BACK TO
TOP
Special Reports

Νέα μονάδα ζωοτροφών στο συνεταιρισμό Ελασσόνας

Tα επόµενά του βήµατα για την µελλοντική ανάπτυξη σχεδιάζει αυτή την περίοδο ο Συνεταιρισµός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας. Σύµφωνα µε τα όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Συνεταιρισµού, Γιώργος Μηλιώνης, στον σχεδιασµό είναι η σύσταση ιδιόκτητης µονάδας παραγωγής ζωοτροφών, κάτι που κατά τον ίδιο θα υλοποιηθεί είτε µε την εξαγορά της συνεργαζόµενης σήµερα µονάδας παραγωγής ζωοτροφών, είτε µε την κατασκευή καινούργιας. Η επένδυση για τη συγκεκριµένη µονάδα υπολογίζεται ότι θα υπερβεί το 1,5 εκατοµµύριο ευρώ.

33_24

Γιώργος Λαμπίρης

2369
0

Ο Συνεταιρισµός Γάλα Ελάςς δηµιουργήθηκε το 2012 µία οµάδα νέων σε ηλικία κτηνοτρόφων, έχοντας ήδη εξελιχθεί σε αρκετούς από τους τοµείς της δραστηριότητάς του. «Καταφέραµε να δηµιουργήσουµε τη Gen Ελάςς για τη διατήρηση και την γενετική βελτίωση των ζωικών πληθυσµών στις µονάδες µας, καθώς και τη Met Ελάςς, η οποία δραστηριοποιείται στη µεταφορά της πρώτης ύλης», αναφέρει σχετικά ο Γ. Μηλιώνης. «Η γενετική διαχείριση του ζωικού κεφαλαίου αποτελεί βασική µας προτεραιότητα, η οποία βοηθάει εκτός των άλλων στην δηµιουργία οικονοµιών κλίµακας καθώς και στη βελτίωση του παραγόµενου γάλακτος. Μέχρι πρότινος ήµασταν αναγκασµένοι να εισάγουµε ζωικό κεφάλαιο, δεδοµένου ότι δεν υπήρχε κάποιος οργανωµένος φορέας που να προσφέρει στους παραγωγούς την δυνατότητα να αγοράζουν τα ζώα τους από την Ελλάδα. Σταδιακά όµως έχουµε βάλει ως στόχο να αλλάξει αυτή η συνθήκη. Ήδη έχουµε ξεκινήσει την πώληση αρσενικών ζώων στα µέλη του Συνεταιρισµού. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό το ότι πριν από 7 χρόνια η απόδοση παραγωγής γάλακτος ανά ζώο ήταν 350 κιλά την ηµέρα και σήµερα έχουµε φτάσει στα 450 κιλά την ηµέρα ανά ζώο».

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή των ζωοτροφών, ήδη ο Συνεταιρισµός της Ελασσόνας έχει κινηθεί, δηµιουργώντας σταδιακά τις συνθήκες εκείνες που θα του επιτρέψουν στο προσεχές διάστηµα να καταστεί πλήρως αυτόνοµος στο συγκεκριµένο τοµέα. «Η παραγωγή των ζωοτροφών µας σήµερα πραγµατοποιείται από συνεργαζόµενη µονάδα, η οποία διατηρεί αποκλειστική συνεργασία µαζί µας. Αυτό που εξετάζουµε ως πιθανό ενδεχόµενο είναι η εξαγορά της. Επί του παρόντος παρέχουµε τις πρώτες ύλες στο συγκεκριµένο εργοστάσιο και εκείνοι από την πλευρά τους µε βάση τις οδηγίες από πλευράς µας, προχωρούν στην παραγωγή των ζωοτροφών σύµφωνα µε τις ανάγκες µας», εξηγεί ο Γιώργος Μηλιώνης. Όλες οι παραπάνω κινήσεις ως στόχο έχουν την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής του Συνεταιρισµού και κατ’ επέκταση την είσοδο στη µεταποίηση, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Γάλα Ελάςς. «Προϋπόθεση για να φτάσουµε στη µεταποίηση και να παράγουµε τα δικά µας προϊόντα, κάτι που αποτελεί ένα από τα βασικά µας πλάνα, είναι να έχουµε προετοιµαστεί κατάλληλα σε όλους τους τοµείς ούτως ώστε να είµαστε απολύτως έτοιµοι και θωρακισµένοι για να τοποθετηθούµε αποτελεσµατικά και µε ανταγωνιστικό προϊόν στην αγορά».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία