BACK TO
TOP
Επιχειρηματικά Projects

Ελληνικές εταιρείες αγροδιατροφής μαζί με Χόγκαν στην Κίνα

Τρεις ελληνικές εταιρείες του τομέα τροφίμων συνοδεύουν από τις 14 μέχρι τις 17 Μαΐου τον Επίτροπο Γεωργίας της ΕΕ, Φιλ Χόγκαν, στην ευρεία επιχειρηματική αποστολή (71 εταιρείες της αγροδιατροφής) στην Σαγκάη με σκοπό την σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών και την προώθηση των ευρωπαϊκών αγροτικών προϊόντων.

Ελληνικές εταιρείες αγροδιατροφής μαζί με Χόγκαν στην Κίνα

7
0

Συγκεκριμένα, τον Επίτροπο ακολουθούν εκπρόσωποι των εταιρειών του ομίλου Vivartia, της εταιρείας Olivehellas και της Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Ελληνικού Κρέατος Μακεδονίας και Θράκης (GR. U.E.C.B.V). Μάλιστα στο πλευρό του Επιτρόπου βρίσκεται και ένας αριθμός ευρύτερων Ευρωπαίων επιχειρηματικών παραγόντων από 22 διαφορετικές χώρες.

Με την Κίνα να αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εισαγωγέα γεωργικών και επεξεργασμένων γεωργικών προϊόντων, η επίσκεψη αυτή καθίσταται εξαιρετικά σημαντική για την πορεία του Ευρωπαϊκού εμπορίου, αφού εκεί καταλήγει το 8.7% του συνόλου των ευρωπαϊκών εξαγωγών σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το 2016. Άλλωστε, τα προϊόντα αυτά γνωρίζουν μια ιδιαίτερη δημοφιλία στους κόλπους της συνεχώς αναπτυσσόμενης μεσαίας τάξης της Κίνας.

Από την πλευρά της Κίνας, για να υπογραμμιστεί η σημασία της επίσκεψης, η ΕΕ επιλέχθηκε ως η τιμώμενη περιοχή στην έκθεση SIAL China στη Σαγκάη, που αποτελεί την μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων της Ασίας. Ο Επίτροπος Χόγκαν μάλιστα θα παραστεί στην τελετή έναρξης της έκθεσης, την οποία και θα ανοίξει επίσημα στις 16 Μαΐου. Επιπλέον, έχει οργανωθεί ένα γεμάτο πρόγραμμα για την αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών τόσο στη Σαγκάη όσο και στη Σενζέν, που θα περιλαμβάνει σεμινάρια σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της τοπικής αγοράς και των καταναλωτικών τάσεων, επίσκεψη σε σημεία λιανικής πώλησης, ευκαιρίες δικτύωσης καθώς και επίσκεψη στην έκθεση SIAL.

Η Κίνα αποτελεί έναν σημαντικό εμπορικό εταίρο για τον ευρωπαϊκό αγροδιατροφικό τομέα υποστήριξε ο Φιλ Χόγκαν, δηλώνοντας χαρκτηριστικά: «Υπάρχει μια δυναμική και ενισχυμένη ζήτηση ανάμεσα στην όλο αυξανόμενη καταναλωτική τάξη της Κίνας για τα δικά μας τρόφιμα και ποτά, και με συναντώντας απευθείας τις αντίστοιχες αρχές της Κίνας, ευελπιστούμε πως θα χτίσουμε τις εμπορικές και πολιτικές σχέσεις που απαιτούνται για την επιτάχυνση αυτής της ανάπτυξης. Η ΕΕ είναι άλλωστε η ηγέτιδα δύναμη στο ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε σθεναρά αυξημένο εμπόριο με τους παγκόσμιους εταίρους μας για το αμοιβαίο όφελός μας».     

Δείτε εδώ την επιχειρηματική αποστολή στην Κίνα









Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία