BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Έχει κι άλλο, όμως!

Μαντάρα άλλη µία φορά οι πληρωµές.

πιατσα__1_fri90_2_2_2

664
1

Μαντάρα άλλη µία φορά οι πληρωµές. Εκεί που είχε βγει το ΦΕΚ µε το ύψος της ενίσχυσης
στα βοοειδή και περίµεναν οι κτηνοτρόφοι να πληρωθούν το βράδυ της Παρασκευής, τελικά λεφτά πήραν οι συνάδερφοί τους µε τα αιγοπρόβατα. Πασιφανής πια η ανικανότητα του υπηρεσιακού µηχανισµού να πληρώσει έγκαιρα και σωστά τις υποχρεώσεις προς τον αγροτικό κόσµο. «Χτικιό» από τα παλιά και οι ψεύτικες δηλώσεις µε ανύπαρκτο ζωικό κεφάλαιο.

Ήρθε και η ανακοίνωση του Οργανισµού Πληρωµών να…. ξεκαθαρίσει τα πράγµατα, λέµε τώρα! Πιστώθηκε, σου λέει, η συνδεδεµένη στο αιγοπρόβειο κρέας σε 41.059 δικαιούχους µε ποσό 53,6 εκατ. ευρώ και ενίσχυση 9,70 ευρώ ανά επιλέξιµο ζώο. Πέρυσι, συνεχίζει η ανακοίνωση, «πληρώθηκαν 51,5 εκατ. ευρώ σε 37.864 κτηνοτρόφους µε τιµή ενίσχυσης 10,22 ευρώ ανά επιλέξιµο ζώο». Έτσι για να χαρούν οι παραγωγοί. ∆ηλαδή, λιγότερα λεφτά σε περισσότερο κόσµο. Για να τους ρωτήσουµε, χάρηκαν;

Και Τρίτη βράδυ µπήκαν χρήµατα και για τη συνδεδεµένη στο βόειο κρέας. Βέβαια, η ενίσχυση είναι µειωµένη στα 114 ευρώ ανά ζώο από τα 131 ευρώ πέρυσι και πληρώθηκαν µόνο 28,9 εκατ. ευρώ σε 8.440 παραγωγούς από 33 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Έχει κι άλλο, όµως! Στην πρώτη – όπως
τη χαρακτηρίζουν – πληρωµή έµειναν εκτός κάποια ζώα επειδή υπήρχαν αναντιστοιχίες
στην Κτηνιατρική Βάση όσον αφορά τις καταχωρίσεις ενωτίων σε σχέση µε τη χρονική περίοδο παραµονής τους στην εκµετάλλευση.
Τι σηµαίνει αυτό; Θα ακολουθήσουν έλεγχοι και νέος προσδιορισµός του τελικού αριθµού επιλέξιµων ζώων, άρα και επαναπροσδιορισµός της τιµής ενίσχυσης και τελικά συµπληρωµατική πληρωµή σε όλους τους δικαιούχους. Άιντε χάιντε!

Χάρηκαν και οι µελισσοκόµοι για το νέο Ηλεκτρονικό Μητρώο. Αυτή είναι η καλή είδηση. Όµως, όπως είχαν συµφωνηθεί µεταξύ του τµήµατος Μελισσοκοµίας και της Οµοσπονδίας, δεν έχουν συµπεριληφθεί η αύξηση των µελισσιών, τα ποσοστά και οι κλάσεις είναι εντελώς διαφορετικά, προς το χειρότερο». Το θέµα είναι – σου λέει – ότι δεν τηρήθηκε η συµφωνία να αποσταλεί το τελικό κείµενο πριν πάρει ΦΕΚ, ώστε να προλάβουν
τα «λάθη εκ παραδροµής».

Νέα ζόρια για τους ρητινοκαλλιεργητές.
Ο ΟΑΕ∆ Λάρισας, όπου υπάγονται – λέει – ανέστηλε τις προσλήψεις του 2ου κύκλου µέχρι την εκλογή και το διορισµό του νέου υπουργού Περιβάλλοντος. Τους είχαν υποσχεθεί -και πάλι µε τεράστιες καθυστερήσεις- ότι θα ξεκινούσε
το πρόγραµµα 8 του Μάη και τώρα τους λένε ότι θα πιάσουν δουλειά τον Ιούλιο. ∆ηλαδή, 155 οικογένειες µε το ζωνάρι σφιγµένο µήνα µήνα, από υπόσχεση σε υπόσχεση και πάλι στον αέρα….

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-05-2023 13:33Αποστολος

Να γίνει συμπληρωματική και του χρόνου να μας δώσουν 200€ το κεφάλι για κάθε θηλάζουσα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία