Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μεγάλες Συναντήσεις

Η Αγροτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα σε ημερίδα στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας

Με άξονα την βιωματική προσέγγιση, την πρακτική καθημερινή εκπαίδευση, τις τεχνικές δεξιότητες, την επιχειρηματική ικανότητα, την ανάπτυξη κριτικής σκέψης και ευθύνης σε τοπικό αλλά και πλανητικό επίπεδο, η ανάγκη εκπαίδευσης των αγροτών είναι εντονότερη από ποτέ, τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Δημαράς στην ημερίδα με θέμα «Η Αγροτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή Λάρισας.

Averwfeios_agrotiki-ekpaideusi1

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

213
0

Την οργάνωσή της είχαν η Θεματική Ομάδα Παιδείας των Οικολόγων Πράσινων σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση και την Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, ο π.υφυπουργός Γιάννης Τσιρώνης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, ο περιφερειακός σύμβουλος και μέλος της Ε.Γ. των «Οικολόγων Πράσινων» Νίκος Πουτσιάκας που ήταν και συντονιστής της ημερίδας, ο περιφερειακός σύμβουλος     Απόστολος Μπίλλης, ο εκπρόσωπος των «Οικολόγων Πράσινων» Τηλέμαχος Σπασίδης, ο αν. διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Λιόλιος και το μέλος του Π.Σ. των «Οικολόγων Πράσινων» Έλενα Μπότση.


Φωτογραφίες: Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

Ομιλητές της ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Νικόλαος Κατής, η διευθύντρια της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής Λάρισας Μαρία Κλεισιάρη, η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Αλεξάνδρα Μέγα, ο καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθήνας Αλέκος Κουτσούρης, ο καθηγητής Κοινωνιολογίας της Εργασίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργος Τσομπάνογλου, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην Αγροτική Σχολή Μονής Βελλάς, που ίδρυσε ο ίδιος, ο ειδικός σε θέματα δυαδικής εκπαίδευσης στη γερμανική αγροτική εκπαίδευση Joseph Amberger, ο εκπαιδευτής μαθητών στη βιολογική φάρμα του και δήμαρχος της πόλης Kelheim με το Οικολογικό Κόμμα (B90- Grüne) Franz Aunkofer, MSc Αγροτικής Οικονομίας, ο καθηγητής Παιδαγωγικής Χρήστος Γκόβαρης, ο διευθυντής του εκπαιδευτικού και παραγωγικού αγροκτήματος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Ευάγγελος Βέργος, ο δημοσιογράφος ΑγροΝέα Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο πρ. δ/ντης έρευνας – εκπρόσωπος INRA στα Βαλκάνια, πρ. επισκ. καθ. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Francois Vallerin, η πρόεδρος φυτικής παραγωγής ΤΕΙ Θεσσαλίας, ειδική στην εκπαίδευση σε προϊόντα κλωστικής κάνναβης Ελένη Βογιατζή και ο πρώην πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παναγιώτης Γούλας, ενώ μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις  της Σχολής.