BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Και μαζί και μόνος πάλι νοιώθω μόνος

«Επιταχύνουµε πάρα πολύ στον χώρο της αγροτικής ανάπτυξης όλα τα θεσµικά εργαλεία τα οποία έχουµε και ταυτόχρονα προσπαθούµε να δώσουµε στους παραγωγούς µας κάθε δυνατότητα, προκειµένου να µεγιστοποιήσουν και να αυξήσουν το εισόδηµά τους, κυρίως µέσα από τις θεσµικές ρυθµιστικές παρεµβάσεις» δήλωσε στην διάρκεια πρόσφατης περιοδείας του στην Αιτωλοακαρνανία ο Μαυρουδής.

trupia_barka1_11

8
0
Μιλάµε για τρέξιµο στο...µέγιστο βαθµό µε οµάδες εργασίας επί παντός επιστητού!          
Σε βαθµό, που δεν πρόλαβαν φαίνεται να ακούσουν τα καλά νέα οι µπλοκατζήδες, γι’ αυτό φαίνεται ήρθαν στις αρχές τις εβδοµάδας µε υποµνήµατα στη µασχάλη, για επαφές µε τον πρόεδρο της Βουλής και εκπροσώπους των κοµµάτων, πιέζοντας για συζήτηση προ ηµερησίας διατάξεως, για το αγροτικό ζήτηµα. Και µετά;            
Επί του παρόντος στη Βάθη, κινούνται µε την ευδαιµονία... που δηµιουργεί η καταστατική συµφωνία για τη ∆ιεπαγγελµατική Φέτας, που συµπαρασύρει και για άλλες στο ρύζι, κλπ. Χαρµόσυνα τα νέα και για το Γύρο, που φαίνεται ότι τα βρήκαν παραγωγικοί φορείς (Ε∆ΟΚ) και βιοµηχανία κρέατος (ΣΕΒΕΚ), για από κοινού κατάθεση φακέλου για ΠΓΕ. Τώρα αν θα τον δεχθούν στις Βρυξέλλες, είναι άλλο θέµα.           
Για την µάχη των ελληνοποιήσεων πάντως, ουδέν νεότερο. Με τους εκπροσώπους της µαυρόασπρης αγελαδοτροφικής φυλής στην Ελλάδα να εκπέµπουν σήµα κινδύνου για τις χαµηλές τιµές παραγωγού στο αγελαδινό γάλα – που ‘ναι  πιο κάτω κι από χώρες της Βαλκανικής - που οδηγούν πολλές εκτροφές σε λουκέτο.          
«Βιώνουµε καταστάσεις εξόφθαλµης στρέβλωσης της αγοράς, που θυµίζουν εναρµονισµένες εµπορικές πρακτικές του παρελθόντος, και παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο, ο επικεφαλής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ακόµα δεν έχει κάνει δεκτό το αίτηµά µας, σχετικά µε την επιτέλεση θεσµικής συνάντησης για το ζήτηµα.». Τα ‘χαµε πει λένε, για την καταστροφική αλλαγή του Κώδικα Τροφίµων & Ποτών που επιτρέπει την παρασκευή γιαουρτιού µε εναλλακτικές µορφές γάλακτος (συµπύκνωµα, σκόνη κλπ).            
Με τούτα και κείνα, τι να σου κάνει και ο Τάκης µε τα λεµόνια, που βλέπει τον σύνδεσµό του να φυλλοροεί µετά και το αντίο των αγελαδοτρόφων, που κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται. Σιγά µην σώσουν την κατάσταση οι Τυρναβίτες ή το τρούπωµα στην ∆ιεπαγγελµατική.  o Γύλος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία