BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τι να πρωτοδιορθώσουν στο 14χίλιαρο

∆εν χωράει πολλούς και οι ενδιαφερόµενοι είναι λίγοι, αλλά οι αρµόδιοι στην πλατεία Βάθη έβγαλαν διευκρινιστική εγκύκλιο για το 14χίλιαρο. Μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζεται ότι για να µπεις στο µέτρο πρέπει να έχεις όλα τα αγροτεµάχια κοντά στον τόπο κατοικίας σου, για να έχεις εύκολη πρόσβαση. Τονίζεται ότι «κατά την αξιολόγηση θα εξαιρούνται από την εκµετάλλευση αγροτεµάχια που δεν βρίσκονται εντός οικείας και των όµορων προς αυτήν Περιφερειακών Ενοτήτων αλλά δεν θα εξαιρούνται οι βοσκότοποι ανεξάρτητα από τη γεωγραφική τους τοποθεσία». Κι όλο αυτό λόγω της τεχνικής λύσης, γιατί όπως όλοι ξέρουν, έχουν δοθεί βοσκοτόπια σε κτηνοτρόφους ακόµα και σε µακρινούς νοµούς από την περιοχή τους! Εµ τώρα, τι να προλάβουν να διορθώσουν;

zaria

2
0

Κάπου ανάµεσα στο δράµα για τις εξελίξεις της ΕΒΖ και της τευτλοκαλλιέργειας, πληροφορίες αναφέρουν πως φυτοπροστατευτικά δεν δόθηκαν στους παραγωγούς, οι οποίοι τα αγόρασαν από την τσέπη τους για να κάνουν τις αναγκαίες επεµβάσεις στα πάνω από 15.000 στρέµµατα που έχουν σπαρθεί φέτος. Μόνο θετικό ότι ο σπόρος δόθηκε δωρεάν στους παραγωγούς από τον Φέκερ, στον οποίο η ΕΒΖ σχεδόν τον χάρισε, αφού τιµολόγησε το κάθε «U» (σ. σ. αντιστοιχεί σε σπόρο για σπορά 6-7 στρεµµάτων) µε 3 ευρώ, όταν στην αγορά λέγεται πως η τιµή του είναι στα 60 ευρώ.

Εκτός από τον ΕΦΚ στο κρασί, να καταργηθεί και το δυσβάσταχτο µέτρο των ογκοµετρήσεων ζητούν µετ’ επιτάσεως οι οινοποιοί. Μάλιστα, η Γενική ∆ιεύθυνση Τελωνείων στην ΑΑ∆Ε ενηµέρωσε πρόσφατα ότι «η υπηρεσία έχει λάβει εντολή από την υφυπουργό Παπανάτσιου να προβεί σε έκδοση απόφασης, βάσει της οποίας θα προβλέπεται η απαλλαγή της υποχρέωσης ογκοµέτρησης των δεξαµενών για τα προϊόντα που αναφέρονται στο άρθρο 90 του ν. 2960/01, άρθρο που πιάνει και
τον οίνο». Ενόψει εκλογών, τελικά όλα γίνονται;

Χωρίς νερό για πότισµα έµειναν 9.000 στρέµµατα µε βαµβάκι, βιοµηχανική ντοµάτα και πιπεριά στον Παλαµά Καρδίτσας, καθώς η ∆ΕΗ έκοψε την παροχή ρεύµατος στο δίκτυο του ΤΟΕΒ Τιτανίου, για πολύ παλιά χρέη τους Οργανισµού, όπως λέει ο σηµερινός πρόεδρός του Γιαννάκος. Πήγαν, σου λέει, να διαπραγµατευτούν στη Λαµία, για να µπουν σε κάποια ρύθµιση, αλλά η ∆ΕΗ όχι µόνο δεν τους απάντησε, παρά προχώρησε και σε διακοπή της παροχής ρεύµατος. «Ας µας ειδοποιούσαν, για να προετοιµάσουµε τους αγρότες», είπε ο πρόεδρος.

∆ουλειές φουλ είχαν οι αρµόδιοι του ΕΦΕΤ τις ηµέρες πριν και µετά το Πάσχα, µε τελευταία την αυστηρή προειδοποίηση για την ασφάλεια των τροφίµων στην ∆ηµοτική Αγορά Θεσσαλονίκης. Η ανακοίνωση είναι ξεκάθαρη: «ο ΕΦΕΤ δυσκολεύεται να εγγυηθεί την ασφάλεια των τροφίµων στη ∆ηµοτική Αγορά Θεσσαλονίκης ΚΑΠΑΝΙ λόγω επιβαρυµένου περιβάλλοντος. Τα τρόφιµα εισέρχονται το πρωί ασφαλή και ποιοτικά και την εποµένη το πρωί, δεν είναι»!     

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία