Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Το θέμα είναι τι μένει στην τσέπη

Παρατεταµένο κλίµα αγροτικών πληρωµών φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να δηµιουργήσει η Βάθη αφού κάτι τα γεωργοπεριβαλλοντικά, κάτι µε το τσεκ, κάτι µε τα de minimis των αιγοπροβατοτρόφων. Μέχρι και τις γιορτές θα ψάχνουµε να γράφουµε τι πληρώνεται. Το θέµα όµως δεν είναι οι ανακοινώσεις και τα λεφτά που αναγράφονται σε κάθε δελτίο Τύπου του υπουργείου αλλά τι µένει τελικά στις τσέπες των αγροτών. Όσο και αν διατηρείτε η ελπίδα για ψήφιση του ακατάσχετου όλα δείχνουν ότι δεν προλαβαίνουµε πριν το 2019.

zaria

0
0

Επηρεασµένος από το κλίµα των γιορτών που πλησιάζουν φαίνεται ότι είναι ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η δήλωσή του ότι θα αυξηθούν οι αγροτικές συντάξεις;  «Η κυβέρνηση όχι µόνο δεν προχώρησε στην περικοπή των συντάξεων αλλά αντίθετα προχωρά σε αυξήσεις. Τις συντάξεις τους θα δουν ήδη να αυξάνονται από τον Ιανουάριο οι αγρότες. Οι αυξήσεις αυτές µάλιστα µετά το 2023 θα είναι ανάλογες µε τη βελτίωση των οικονοµικών δεικτών» ανέφερε. Είναι κοντά ο Ιανουάριος υφυπουργέ!

Λένε ότι όλα ok µε τον επαναχαραγµένο χάρτη των εξισωτικών αλλά κάτι µας λέει ότι το πρόβληµα δεν έχει λυθεί. Τουλάχιστον όχι παντού. Στο νοµό Θεσσαλονίκης για παράδειγµα µαθαίνουµε ότι εκτός έχουν παραµείνει οι περιοχές: Άγιος Αντώνιο, Άνω Σταυρός, Αρδαµέρι, Βερτίσκο, η πρώην κοινότητα Εξαλόφου (Πολυδένδρι Λαγκαδά και Πέντε Βρύσες), Κρυονέρι, Καρτερές, Λαχανάς, Λευκοχώρι, Λιβάδι, Νικόπολη, Ξυλόπολη, Όσσα, Περιστερά, Πετροκέρασα, Σοχό και Χορτιάτης. Θέλετε κι άλλα; Ο µισός νοµός εκτός.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει 444 εκατ. ευρώ σε Ευρωπαίους αγρότες, σύµφωνα µε τον σχετικό Κανονισµό (ΕΕ) 2018/1848. Από αυτό το κονδύλι ποσό 17 εκατ. ευρώ αντιστοιχεί στους Έλληνες αγρότες. Από εκείνη την στιγµή ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Η Ευρώπη ανακοινώνει επιστροφές στους Έλληνες αγρότες και από την Βάθη λέξη για το πότε και πως θα καταβληθούν. Ίσως µε τόσες πληρωµές µέχρι τέλος του χρόνου αυτά τους φαίνονται λίγα…

Φτιάξαµε το δικό µας ελληνικό brand name θέλουµε να µπούµε και στα ξένα. ∆εν τα λέµε από µόνοι µας, τα ακούσαµε στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριµένα σε εκδήλωση που συµµετείχε και ο υπουργός ειπώθηκε ότι επιχειρείτε να δηµιουργηθεί ένα κοινό brand name, µε σήµα γεωγραφικής ένδειξης για τα προϊόντα της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας. ∆εν λέµε, καλή η προσπάθεια και θα βοηθήσει την διείσδυση στις ξένες αγορές που είναι το ζητούµενο, όµως και το brand name Ελλάδα ας µην µένει στα αζήτητα. Πρέπει και αυτό να το προσέξει κάποιος.

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία