BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Να ‘σουνα, Θεέ µου, πότης να σωθεί η ανθρωπότης

Αγανακτισµένοι εµφανίζονται οι αγρότες του νοµού Λάρισας εξαιτίας των περικοπών που υπήρξαν στις προκαταβολές του ΕΛΓΑ για κάποια προϊόντα, η οποία απέχει κατά πολύ όπως λένε µε βάση την καλλιέργεια και την ζηµιά που σηµειώθηκε από τις πληµµύρες του Σεπτεµβρίου.

image_19_2__1__2_2_2_2__1__14

205
0

Ως εκ τούτου, λένε η «Θεσσαλία και ο Νοµός µας πρέπει να «πληµµυρίσει» µε τρακτέρ στους δρόµους».

O υπουργός της πλατείας, πάντως, δροµολογεί δύο νέα προγράµµατα για τη στήριξη των πληµµυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας, όπως είπε σε εκπροσώπους αγροτών των περιοχών πέριξ της Κάρλας, µε τους οποίους συναντήθηκε επί ένα τρίωρο σε γραφείο στη Βουλή. Το ένα θα αφορά την κάλυψη της απώλειας εισοδήµατος, για όσο καιρό απαιτηθεί, καθώς 180.000 στρέµµατα καλλιεργήσιµων εκτάσεων είναι καλυµµένα µε νερό και το δεύτερο την κάλυψη της απώλειας εισοδήµατος σε αγρότες που τα χωράφια τους είναι ακατάλληλα για καλλιέργεια, καθώς έχουν επικαθίσει σε αυτά φερτά υλικά.

Πανταχού παρόν ο Μάξιµος (σ.σ έδωσα τη µάχη στο γάλα), σε απανταχού γιορτές και εκδηλώσεις. Εσχάτως βρέθηκε και στη γιορτή ελιάς στους Γόννους, όπου θυµήθηκε τα έργα και τις ηµέρες του στη Βάθη και τη συµβολή του στη δακοκτονία. «Θυµούµαι ότι όταν ήµουν στο ΥπΑΑΤ είχαµε προχωρήσει στην ενοποίηση των διαγωνισµών για τον δάκο, γιατί κάθε περιφέρεια έκανε µόνη της διαγωνισµό, κάποιοι δεν είχαν την τεχνογνωσία, άλλοι καθυστερούσαν να τον πραγµατοποιήσουν και κατ’ επέκταση καθυστερούσε να υλοποιηθεί και το πρόγραµµα δακοκτονίας. Οπότε, κάναµε έναν ενιαίο διαγωνισµό για οικονοµία κλίµακος και την ταχύτερη και αποτελεσµατικότερη εφαρµογή του σε όλη τη χώρα». Το θέµα όµως δάκος, γιατί παραµένει ανοικτή…πληγή αναφορικά µε τα κονδύλια, τους ψεκασµούς, το timing και τα ρέστα;

Ενόσω ο υπουργός της πλατείας ψάχνει να βρει τι ακριβώς έχει γίνει µε τις κακές πληρωµές στις προκαταβολές του τσεκ, σφυροκόπηµα δέχεται από την Κουµουνδούρου και συγκεκριµένα τον Λαρισαίο βουλευτή, που τον εγκαλεί πως από τα 16.000 ΑΦΜ που δεν ελέγχθηκαν, τα 9.000 είναι βοσκοτόπια χωρίς ζώα εκ των οποίων τα 6.000 στην Κρήτη.

Στη ∆οµοκού, πάντως, µετά τις φωτεινές επιγραφές αναζητούνται και συµφέρουσες προσφορές για συνεργεία καθαριότητας των γραφείων του οργανισµού ανά την περιφέρεια!

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία