BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Μας τα φάγαν οι λουλουδούδες

«Κύριοι της Κυβέρνησης όχι ενισχύσεις στις ελληνοποιήσεις. Κόψτε το δεσµό και στείλτε τους στο παρασκήνιο.

trupia_barka1_11

9
0

ώστε βοήθεια στους πραγµατικούς κτηνοτρόφους», λένε οι παραγωγοί στα απεγνωσµένα µηνύµατα τους εν αναµονή των ανακοινώσεων στήριξης της κτηνοτροφίας.


Σε απόγνωση και οι χοιροτρόφοι ελευθέρας βοσκής, αφού όπως λένε δεν υπάρχει ζήτηση για γουρουνόπουλα αφού έκλεισαν οι ταβέρνες και τα εστιατόρια. «Ζωοτροφές πως θα αγοράσουµε; Μόνο µιλάτε για γίδια και πρόβατα και για αγελάδια αλλά αυτά είναι επιδοτούµενα εµείς µε τα γουρούνια δεν δικαιούµαστε ούτε πενήντα λεπτά Κ. Βοριδη;», αναφέρουν σε σχετικές αναρτήσεις θεµάτων στο Agronews.

Το ζήτηµα µε τις ελλείψεις σε εργάτες γης, που αυτή την περίοδο που ενέσκηψε και η πανδηµία και τα µέτρα περιορισµού, έχει διογκωθεί περαιτέρω. Με διάφορες πλευρές να εµφανίζουν λύσεις… Επι του πρακτέου όµως τι γίνεται;

Μια λύση, λέει και ο Κοζανίτης βουλευτής της Ν.∆ Κωνσταντινίδης, που θα απαντούσε σε πολλές διαστάσεις του ιδίου προβλήµατος θα ήταν η επιδότηση εργασίας σε αγροτικές δραστηριότητες. Κατά τον ίδιο θα ενίσχυε το εισόδηµα των αγροτικών οικογενειών αλλά και των εργαζοµένων, θα περιόριζε την αδήλωτη αγροτική εργασία, θα ενίσχυε την απασχόληση, θα εκπαίδευε και θα εξοικείωνε τους εργαζόµενους µε τις καλλιέργειες, θα ενίσχυε την εγχώρια παραγωγή, τα χρήµατα θα έµεναν στην ελληνική και στις τοπικές οικονοµίες.

Η άλλη λύση;
Στο σήριαλ εκσυγχρονισµός του ΕΛΓΑ, ο προγραµµατισµός δείχνει ότι θα…περπατήσει αρχές του καλοκαιριού (ποιού;). Τώρα, αν τα tablet θα είναι για να µειωθεί ο χρόνος εκτιµήσεων και καταβολής αποζηµιώσεων ή για µίνι σειρές θα φανεί. Κατά τα λοιπά δροµολογείται, µε την συνδροµή τεχνοκρατών και το νοµοθετικό πλαίσιο για την εµπλοκή του ιδιωτικού τοµέα. Για να δούµε τι θα δούµε… Με το οµιχλώδες θέµα της απασχόλησης συνταξιούχων στο χωράφι, θα απαντήσει επιτέλους κάποιος από τους αρµοδίους µε σαφήνεια αν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δηµόσιου τοµέα που διαθέτουν αγροτική παραγωγή µικρής κλίµακας θα υποστούν τους περιορισµούς που θέτει ο νέος ασφαλιστικός νόµος ή όχι. Το ζήτηµα θέτει το Ενιαίο ∆ίκτυο Συνταξιούχων από τους υπουργούς Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, περιµένοντας απαντήσεις από Βρούτση-Βορίδη για το εάν προκύπτει υποχρέωση ασφάλισης για κάθε ασκούµενη, έστω και πολύ µικρή αγροτική, δραστηριότητα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία