BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Καλά νέα τα ΠΣΕΑ;

Έτσι όπως το πάνε, φοβούνται οι αγρότες, για την εξόφληση των χρωστούµενων από την περσινή χρονιά θα µπει και ο Ιούλιος…. Και το θέµα είναι ότι η παρτίδες πληρωµής θα βγουν µε ηµεροµηνία Ιουνίου, προς αποφυγήν κοινοτικών καταλογισµών, αλλά οι δικαιούχοι χρήµατα θα δουν πιο µετά…

zaria_15

257
0

Φέτος, λέει ο αγροτικός κόσµος, δεν πήγαµε καλά µε τις πληρωµές. Όλο στο περίµενε µας είχαν! Για να δούµε τι άλλο θα δούµε µέχρι το τέλος του έτους….. 

Απογοήτευσε η απάντηση Αραµπατζή για αποζηµιώσεις λόγω ζηµιών σε ελιές και εσπεριδοειδή της Αργολίδας. Όπως είπε σε βουλευτή του ΚΙΝΑΛ του νοµού,  σε σχέση µε τον παγετό, οι εν λόγω καλλιέργειες ήταν σε προ-ανθικό στάδιο, άρα δεν καλύπτονται από τον κανονισµό του ΕΛΓΑ και σε σχέση µε τις υψηλές θερµοκρασίες  οι καταγραφές δεν δείχνουν καύσωνα τότε. Τα καλά νέα; Ο ΕΛΓΑ Τρίπολης παρακολουθεί τη ζηµιά κι αν διαπιστωθεί απώλεια παραγωγής θα ενεργοποιηθούν τα ΠΣΕΑ. Αν αυτά είναι τα καλά νέα, όπως λέει και φίλος αγρότης!

∆εν ικανοποίησε τον βουλευτή Φθιώτιδας ούτε η απάντηση της υφυπουργού για την υπερβολική αύξηση των τιµών των ζωοτροφών. «Έγινε πλήρως αντιληπτό ότι δεν έχετε την πολιτική βούληση να πράξετε το παραµικρό. Εγώ στους συµπατριώτες µου κτηνοτρόφους θα µεταφέρω τα λεγόµενα σας, δηλαδή ότι φταίει η κλιµατική αλλαγή και η Κίνα. Αυτή είναι απάντηση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις αυξήσεις στις ζωοτροφές στη Φθιώτιδα!», κατέληξε αγανακτισµένος, µετά τα λεγόµενα της Αραµπατζή που µίλησε για επιλεκτική χρήση στοιχείων από δηµοσιεύµατα, αναφέροντας τον όρο «µοντάζ», χωρίς εν τω µεταξύ να απαντά σε κανένα από τα ερωτήµατα που ο ίδιος της έθεσε.

Και οι αγρότες Καρδίτσας και Τρικάλων δηλώνουν απογοητευµένοι µε την πολιτική ηγεσία της πλατείας Βάθη. Η υφυπουργός, σου λέει, ήταν στα Γιάννενα, ακούγεται ότι θα περάσει από Τύρναβο, ενώ και υπουργός και υφυπουργός καταφθάνουν στη Λάρισα σε σύσκεψη για τη νέα ΚΑΠ. Η απορία του αγροτικού κόσµου πάντως είναι αν οι επιτελείς του υπουργείου αποφεύγουν µια επίσκεψη σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, δύο περιοχές που επλήγησαν επανειληµµένα από κύµατα κακοκαιρίας….. Λες;

Για σοβαρά προβλήµατα κάνουν λόγο οι ιδιωτικές και συνεταιριστικές εξαγωγικές εταιρείες κορινθιακής σταφίδας, από τις συνέπειες της πανδηµίας. Μείωση πάνω από 40% στην εµπορική διάθεση του προϊόντος, αδιάθετοι περίπου 8.000 τόνοι περσινής παραγωγής, ενώ και η υποτίµηση της τουρκικής λίρας κάνει µη ανταγωνιστικό το ελληνικό προϊόν. Σε όλα αυτά, το πιο σηµαντικό, ότι κατρακυλά και η τιµή παραγωγού, η αρχή δηλαδή της αλυσίδας. Ο πρωθυπουργός ενηµερώθηκε µε επιστολή της ΠΕΣ, Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Οµάδων Παραγωγών κορινθιακής σταφίδας. Για να δούµε τι συνέχεια….
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία