BACK TO
TOP
Τρίμματα

Όχι άλλες τεχνικές λύσεις

Αν κρίνω από την ανάρτηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκου Καχριµάνη, η διαδικτυακή επικοινωνία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης µε τους Περιφερειάρχες δεν θα πρέπει να πήγε και ιδιαίτερα καλά.

panagos01

Γιάννης Πανάγος

17
0

Φαντάζοµαι  τουλάχιστον ότι υπήρξε διδακτική για τον… νεοεισερχόµενο της πλατείας Βάθη. Όταν καλείς και επικαλείσαι τον διάλογο, δηλαδή ζητάς τη γνώµη των κορυφαίων αιρετών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει να µάθεις και να ακούς. Και όχι απλά να ακούς, αλλά και να λαµβάνεις σοβαρά υπόψη τη γνώµη τους. Αρκετά έχει τραβήξει το θέµα µε τις «γλάστρες» του δήθεν διαλόγου!   

Τεχνική ανεπάρκεια

«Ας τελειώνει το θέµα της τεχνικής λύσης στα βοσκοτόπια», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Ηπειρώτης. «Μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού ∆ικαστηρίου που µας έδωσε 10 εκατ. στρέµµατα επιλέξιµα, όλη η ελληνική επικράτεια έχει υπερεπάρκεια επιλέξιµης έκτασης. Άρα, τι τεχνική λύση και τεχνικό συµβούλιο, θέλει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Γραφειοκρατικά µπορεί να λύσει το θέµα η κάθε περιφερειακή ∆ΑΟΚ. Αλλά όταν ο κ. Πιερρακάκης αλλάζει τα πάντα και πιο δύσκολα µε τη στήριξη του πρωθυπουργού, έλεος, όχι άλλες τεχνικές λύσεις». Και καταλήγει: «Αλήθεια, τις εκτάσεις που αναγνώρισε το Ευρωπαϊκό ∆ικαστήριο τις χρησιµοποιεί το σύστηµα ή όχι; Άµεσες λύσεις προς όφελος των παραγωγών και της ελληνικής οικονοµίας».  

 

  Μηδέν εις το πηλίκον

Κατά τα λοιπά, σε επίπεδο ΟΣ∆Ε και ΟΠΕΚΕΠΕ τα πράγµατα δεν πηγαίνουν καλά. Η τελευταία πληρωµή των συνδεδεµένων ενισχύσεων στην κτηνοτροφία… ήταν τραβηγµένη από τα µαλλιά. Mε ζηµιωµένους άλλη µια φορά τους πραγµατικούς παραγωγούς και κερδισµένα τα «κοπρόσκυλα» που έχουν µάθει να εκµεταλλεύονται τις «τρύπες» του συστήµατος και να παίρνουν λεφτά… αέρα πατέρα! ∆ηλώνοντας δηµόσιες εκτάσεις σαν δικά τους βοσκοτόπια, χωρίς να διαθέτουν ούτε κεφάλι ζωικό κεφάλαιο! Τσίµπησαν ότι τσίµπησαν από το Εθνικό Απόθεµα, έβαλαν χέρι και στις συνδεδεµένες ενισχύσεις. Μεγάλωσε έτσι ο διαιρέτης, έµεινε σταθερός ο διαιρετέος, µειώθηκε το πηλίκο! Ψάχνουν ακόµα να βρουν οι παραγωγοί, γιατί µειώθηκε η ενίσχυσή τους. Αν ήξεραν τι πραγµατικά συµβαίνει, θα τους έπαιρναν µε τα παλούκια!

 

  Στο καστ της Μουρµούρας

∆εν ξέρω τι έχει φτάσει στο Μαξίµου, στους διαδρόµους της Βουλής πάντως δεν υπάρχει ένας βουλευτής που να υπερασπίζεται τη µέχρι σήµερα παρουσία του «νεοσύλλεκτου» στο στρατηγείο της πλατείας Βάθη. Μουρµούρα, πολλή µουρµούρα! Ειδικά από τους βουλευτές της επαρχίας. Όχι τόσο επειδή κάνει λάθος επιλογές, περισσότερο γιατί κανείς δεν έχει καταλάβει που το πάει και τι θέλει να κάνει. Αν θέλετε τη γνώµη µου, ούτε θα καταλάβουν ποτέ! Γιατί δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος! Και ούτε ποτέ θα το µάθει! Απ’ ότι τον κόβω τουλάχιστον!    

 

  ∆εν χαλάει τις νόρµες

Αυτός που δεν ακούγεται καθόλου πάντως, ενώ διατηρεί νευραλγικό ρόλο σε κρίσιµα θέµατα που συνδέονται µε τον αγροτικό χώρο, είναι ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ∆ηµήτρης Μελάς. Η αλήθεια είναι ότι τον έχουν ζωσµένο τα… φίδια! Μια φορά βρέθηκε ένας που να κινηθεί κόντρα στο ρεύµα και ανακατέψει κάπως την υπηρεσιακή τράπουλα του Οργανισµού Πληρωµών και το… έφαγε το κεφάλι του! Ο κτηνίατρος, µισός Λάκωνας και µισός Μεσσήνιος, είναι από άλλη πάστα! Έχει έναν τρόπο να κρατάει τα θέµατα χαµηλά, όσο ζέοντα κι αν είναι και να µη συγκρούεται ποτέ και µε κανέναν. Πόσο µπορεί να είναι αυτό προσόν σε έναν Οργανισµό µε χιλιάδες προβλήµατα, θα το κρίνει το… ταµείο! 

 

  ∆εν θέλει κόπο, θέλει τόπο

Μέχρι τότε, θα µπορούσε να πει τουλάχιστον, από τα 9,6 εκατ. στρέµµατα βοσκοτόπων (10 εκατ. τα λέει ο Καχριµάνης), πόσα έχουν κατανεµηθεί, σε δικαιούχους και µη, πόσα είναι ακόµα διαθέσιµα και πόσα δεν µπορεί να τα εντοπίσει; Κανονικά, αυτό το ερώτηµα, θα ‘πρεπε να του το έχει κάνει ο υπουργός. Μιας όµως και έχει να ασχοληθεί µε πιο σοβαρά θέµατα, όπως π.χ. πότε µπορεί να ψαρεύεται το συµιακό γαριδάκι, θέτουµε το ερώτηµα εµείς. Ισχύει η καταγραφή για τα 9,6 εκατ. στρέµµατα προς διάθεση µε βάση τον κανονισµό 2017/2393 (OMNIBUS); Και αν ναι, που πήγαν; Τι γίναν; Και τι έχει αποµείνει; Είναι πολλά τα λεφτά κ. Μελά!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία