BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Ο Γίτσας υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου

Χωρίς προηγούµενο είναι ο εµπαιγµός, η ταλαιπωρία και η οικονοµική αφαίµαξη που υφίστανται οι αγρότες, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, της ∆υτικής Μακεδονίας.

trupia_barka1_11

10
0

Οι άνθρωποι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους, αλλά επειδή ο ασφαλιστικός φορέας δεν έχει υποκατάστηµα στην περιοχή, υποχρεώνονται για να εξυπηρετηθούν να πάνε στα κεντρικά του ΕΦΚΑ στην Αθήνα. Θεωρητικά τις περισσότερες από τις δουλειές τους θα µπορούσαν να τις διεκπεραιώνουν στο πιτς φιτίλι, µέσω του τοπικού δικτύου αντιπροσώπων του ΟΓΑ, αλλά φευ!                           
Το µηχανογραφικό σύστηµα του ασφαλιστικού φορέα έχει να ενηµερωθεί -κρατηθείτε- από το Φεβρουάριο του 2019. Τα πράγµατα δεν είναι απλά, διότι πέραν του ότι κάποιοι αγρότες δεν µπορούν να εκµεταλλευτούν τα αγροτικά προγράµµατα, πρόβληµα υπάρχει και µε τα βιβλιάρια υγείας τους. Και εννέα µήνες τώρα δεν ιδρώνει το αφτί κανενός.                                     
Πλώρη για νέο ρεκόρ φαίνεται πως έχει βάλει η επικείµενη Agrotica, στις αρχές του 2020. Το ενδιαφέρον για συµµετοχή χτύπησε… κόκκινο. Το γεγονός ότι ολοκληρώνεται οσονούπω η έγκριση των Σχεδίων Βελτίωσης έχει ζεστάνει για τα καλά όλο το οικοσύστηµα του γεωργοκτηνοτροφικού τοµέα και προβλέπεται το αδιαχώρητο.                             
Είναι τόσα τα αιτήµατα για συµµετοχή στη… γιορτή του κλάδου, ώστε η διοργανώτρια αρχή πήρε απόφαση να µετατρέψει σε εκθετήριο χώρο και το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης. Εκεί, θα φιλοξενηθούν οι εταιρείες θρέψης και λίπανσης. Και καλά καλά δεν µπήκε ο ∆εκέµβρης.                             
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εκδήλωση που οργάνωσε πρόσφατα η Syngenta στη Θεσσαλονίκη. Οι προσκλήσεις ήταν για περίπου 130 άτοµα, παραγωγούς, γεωπόνους και συνεργάτες από όλη την αλυσίδα αξίας του σκληρού σταριού από Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα, αλλά στόµα µε στόµα η είδηση κυκλοφόρησε και δεν έπεφτε καρφίτσα. Πολλή ώρα µετά που άρχισαν οι εισηγήσεις, το προσωπικό του ξενοδοχείου στο οποίο φιλοξενήθηκε το event, πρόσθετε καθίσµατα στους διαδρόµους της αίθουσας, αλλά και πάλι, δεκάδες ήταν αυτοί που υποχρεώθηκαν να µείνουν όρθιοι, αφού δεν υπήρχε άλλος διαθέσιµος χώρος.                              
Και µιας κι ο λόγος για την εκδήλωση για το σκληρό, η είδηση είναι ότι οι επαΐοντες της αγοράς σίτου εκτιµούν πως οι συνθήκες στο διεθνές περιβάλλον, µε τη µειωµένη φετινή σοδειά και τη µείωση των αποθεµάτων που πυροδότησαν την άνοδο των τιµών έστρωσαν το έδαφος να διατηρηθεί η ίδια. o Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία