BACK TO
TOP
της Πιάτσας

No smoking στη Δομοκού

Περισσότερο χρόνο ζητά και το ΓΕΩΤΕΕ για την υποβολή ενστάσεων στα Σχέδια Βελτίωσης. Καταρχήν, σου λέει, διαπιστώθηκε ότι µεγάλος αριθµός επενδυτικών σχεδίων είτε κατατάχθηκαν στην κατηγορία των επιλαχόντων είτε απορρίφθηκαν.

zaria_15

5
0

Επίσης υπήρξαν αρκετές περικοπές επενδύσεων καθώς και διαφοροποιήσεις στη βαθµολογία. Άσε που χρειάζονται κι άλλες διευκρινήσεις από τις διαχειριστικές -όπως αυτές που δόθηκαν σε αξιολογητές και γνωµοδοτικές- αλλά και δικαίωµα πρόσβασης στα διοικητικά έγγραφα, για να γίνουν όλα πιο σωστά! Τουτέστιν, ένα δεκαπενθήµερο επιπλέον τουλάχιστον!Φαγώθηκαν οι βιοκαλλιεργητές µε τριετείς δεσµεύσεις να ζητούν παράταση δύο ακόµα ετών από το υπουργείο. Από τη Βάθη δήλωναν αρνητικοί εξ αρχής, ωστόσο για να µην γκρινιάζουν αποφάσισαν να τους δώσουν κατ’ εξαίρεση ενισχύσεις 2.000 έως 4.000 ευρώ ανά εκµετάλλευση για να καλύψουν τα έξοδα πιστοποίησής τους για τα έτη 2020-2021. Άλλωστε, ο υπουργός το ξαναείπε: «µια παράταση στην παρούσα φάση, δεν κρίνεται σκόπιµη». Τέλος!

Κι αφού όλα τα θέµατα των πιστώσεων προς τους αγρότες είναι τακτοποιηµένα, ο πρόεδρος του Οργανισµού Πληρωµών βγάζει εγκύκλιο, την οποία αφενός διανέµει σε όλους αφετέρου την αναρτά και στην ιστοσελίδα, για ολική απαγόρευση του καπνίσµατος στους χώρους εργασίας. Ισχύει, σου λέει, για όλες τις µονάδες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ανεξαρτήτως της έδρας και του αντικειµένου εργασίας τους. Το καλύτερο: Για παραβάτες υπαλλήλους πρόστιµο 100 ευρώ και σε περίπτωση επανάληψης το διπλάσιο! 

Ο Γάλλος πρόεδρος πάντως τους τα είπε ένα χεράκι, όπως ενηµέρωσε τους αγρότες της χώρας του. «∆εν ενδώσαµε σε εκείνους που ήθελαν µείωση των κονδυλίων της ΚΑΠ», τους ξεκαθάρισε, κατά τη διάρκεια  της πρόσφατης διαπραγµάτευσης, διατηρώντας αταλάντευτη τη θέση της Γαλλίας όσον αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις. Μάλιστα, θέλοντας να καθησυχάσει τους αγρότες, τους είπε ότι αν δεν υπάρξει συµφωνία το σύστηµα των επιδοτήσεων θα διατηρηθεί ως έχει.

Στην Κρήτη το εντόπισαν πρώτοι, αλλά τώρα έφτασε και στην Τριφυλλία. Ο λόγος για τον ιό της καστανής ρυτίδωσης των καρπών της ντοµάτας. Το Μπενάκειο µελετώντας τα δείγµατα, επιβεβαίωσε την προσβολή. Τώρα ενηµερώνουν παραγωγούς, γιατί µπορεί να µην  είναι πολύ µεγάλη η απειλή, αλλά πρέπει να υπάρξει πρόσληψη. Το χειρότερο: δεν έχουν βρει ακόµα τον τρόπο µε τον οποίο κατέφτασε ο ιός……..

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων και ποινών, η ∆ΑΟΚ ξεκαθαρίζει ότι αγρότης που θέλει να ψεκάσει τα χωράφια και τα δέντρα του, πρέπει να ενηµερώσει εγγράφως τους κατοίκους και τους επαγγελµατίες της ευρύτερης περιοχής στην οποία πρόκειται να πραγµατοποιήσει ψεκασµούς και µάλιστα δύο ηµέρες πριν ξεκινήσει. Αυτό! Ξεκάθαρο! 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία