BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

∆εύτερη προκαταβολή τελευταία εκκαθάριση

Η έλλειψη πειστικών απαντήσεων από µόνη της για το που πήγαν 88 εκατ. ευρώ, λιγότερα από τα προβλεπόµενα, που προορίζονταν για τις προκαταβολές του τσεκ στους αγρότες-κτηνοτρόφους, δεν αρκεί για να ζητηθούν απλά από τον υπουργό της πλατείας οι παραιτήσεις της διοίκησης της ∆οµοκού.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__12

1406
1

Ούτε, φεύγω, για λίγο (σ.σ Ινδία για εµπορικές δουλειές) και άµα τη επιστροφή µου θα ξεκαθαρίσω το τοπίο.
Κανονικά, µόλις διαπιστώθηκε το γεγονός, έπρεπε να γίνει σεισµός, και να κινηθούν όλες οι προβλεπόµενες διαδικασίες, αφού δεν υπήρξαν οι εύλογες εξηγήσεις. Τώρα, µέσω συνέντευξης σε τοπική εφηµερίδα, το µπαλάκι ευθυνών δεν έχει κανένα νόηµα.
«Από τα 741 εκατ. που ενεργοποιήθηκαν, καταβλήθηκαν ως προκαταβολή το 70%, ήτοι 518 εκατ. ευρώ, ενώ τελικώς πιστώθηκαν στους δικαιούχους µόνο τα 488,5 εκατ. ευρώ, δηµιουργώντας εύλογες αµφιβολίες και απορίες για τη νόµιµη και προς το συµφέρον των δικαιούχων πληρωµή των ενωσιακών ενισχύσεων. Λόγω της κατάστασης που δηµιουργήθηκε και της έλλειψης πειστικών απαντήσεων, ζήτησα την παραίτηση της διοίκησης του Οργανισµού». είπε. Αυτά που δεν µπήκαν στους λογαριασµούς, πάνε άκλαφτα; Θα υπάρξει διορθωτική πληρωµή; Πώς θα βγει και από που; Ποιος θα την κάνει, η νέα προσωρινή διοίκηση; Με ποια κριτήρια θα τοποθετηθεί; Η εξόφληση θα τινάξει τη µπάνκα; Τα ερωτήµατα αυτά και πολλά άλλα δηµιουργούνται αυθόρµητα µε βάση τα όσα έχουν διαµειφθεί το προηγούµενο διάστηµα.
Το θέµα είναι ότι ο αγροτικός κόσµος βαρέθηκε να ακούει για τις «κακές πληρωµές» δικαιολογίες όπως η τελευταία «Είµαστε έτοιµοι να τοποθετήσουµε νέα προσωρινή διοίκηση. Πρόθεσή µας είναι να οργανωθεί και να εκσυγχρονιστεί άµεσα το πληροφοριακό σύστηµα του ΟΠΕΚΕΠΕ. ∆ιαρκής στόχος της είναι να υπάρχει πεδίο σωστής συνεργασίας και µε όρους διαφάνειας, µε τη ∆ιοίκηση και τους εργαζοµένους στον Οργανισµό, µε τις συνεργαζόµενες εταιρείες, τους τεχνικούς συµβούλους, τα εταιρικά ή ατοµικά ΚΥ∆, µε όλους τους εµπλεκόµενους. Στόχος και δέσµευσή µας είναι ένας σύγχρονος και υγιής Οργανισµός, ο οποίος θα λειτουργεί σύµφωνα µε τους κανόνες και το πλαίσιο που έχει θέσει η Κοινότητα. Ένας Οργανισµός που θα στηρίζεται σε γερές βάσεις και θα εκπληρώνει τον σκοπό του για σωστή, έγκαιρη και διαφανή καταβολή ενισχύσεων, λειτουργώντας µε συνέπεια και πλήρη διαύγεια». Ευλόγησον!

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

17-11-2023 12:09ΑΕΛ

ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΡΑΤ0Σ ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΛΟΥΝ Τ0Ν ΚΚΑΘΕ ΑΡΜ0ΔΙ0 ΦΥΜΜ@@@@ ΦΥΛΑΚΉ, ΔΕΝ ΕΧ0ΥΝ ΑΡ@@ΔΙΑ 7,Κ0ΙΤΑΝ ΜΜ0Ν0 ΤΩΝ ΕΑΥΑΤ0 Τ0ΥΣ, 00ΥΣΣΤΤ@@@@@@

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία