BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Έσπασαν τα τηλέφωνα

Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα στην Agrenda οι αγρότες για τις πληρωµές. Και δεν λέµε, τσούλησαν πολύ καλύτερα οι πιστώσεις όσον αφορά τα προγράµµατα και τις ενισχύσεις του 2018, αλλά είναι και κάποια θέµατα που χρονίζουν. Κλείνουν εκκρεµότητες αυτές τις µέρες και ναι όλα καλά µε τα Βιολογικά και τα de minimis που έταξε η πλατεία Βάθη προεκλογικά! Έκαναν τα αδύνατα δυνατά και για τα υπόλοιπα από τις αποζηµιώσεις του 2018, αλλά πριν τις κάλπες µόνο το 20% θα καταφέρουν -ως φαίνεται- να δώσουν! Ό,τι µείνει για την άλλη βδοµάδα! Τελικά ορισµένα πράγµατα δεν αλλάζουν ποτέ…..

zaria

8
0

Μπερδεµένος ο καιρός, µπερδεύονται και οι καλλιέργειες. Το πρωί είναι καλοκαίρι και το απόγευµα µε τις βροχές θυµίζει φθινόπωρο. Τα ξαφνικά µπουρίνια µόνο ζηµιές µπορούν να προκαλέσουν στις υπαίθριες καλλιέργειες. Βέβαια, είναι και οι γεωπόνοι που λένε ότι οι βροχοπτώσεις του Μαΐου και του Ιουνίου βοηθούν το καλαµπόκι που βρίσκεται στη φάση της φούντας και µεταβαίνει στο στάδιο της γονιµοποίησης. Αφού χρειάζεται ποτίσµατα, καλύτερα να βρέχει, να γλιτώνουν και οι παραγωγοί τα έξοδα. Αµ πώς!

Οι Θεσσαλοί τα είπαν, ρωτούν τι θα κάνουν οι αρχηγοί των κοµµάτων µε την αιγοπροβατοτροφία, την υψηλή φορολογία και τα βοσκοτόπια. Τώρα και οι κτηνοτροφικοί Σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, καλούν τα κόµµατα να πάρουν ειλικρινή κι εµπεριστατωµένη θέση έναντι των προβληµάτων που ταλανίζουν τον κλάδο της ελληνικής κτηνοτροφίας. Οι εκλογές είναι γεγονός, αυτό που τώρα έχει σηµασία είναι η επόµενη µέρα!

Εγκληµατική αδράνεια βλέπει, πάντως ο Καρασµάνης όσον αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης τα τελευταία τρία χρόνια. ∆εν φτάνει, σου λέει, που κόπηκε κατά 32,4% ο προϋπολογισµός του προγράµµατος και έµειναν µόνο 315 εκατ. ευρώ, για να βγει η νέα προκήρυξη, τώρα αναβάλλεται επ’ αόριστον και η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων, µε απόφαση Αραχωβίτη. Κάπου εκεί για να «χρυσώσει το χάπι», όπως λέει ο πρώην υπουργός, ο νυν εξαγγέλλει διπλασιασµό των κονδυλίων! Λίγες µέρες πριν τις εκλογές. ∆ηλαδή µπάχαλο!

Τον αφανισµό της τευτλοκαλλιέργειας βλέπει οσονούπω ο Καρασµάνης, που ζητάει από την κυβέρνηση λίγο πριν αυτή αλλάξει – κάτι που θεωρεί σίγουρο ο ίδιος- να σταµατήσει των εµπαιγµό των παραγωγών και να τους εξοφλήσει για τη σοδειά του 2018. Αφού έκανε 5 αλλαγές στη διοίκηση της Ζάχαρης, επέδειξε πλήρη ανικανότητα στην ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή, για την εξαγορά και την εξυγίανση της βιοµηχανίας, την ενέταξε στον πτωχευτικό κώδικα, της έκλεισε την στρόφιγγα του τραπεζικού δανεισµού, δεν υπέγραψε ακόµα τις συµβάσεις καλλιέργειας του 2019 µεταξύ τευτλοκαλλιεργητών και ΕΒΖ, ας πληρώσει τουλάχιστον αυτούς που θέλουν να µείνουν στην καλλιέργεια. Ας αντιληφθούν τους κόπους τους!


Ο ΜΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία