BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Πήδηξε απ'τη μάνδρα η γυναίκα με τα μαύρα

Με µεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι παραγωγοί των ανοικτών καλλιεργειών τί κάνουν οι Πολωνοί, οι Ρουµάνοι και οι Βούλγαροι, µε τα ουκρανικά δηµητριακά.

ΤΡΥΠΙΑ_ΒΑΡΚΑ_2

1242
0
Στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΕΘΕΑΣ, όπως πληροφορείται η στήλη, ζητήθηκε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αυξηθούν οι έλεγχοι στα σύνορα διότι έρχονται στη χώρα προϊόντα, από ουκρανικές πρώτες ύλες οι οποίος έχουν µεταποιηθεί στις προαναφερόµενες χώρες και κατόπιν «βαφτίζονται» ελληνικά. «Μόνο αν βάλει από έναν µπάστακα στα τελωνεία, να καταγράφει από πού έρχονται, σε τί ποσότητες και πού πάνε, θα πάρουν αξία το µαλακό και σκληρό στάρι, το καλαµπόκι και ο ηλίανθος που παράγουµε εµείς», λένε.     
     To τελευταίο τηλεγράφηµα, πάντως, λέει πως µετά την Σλοβακία και η Ουγγαρία αποφάσισε να επεκτείνει το «στοπ» από τα σιτηρά και σε µια σειρά από εισαγόµενα αγροδιατροφικά προϊόντα που, όπως υποστηρίζει, αποσταθεροποιούν την εγχώρια αγορά. Αυτό θα πει…ενιαία αγορά
      Ξεχειλίζει η οργή στις τάξεις των κερασοπαραγωγών του νοµού Πέλλας, µε την παρελκυστική τακτική που ακολουθείται γύρω από την παροχή στήριξης για την απώλεια εισοδήµατος που είχαν την περσινή χρονιά. «Τα ψέµατα τελείωσαν, η υποµονή µας έχει εξαντληθεί», επισηµαίνουν σε ανακοίνωσή τους και κάνουν λόγο για εµπαιγµό από την κυβέρνηση που παρά τις δεσµεύσεις της, δεν έχει προχωρήσει στην καταβολή της ενίσχυσης, αλλά και ψηφοθηρικά παιχνίδια στην πλάτη τους. Ειδικά για τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σηµειώνουν µε νόηµα πως «δεν πιστεύουµε να θέλει ο κ. Γεωργαντάς να µείνει στην συνείδηση των κερασοπαραγωγών ως ο υπουργός του «είπα-ξείπα».    
     Κόκκινο έχει χτυπήσει ο προβληµατισµός στις τάξεις των παραγωγών ηλίανθου, µε τις τιµές που δίνει η µεταποίηση. Τα 35 έως 37 λεπτά το κιλό, που προσφέρονται αυτή την περίοδο, µε χαρτί και µε µολύβι, βάζουν την καλλιέργεια 40 ευρώ το στρέµµα µέσα, όπως αναφέρουν οι καλλιεργητές, καθώς το κόστος παραγωγής στα ποτιστικά είναι στα 120 ευρώ το στρέµµα και στα ξερικά στα 90 ευρώ το στρέµµα. Με αυτά τα δεδοµένα οι συµβάσεις έχουν παγώσει και στο πρόβληµα έχει κληθεί να βρει άµεσα λύση και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να ξαναγίνει συµφέρουσα η καλλιέργεια. Εξετάζονται διάφορα σενάρια. Μόλις βγει λευκός καπνός θα επανέλθουµε
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία