Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Κάθε χρόνο ίδιο ΟΣΔΕ

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο τα ίδια. Η παράταση δόθηκε, αλλά δεν χρειάζεται αγρότες και κτηνοτρόφοι να περιµένουν τα µέσα Ιουνίου για να κάνουν τη δήλωση ΟΣ∆Ε. Άλλωστε, ο συνωστισµός της τελευταίας ώρας και η πίεση του χρόνου ενίοτε φέρνει και λάθη. Πάντως µέχρι τέλος του άλλου µήνα αποκλείεται να έχουν βγει αποτελέσµατα για τα Σχέδια Βελτίωσης. Κάποιες οριστικοποιήσεις στις αξιολογήσεις των αιτήσεων θα έχουν γίνει, αλλά ακολουθούν γνωµοδοτικές και ενστάσεις, αλλά και το θέµα µε τον κατάλογο των τρακτέρ, που σηµαίνει οριστικά αποτελέσµατα µετά το φθινόπωρο ή και προς το τέλος του έτους, λένε οι σύµβουλοι!

zaria

2
0

Πρόσβαση στις λίστες µε τους δικαιούχους της ενιαίας ενίσχυσης ζήτησε και πήρε από φέτος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων. Αυτό σηµαίνει ότι η ΑΑ∆Ε είναι σε θέση να… επιβάλλει έξτρα φόρο σε όσους δεν δήλωσαν τις επιδοτήσεις τους, τόσο για το 2018, όσο και για τα περασµένα έτη. Μάλιστα, την περασµένη εβδοµάδα «φορτώθηκαν» στο taxisnet τα αρχεία µε τις λίστες των δικαιούχων αγροτικών επιδοτήσεων, µπλοκάροντας για κάποιες µέρες το σύστηµα υποδοχής δηλώσεων και την οριστικοποίησή τους!

Κι ενώ οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας σχεδόν µετριούνται στα δάχτυλα, ο υφυπουργός Κόκκαλης και ο αναπληρωτής Πιτσιόρλας σε επίσκεψή τους στο πρώην εργοστάσιο της Ζάχαρης, λίγο έξω από τη Λάρισα, µιλούν για επανεκκίνηση της λειτουργίας του. Τι κι αν αυτό φάνταζε ουτοπικό! Τα δύο κυβερνητικά στελέχη το θεωρούν θέµα χρόνου, αφού το ντηλ µε το στρατηγικό επενδυτή και την τράπεζα για την εξυγίανση και την επαναλειτουργία του ζαχαρουργείου είναι ένα βήµα πριν την επίσηµη ανακοίνωση!!

Αυτές οι δασικές εκτάσεις θα βασανίζουν τον κόσµο και δη τους αγρότες, πολλά χρόνια ακόµα, όπως φαίνεται. Τελευταία «βόµβα» η απόφαση του Συµβουλίου της Επικρατείας, σύµφωνα µε την οποία περισσότερα από 2 εκατ. στρέµµατα βρίσκονται πλέον στον... αέρα, καθώς το δικαστήριο έκρινε αντισυνταγµατική την εξαγορά δασικών εκτάσεων που εκχερσώθηκαν παράνοµα και καλλιεργούνται, γιατί … προσβάλλουν τα άρθρα 24 και 117 του Συντάγµατος.

Για δικαίωση κάνουν λόγο, την ίδια ώρα, οι φορείς αγωνίζονται για την προστασία των δασών. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΕ∆∆Υ Νίκος Μπόκαρης, απ’ όλη αυτή την αναστάτωση τονίζει την αυξηµένη γραφειοκρατία, λέγοντας ότι «στα ∆ασαρχεία και τις ∆ιευθύνσεις δασών σε όλη τη χώρα έχουν σωρευθεί χιλιάδες φάκελοι εξαγορών και αιτήσεων έγκρισης επέµβασης  δηµιουργώντας ένα ασφυκτικό αδιέξοδο στις Υπηρεσίες που χωρίς προσωπικό προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην πίεση των πολιτών που θέλουν να προβούν σε εξαγορές». Τι να πει κανείς; 

Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία