Εγγύηση για παροχή δανείου, επιδότηση επιτοκίου και τεχνική βοήθεια θα περιλαμβάνει πλέον ο δανεισμός από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την τροποποίηση της ΚΑΠ, με το επιτόκιο να επιδοτείται στα 5 πρώτα χρόνια δανεισμού.

epidotisi-epitokiou

Γιώργος Κοντονής

243
30

Επιδότηση επιτοκίου για τα 5 πρώτα χρόνια σε αγροτικό κεφάλαιο κίνησης από 10.000 μέχρι 1 εκατ. ευρώ

Πρόκειται για μία εξέλιξη που περιγράφεται στην 1η τροποποίηση της ΚΑΠ και αναμένεται να περάσει στο σχετικό θεσμικό πλαίσιο του εργαλείου έως το καλοκαίρι, ώστε από το φθινόπωρο να μπορούν να αξιοποιήσουν όλοι οι αγρότες (δικαιούχοι Σχεδίων Βελτίωσης και εκείνοι που επενδύουν χωρίς το ΠΑΑ) τις νέες αυτές δυνατότητες. Σημειώνεται πως τα δάνεια θα μπορούν να αφορούν και κεφάλαιο.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το φύλλο 956 της Agrenda

Αναλυτικά η τροποποίηση της ΚΑΠ αναφέρει:

Μία σημαντική πρόβλεψη, η οποία θα συνέβαλε ταυτόχρονα στη μείωση ή εξάλειψη των απαιτήσεων για εξασφαλίσεις και στη μείωση της επιβάρυνσης που προκύπτει από το επιτόκιο δανεισμού, είναι η επιδότηση του επιτοκίου των Ενδιάμεσων Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα στην αρχή της δανειακής σύμβασης, το οποίο θα καθοριστεί στη σχετική συμφωνία χρηματοδότησης.

Επίσης, από την ex-ante εκτίμηση της χρήσης χρηματοδοτικών εργαλείων στο αγροδιατροφικό τομέα αναλύθηκαν διεξοδικά οι δυνατότητες συνδυασμού των χρηματοδοτικών εργαλείων με επιχορηγήσεις και εντοπίστηκε η ανάγκη συνδυασμού με τεχνική βοήθεια. Οι επιχορηγήσεις για επιδότηση επιτοκίου και τεχνική βοήθεια συνδέονται άμεσα με το χρηματοδοτικό εργαλείο και είναι απαραίτητες για την προώθησή του από τους Ενδιάμεσους Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς και την αποδοχή του από τους τελικούς αποδέκτες.

Συνεπώς, τα δάνεια που χορηγούνται μέσω του χρηματοδοτικού εργαλείου θα πρέπει να μπορούν να συνδυάζονται με στήριξη από το Στρατηγικό Σχέδιο που θα παρέχεται υπό μορφή επιχορηγήσεων σε ενιαία πράξη χρηματοδοτικού εργαλείου. Η περίπτωση αυτή μπορεί να εφαρμοσθεί στο εργαλείο εγγύησης πρώτης ζημιάς χαρτοφυλακίου με ανώτατο όριο με την παροχή τεχνικής βοήθειας και επιδότησης επιτοκίου μαζί με το χρηματοδοτικό εργαλείο, όπου όλες οι μορφές στήριξης (εγγύηση για παροχή δανείου, επιδότηση επιτοκίου, τεχνική βοήθεια), θα περιλαμβάνονται σε μία ενιαία πράξη.

Στην περίπτωση αυτή προσαρμόζεται ανάλογα η συμφωνία χρηματοδότησης και οι επιχειρησιακές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ του Διαχειριστή του εργαλείου και των Ενδιάμεσων Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών και καθορίζεται σε αυτές κάθε σχετική λεπτομέρεια, μεταξύ άλλων και ο υποχρεωτικός ή προαιρετικός χαρακτήρας της στήριξης με επιχορήγηση μετά από επιλογή των τελικών αποδεκτών.

Εργαλείο εγγύησης πρώτης ζημίας χαρτοφυλακίου με ανώτατο όριο για Νέους Γεωργούς

Το χρηματοδοτικό εργαλείο θα χορηγεί στήριξη η οποία θα αποτελείται από κατ’ αποκοπή ποσό και παροχή εγγύησης για καταβολή δανείου. Οι δύο μορφές στήριξης θα συνδυάζονται σε μία πράξη, για την οποία το συνολικό ποσό στήριξης (κατ’ αποκοπή ποσό επιχορήγησης και ακαθάριστο ισοδύναμο επιχορήγησης δανείου) δεν υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ.

Για την εφαρμογή αυτής της δυνατότητας συνδυασμού, είτε θα προσαρμοστεί ανάλογα η συμφωνία χρηματοδότησης και οι επιχειρησιακές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί μεταξύ του Διαχειριστή του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και των Ενδιάμεσων Χρηματοπιστωτικών Οργανισμών είτε θα συσταθεί νέο ταμείο.

Σε κάθε περίπτωση, και οι δύο μορφές στήριξης θα παρέχονται στο πλαίσιο μίας ενιαίας πράξης. Κάθε σχετική λεπτομέρεια θα εξειδικευθεί στη σχετική συμφωνία χρηματοδότησης, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις ακόλουθες αρχές:

  • Η συνολική στήριξη από το Στρατηγικό Σχέδιο, που παρέχεται υπό μορφή επιχορηγήσεων κεφαλαίου (κατ’ αποκοπή ποσό) ή/και τεχνική βοήθεια, στο πλαίσιο της ενιαίας πράξης, δεν υπερβαίνει το συνολικό ποσό των δανείων που χορηγούνται με την εγγύηση του χρηματοδοτικού εργαλείου.
  • Η εν λόγω ενιαία πράξη ακολουθεί τους κανόνες που ισχύουν για τα χρηματοδοτικά εργαλεία

 

Σχόλια (30)
Προσθήκη σχολίου

12-03-2024 15:06.

.

Απάντηση

12-03-2024 15:06.

.

Απάντηση

11-03-2024 12:14ΛΟΚΑΤΖΗΣ

η λαληστατη μαρια τι λεει για ολα αυτα? ελα πες την πρωταπριλιατικη μαλακια σου να γελασουμε

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (6)

11-03-2024 12:13klain

πρεπει να υπαρχει η δυνατοτητα αποπληρωμης του εφκα κτλ μαζι με τον δανεισμο ωστε να εχουν ολοι την δυνατοτητα να παρουν δανειο ,ενω τωρα ειναι απλα για τους λιγους που εχουν οικονομικη ανεση και δεν χρωστανε πουθενα...

Απάντηση

11-03-2024 10:49Γιωργος

Ολες τις επιδοτησεις και ενισχυσεις θα τις εχει σαρωσει ο αφορισμενος.δεν θα εχει αφησει τιποτα παντου θα εχει αρπαξει και δηθεν με βοσκοτοπια και δηθεν με ελαιωνες και δηθεν με προβατα και γιδια και δηθεν με κρασαμπελα και οπου αλλου εχει μυριστει χρημα θα εχει βουτηχτει μεσα!!!!!!!!φατε φατε φατε φατε φατε φατε γαιδουρια,φατε μουλαρια,φατε κηφηνες,φατε λαοπλανοι,φατε αρπακτικα,φατε κορακια.στο λαιμο σας θα δεθουν ολα αυτα!!!!!!!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

11-03-2024 10:08Νικος

Τη.εβεσθητος.ανθρωπος.ειναι.ο. Κοντινής.και.παν.απο.ολα.και.στο. Χρήμα..μας.προσεχει.πολυ.το.πανε. Καλά.το.γραμα.αν.πιασουνε.κανενα. Για.δανειο.θα.του.παρουνε.και.το. Τομάρι.κοπροσκυλα.δολοφονη.εχετε. Πιάσει.της.καρεκλες.και.κοιτατε.με.πιο. Τρόπο.θα.μας.βγαλετε.απο.τα.σπητια. Μας.κουφαλες.ανηκανι.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (10)

11-03-2024 08:59ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο ανέκδοτο αγροτικές ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ σε ποιους ακριβώς αναφέρεστε κύριε κοντονη σε αγρότες η σε εταιρείες

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία