Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Όχι χρήματα με το ελικόπτερο

Να παίρνουν χρήµατα αυτοί που πραγµατικά έχουν ανάγκη και όχι να ακολουθούσαµε την τακτική της διανοµής χρηµάτων µε το ελικόπτερο, όπως είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα είχαµε χάσει την εµπιστοσύνη των αγορών. Αυτό είπε ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο.

zaria_15

163
0

Μάλιστα, ενηµέρωσε τους αγρότες ότι για τη στήριξή τους έχουν εγκριθεί 426 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και από αυτά µέχρι σήµερα έχουν εκταµιευθεί περί τα 270 εκατ. ευρώ. Άρα, ο Λιβανός το είπε ξεκάθαρα, δεν είναι «ατελείωτα» τα χρήµατα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τοµέα από την πανδηµία.

Τα εκτιµώµενα έσοδα του ΕΛΓΑ πάντως για το 2021 είναι αυξηµένα από πέρυσι κατά 45 εκατ. ευρώ περίπου, βάσει του προϋπολογισµού που ενέκρινε η διοίκηση του φορέα, πριν λίγες µέρες. Αυξηµένες αναµένονται βέβαια και οι ανάγκες για αποζηµιώσεις, κοντά στα 215 εκατ. ευρώ από 168 εκατ. ευρώ πέρυσι. Το θέµα είναι πότε αυτές οι αποζηµιώσεις φτάνουν στους πληγέντες παραγωγούς, κατά τα γνωστά….

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τα ‘ριξε στους εργαζοµένους του υποκαταστήµατος της Λάρισας για τα λάθη και τα απλήρωτα λόγω Ιανού. Εννοείται πως την έλαβε την απάντησή του. «Οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΛΓΑ δεν αποδίδουν τη συνέπεια και την κοπιώδη προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλλουν οι υπάλληλοι του υποκαταστήµατος Λάρισας, για την ολοκλήρωση του όλου έργου του Ιανού και την καταβολή άµεσων αποζηµιώσεων στους αγρότες», λένε και προσθέτουν ότι «οι όποιες αστοχίες ή παραλείψεις  διαπιστώθηκαν, δεδοµένων των ιδιαίτερα ασφυκτικών συνθηκών, αντιµετωπίζονται άµεσα». Οι αγρότες δεν το θεωρούν και πολύ άµεσα, βέβαια…. Τώρα, το ποιος φταίει σίγουρα δεν είναι το ζητούµενο! 

Εξόχως ευµετάβλητη χαρακτηρίζεται τα τελευταία χρόνια η αγορά του ελληνικού ρυζιού. Η εµπλοκή της Τουρκίας στη διάθεση του προϊόντος παίζει καθοριστικό ρόλο. Tο εµπόριο ρυζιού στη γειτονική χώρα εξαρτάται σε µεγάλο βαθµό από τις παραγγελίες του επίσηµου κράτους για προγράµµατα επισιτιστικής βοήθειας κι όχι µόνο. Έτσι, µπορεί τη µια στιγµή η εικόνα να είναι υποτονική και µετά από λίγες µέρες η ζήτηση να αυξηθεί κατακόρυφα. Έξαρση ενδιαφέροντος περιµένουν αυτή την περίοδο οι Έλληνες ρυζοπαραγωγοί, γιατί η αγορά από τα Χριστούγεννα και µετά δείχνει µουδιασµένη και οι λίγες πράξεις για τα µεσόσπερµα δεν ξεπερνούν τα 29 λεπτά το κιλό.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία