BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Θα είµαι δίπλα στα είδη φούρνου

Πως να µην γυρίσει το µάτι των µπλοκατζήδων µε αυτά που άκουσαν από τον Μαυρουδή να λέει σε τηλεοπτικό δίκτυο για τα µέτρα ανακούφισης (λέµε τώρα) των αγροτών από την πανδηµική κρίση ήτοι, καταβολή δύο µήνες αργότερα της εισφοράς ΕΦΚΑ και παράταση του ΟΣ∆Ε.

trupia_barka1_11

10
0

Αυτά, όπως λένε, δεν είναι παρά «χάνδρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς», αφού η γενική και ουσιαστική αίσθηση είναι ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εξαιρούνται για µία ακόµη φορά από τα µέτρα στήριξης της κυβέρνησης. «Ανακοίνωσε µέτρα στήριξης της ιχθυοκαλλιέργειας, επί της ουσίας πρόκειται για µια και µόνο µεγάλη επιχείρηση, καθώς και για µεγάλους αλιείς. ∆εν είπε τίποτα ουσιαστικό για κτηνοτρόφους, παραγωγούς λαϊκών αγορών, ζηµιές, αποζηµιώσεις ΕΛΓΑ που εκκρεµούν από το 2019, πανάκριβο αγροτικό ρεύµα που το αύξησε η κυβέρνηση της Ν∆ τον Σεπτέµβριο», η αντίδραση της Γραµµατείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Το 800ευρω ζητά και ο Τάκης µε τα λεµόνια. Να µπουν λέει στους ΚΑ∆ βοήθειας και οι κτηνοτρόφοι, όπως εντάχθηκαν και οι αλιείς, αναφέρει σε επιστολή του στον υπουργό της πλατείας. Ακούει κανείς; Αν µη τι άλλο, η βεβαίωση τύπου Α, µπήκε στη ζωή και των αγροτών-κτηνοτρόφων που και αυτοί καλούνται στην περίοδο της γενικευµένης καραντίνας της χώρας, να την φέρουν µαζί µε την ταυτότητα τους για τις µετακινήσεις τους στο χωράφι ή το στάβλο τους. Οι τσοπάνηδες θα στέλνουν µόνο το sms στο 13033;

∆ακτύλιος…εφαρµόζεται εφεξής στη λειτουργία των λαϊκών αγορών στην Κεντρική Μακεδονία λόγω covid 19, µετά τη γενική κατακραυγή που προκάλεσε το προηγούµενο σύστηµα µε τις βραδινές κληρώσεις για την ανάδειξη των εµπόρων και των παραγωγών που θα είχαν δικαίωµα σε πάγκο χωρίς να λαµβάνεται υπόψη ότι για τη συγκοµιδή της παραγωγής, για όσους κληρωνόταν, χρειάζονται κάποιες ώρες. Καλή η αναδίπλωση της περιφέρειας.
Τι είναι άραγε άλλη µία εκτροπή του νόµου; Ένα σύνηθες φαινόµενο για τα ελληνικά πράγµατα. Φαγωθήκανε µε επιστολές προς το Μαυρουδή κάποιοι συνεταιριστές να παραταθει η θητεία των µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου που λήγει η θητεία τους, και δεν µπορούν να διεξάγουν αρχαιρεσίες λόγω κορωνοϊού, για να µην υπάρξει...κενό;

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία