BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Στουπώσαμε στις συμβουλές

Στα Καλάβρυτα, οι αναφορές Τσίπρα για de minimis µόνο στους ορεινούς, έφεραν την αντίδραση του Μάξιµου (έδωσα τη µάχη στο γάλα), ο οποίος ζήτησε παρεµβάσεις επί της ουσίας για αναχαίτιση των ελληνοποιήσεων στο αιγοπρόβειο γάλα που έχουν «κόψει» την τιµή του.

trupia_barka1

0
0

Βέβαια, τα κοµπιουτεράκια για τα 41 εκατ. ευρώ δεν άργησαν να βγουν µετά και τις αναφορές του υπουργού της πλατείας που διεύρυνε το πεδίο των de minimis προς όλους, δηλαδή και τους πεδινούς, δείχνοντας πως το πακέτο ξεφουσκώνει.                                     

Στο µέτωπο πάντως της αγελαδοτροφίας, τα πράγµατα γίνονται όλο κι πιο σκούρα καθώς οι πιέσεις της γαλακτοβιοµηχανίας για λιγότερες παραδόσεις γάλακτος φέρνουν σε αδιέξοδο κτηνοτροφικές µονάδες, την ώρα που η παραγωγή τους δεν καλύπτει ούτε το 50% των αναγκών της χώρας. Το φρέσκο γάλα χάνει τη δύναµή του από τις σκόνες και το µακράς διάρκειας, ενώ τα αµυγδαλο... γάλατα έχουν παίξει κι αυτά το ρόλο τους.                                

Πάντως και η έκθεση της Κοµισιόν δείχνει αλλαγή των διατροφικών τάσεων που διαµορφώνουν ανάλογα την αγροτική παραγωγή έως το 2030 µε το γάλα να είναι στους µεγάλους χαµένους και την πτηνοτροφία να παίρνει κεφάλι.                                           
Να αναθερµάνει το κινηµατικό αίσθηµα επιχειρεί το στρατηγείο του Μπούτα που καλεί προς συσπείρωση και συµµετοχή  στην πανελλαδική σύσκεψη στην Νίκαια-Λάρισας, προς επικαιροποίηση του διεκδικητικού τους πλαισίου. «Όσοι λένε ότι ο αγώνας µας δεν έχει αποτέλεσµα, στους θιασώτες της απογοήτευσης, της ηττοπάθειας και της µοιρολατρίας, απαντάµε πως ό,τι κερδίσαµε ήταν αποτέλεσµα σκληρών αγώνων, πολυήµερων µπλόκων, µαζικών κινητοποιήσεων. Καµία κυβέρνηση και ποτέ δεν µας χάρισε τίποτα χωρίς αγώνα. Πάλι µε τους αγώνες θα έχουµε νέες κατακτήσεις και θα ανακόψουµε την µεγαλύτερη επίθεση στην τσέπη µας και θα ακυρώσουµε τα µέτρα που έχουν στα σκαριά», αναφέρουν οι Θεσσαλοί µπλοκατζήδες.                             

Πανταχού παρών, ο πρώην υπουργός της πλατείας που βρέθηκε και στη συζήτηση για τον θεµατικό τουρισµό και έλαµψε δια της κατάρτισής του για τον αγροτουρισµό και τον οινοτουρισµό. Μόνο στον υπουργο Τουρισµού, δεν αναφέρθηκε, γιατί τότε θα έπρεπε να µιλήσει για την πολύπαθη ύπαιθρο που στα χρόνια της κρίσης, ο αγροτικός κόσµος φτωχοποιήθηκε περαιτέρω, όπως ανέδειξε και έρευνα αυστριακού think tank.

Ο Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία