BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Κεφαλονιά over...

Απλήρωτοι µαθαίνουµε ότι είναι ακόµα στην Κεφαλονιά πολλοί αγρότες για τα Βιολογικά του 2014. Αν και οι συνάδελφοί τους από την υπόλοιπη Ελλάδα έχουν πληρωθεί εδώ και καιρό οι Κεφαλονίτες έχουν µείνει πίσω χωρίς να λαµβάνουν καµία πειστική απάντηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

zaria

1
0

Οι ίδιοι έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί. «Επειδή από το νησί έχουµε µόνο έναν βουλευτή ίσως δεν µας δίνουν και σηµασία», αναφέρουν στην Agrenda αρκετοί παραγωγοί από νησί του Ιουνίου και µας βάζουν σε σκέψεις. Λες να έχουν δίκιο;

Στην Αργολίδα οι παραγωγοί χρεώνονται διπλά το ΦΠΑ στο νερό… Όχι δεν είναι ανέκδοτο. Όπως µας λένε, αυτό που συµβαίνει είναι ότι πολλοί αγρότες χρεώνονται σήµερα πολλαπλές φορές τον ΦΠΑ για την ίδια ποσότητα νερού του Ανάβαλου που χρησιµοποιούν για την άρδευση των καλλιεργειών τους. Συγκεκριµένα, χρεώνονται αρχικά 13% ΦΠΑ οι κεντρικές εγκαταστάσεις, και ξανά 13% για όσα ακόµη αντλιοστάσια µεσολαβούν µέχρι τα χωράφια τους (δηλαδή 2, 3 ή και 4 φορές). ∆εδοµένου του ότι η χρέωση αφορά το ίδιο αγαθό, οι αγρότες έφτασαν το θέµα στη Βουλή µήπως και βρουν απάντηση.

Το τσεκ έρχεται και εκτός από τον ενθουσιασµό υπάρχει και ανησυχία. Όχι µόνο για το πόσα θα πιστωθούν και ποιοι θα µείνουν εκτός. ∆εδοµένων των οικονοµικών προβληµάτων των αγροτών πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν µήπως τελικά τους κατασχεθούν τα χρήµατα για οφειλές σε ασφαλιστικά ταµεία. Χαρακτηριστικό παράδειγµα, αναγνώστης της εφηµερίδας Agrenda από τις Σέρρες, που µας τηλεφώνησε σχετικά µε οφειλές που έχει στο ΙΚΑ .

Προεκλογικός αέρας µε άρωµα τσίπουρου πνέει το τελευταίο διάστηµα στη Βάθη. Πώς αλλιώς να εξηγηθούν οι συναντήσεις υπουργών στον 6ο,προκειµένου να βρουν λύση -και να ικανοποιηθούν οι διήµεροι αποσταγµατοποιοί - για τα προβλήµατα που έχουν ανακύψει από την εφαρµογή της νέας κοινοτικής οδηγίας Πάντως από ότι µαθαίνουµε από τους υπηρεσιακούς, το πρόβληµα είναι πολύπλοκο και σίγουρα στο 100% δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί κανείς. 

Τι γίνεται τελικά µε τους ελέγχους στο γάλα; Όλο ακούµε για ισοζύγια και πρόστιµα αλλά το αποτέλεσµα δεν το βλέπουµε. Τώρα µε το θέµα αποφάσισε να καταπιαστεί και η νέα υφυπουργός Ολυµπία Τελιγιορίδου, η οποία σε επίσκεψή της στην Καβάλα ενηµέρωσε τους κτηνοτρόφους για τις πρωτοβουλίες που λαµβάνει το υπουργείο, για τους ελέγχους τόσο στο γάλα όσο και στα γαλακτοκοµικά προϊόντα, καθώς επίσης για την επικείµενη υπουργική απόφαση που θα αφορά τα πρόστιµα για την παράνοµη εισαγωγή γάλακτος. Μια από τα ίδια ή όντως κάτι έρχεται;

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία