Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Κλάμα με την εκκαθάριση

Και κάπου εκεί, αφού νύχτωσε, βράδυ Σαββάτου βγήκε µια ανακοίνωση από την πλατεία Βάθη σχετικά µε τις περιβόητες πληρωµές του Οκτωβρίου και το νέο κύκλο διορθωτικών δηλώσεων στις οποίες αναγκάζονται οι παραγωγοί, προκειµένου να γίνουν οι διορθώσεις, για τις οποίες συχνά πυκνά ξεκαθαρίζεται ότι δεν ευθύνονται οι επιτελείς του υπουργείου.

zaria_15_3_2_2_2_2

842
1

Πάνω από 63.000, σου λέει, είναι οι περιπτώσεις παραγωγών µε διαφορές στοιχείων µεταξύ ΑΑ∆Ε και ΟΠΕΚΕΠΕ, οι αιτήσεις των οποίων δεσµεύτηκαν για διασταυρωτικό έλεγχο, µε την ολοκλήρωση του οποίου, θα καταβληθεί το σύνολο των δικαιούµενων ποσών στην εκκαθάριση του ∆εκεµβρίου. Κάτι, µου λέει, ότι ενδιάµεση πληρωµή δεν έχει, λέει φίλος αγρότης!

Το ζητούµενο είναι αν θα προλάβουν να γίνουν οι διορθώσεις και αν θα βγουν σωστές, γιατί δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που φοβούνται νέο «κλάµα» τον άλλο µήνα στην εκκαθάριση. Τώρα για τους νεοεισερχόµενους στο Εθνικό Απόθεµα µε νεαρά ζώα, φέτος -ξεκαθαρίζει η ανακοίνωση- από τους 29.000 αιτούντες µόνο 5.162 ζήτησαν κατανοµή βοσκοτόπων για νεαρά, µη παραγωγικά, ζώα.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση, λοιπόν, ορίζει ότι «όσοι νεοεισερχόµενοι ζήτησαν εθνικό απόθεµα για νεαρά ζώα, θα λάβουν φέτος το 1/3 των βοσκοτόπων, ακριβώς διότι τα ζώα είναι νεαρά και άρα έχουν λιγότερες ανάγκες, και θα λάβουν κανονικά το υπόλοιπο των δικαιωµάτων τους το επόµενο έτος, και όταν τα ζώα τους έχουν γίνει πλέον παραγωγικά, µετά από επιτόπιο και καθολικό έλεγχο και επιβεβαίωση του ακριβούς αριθµού των δηλωθέντων ζώων µε τα πραγµατικά». Τέλος!

Οι δασικοί χάρτες δεν θα στηρίζονται πλέον αποκλειστικά στη φωτοερµηνεία των ιστορικών και σύγχρονων αεροφωτογραφιών. Ιδίως
για τις αγροτικές εκτάσεις, θα λαµβάνονται υποχρεωτικά υπόψη όλες οι πράξεις της αγροτικής νοµοθεσίας, µε την οποία άλλαξε νόµιµα η χρήση των εκτάσεων (απαλλοτριώσεις, αναδασµοί, αποφάσεις νοµαρχών κλπ). Αυτό λένε οι αποφάσεις 1364-5/2021 της Ολοµέλειας του ΣτΕ για τους ∆ασικούς Χάρτες. Απλόν, απλούστατον!

Μάλιστα, σου λέει το ΣτΕ, για πρώτη φορά εντάσσονται στη διαδικασία κατάρτισης δασικών χαρτών και άλλοι θεµατικοί χάρτες όπως το χαρτογραφικό υπόβαθρο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Οι Γεωπονικοί Σύλλογοι µιλούν για «ιστορική απόφαση του ΣτΕ για τους δασικούς χάρτες». Είναι, βέβαια, και κάποιοι αγρότες που κρατούν µικρό καλάθι για το µηχανογραφικό σύστηµα του Οργανισµού Πληρωµών... Φοβούνται νέα παρατράγουδα…
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

24-11-2021 07:04ΑΓΡΟΤΗΣ

αρχίδια διασταύρωση.εβαλα το σωστό ΑΤΑΚ ΚΑΙ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΜΗ ΕΓΚΥΡΟ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ NASA;;;;;;;;; ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΣΤΑΙΚΟΎΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΎΛΗ. ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ OPEKEPE ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΥΓΥΡΩ ΣΑΣ ΟΥΣΤ ΚΑΘΙΚΙΑ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία