BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Στήνουμε χορό με τέσσερα ευρώ

Χρόνια, είπε η Γερµανίδα πρόεδρος του Συµβουλίου Υπουργών Γεωργίας, είχαν να ξενυχτήσουν οι υπουργοί για την ΚΑΠ, η οποία αν περάσει όπως τη θέλουν κάποιες χώρες, θα οδηγήσει αναµφίβολα σε αγρότες δύο ταχυτήτων. Τους µυηµένους δηλαδή σε θέµατα γεωργίας ακριβείας και τους υπόλοιπους...

trupia_barka1_11

13
0

Σε σκωτσέζικο ντους υπέβαλε για µια ακόµη φορά τους παραγωγούς τεύτλων, ο «επενδυτής» - υπεκµισθωτής των εργοστασίων της ΕΒΖ σε Σέρρες και Πλατύ και τους έκανε µπαρούτι. Πάνω που πήγαν να πουν «∆όξα τω Θεώ», γιατί τους ανακοίνωσε πως από 1η Νοεµβρίου θα µπορούν να παραδίδουν τη σοδειά τους στην αυλή της µονάδας των Σερρών, αναφώνησαν «βοήθα Παναγιά», διότι τα τεύτλα τους θα πάνε για καύσιµη ύλη σε µονάδες βιοαερίου. Που σηµαίνει πως τα 33 ευρώ τον τόνο που περίµεναν, µε βάση το µέσο poll των περασµένων ετών, θα είναι κάτι µεταξύ 20 και 25 ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν τα µεταφορικά που θα καλύψουν οι αγρότες. Μέσα µε τα «µπούνια», δηλαδή.     

Θετική κατάληξη αναµένεται στο εγχείρηµα της σύστασης Εθνικής ∆ιεπαγγελµατικής Οργάνωσης Ακτινιδίου. Οι πληροφορίες λένε ότι είναι θέµα λίγων ηµερών πλέον να υποβληθούν όλα τα δικαιολογητικά και τα έγγραφα για να αναγνωριστεί και επίσηµα από το υπουργείο της πλατείας. Η προσωρινή πενταµελής διοίκηση του υπό σύσταση φορέα του χώρου εξασφάλισε ήδη ΑΦΜ από την Εφορία, καταχωρήθηκε και στο ΓΕΜΗ και µένουν πλέον κάποιες µικρολεπτοµέρειες να διευθετηθούν. Οπότε, αν όλα πάνε καλά, µέσα στις επόµενες 5-10 ηµέρες θα υποβληθεί το σχετικό αίτηµα στον Μαυρουδή για τα περαιτέρω της αναγνώρισης. Το ζητούµενο είναι οι καταστατικοί της στόχοι να µην µείνουν στο… καταστατικό.     

Προσέχουν για να έχουν εκεί στη ∆ΕΘ – Helexpo, ενόψει τη Zootechnia που µε βάση το καλεντάρι θα πρέπει να διεξαχθεί κάπου στο τέλος του Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου του 2021. Έτσι όπως πάνε τα πράγµατα µε το δεύτερο κύµα κορωνοϊού, όµως, η οργάνωση εκθέσεων µε φυσική παρουσία εκθετών και επισκεπτών µοιάζει σχέδιο πάνω στην άµµο. Για να µην τρέχουν, λοιπόν, την τελευταία ώρα και επειδή πρόκειται για µια από τις µεγάλες εκθέσεις της ∆ΕΘ – Helexpo, οι διοικούντες τον εκθεσιακό φορέα, όπως µαθαίνει η στήλη, έχουν αρχίσει να προετοιµάζονται για την οργάνωση ενός διευρυµένου forum γύρω από τις εξελίξεις και τα ζητήµατα που απασχολούν την ελληνική κτηνοτροφία. Ίδωµεν!  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία