BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τη µια σε λιγουρεύοµαι τη µια µ’ ανακατεύεις

Τελικά, το νερό από το µεγαλύτερο µέρος της Κάρλας, σε 1,5 χρόνο θα έχει φύγει από µόνο του και δεν θα χρειαστούν έργα απάντλησης ως φαίνεται!

trupia-varka_2

346
1

Για την ώρα, οι Ολλανδοί τεχνοκράτες που έχουν καταρτίσει και το σχετικό master plan της επόµενης µέρας, ελέγχουν να µην µπλοκαριστεί αυτή η ροή προς τον Παγασητικό. Αναφερόµενος ο CEO της ολλανδικής HVA International, στο αίτηµα των Θεσσαλών αγροτών για µία σήραγγα µιλώντας στο κρατικό κανάλι είπε «το θέµα δεν είναι να κάνεις µέσα στο σπίτι σου που πληµµυρίζει µία τρύπα για να φεύγουν τα νερά, καθώς το ζητούµενο είναι να µη πληµµυρίζει το σπίτι. Προσανατολιζόµαστε σ’ αυτή την κατεύθυνση, θέλουµε να µην πληµµυρίζει εκείνη η περιοχή κι όχι να έχουµε τακτικά πληµµύρες που θα φεύγουν από µία σήραγγα».

Η µελέτη για το τι πρέπει να γίνει στην περιοχή βρίσκεται στα χέρια του πρωθυπουργού. Κι αυτό το ξέρουν οι Θεσσαλοί αγρότες, οι οποίοι περιµένουν κατά τη συνάντηση που θα έχουν οι θεσµικοί τους εκπρόσωποι τη ∆ευτέρα µε τον πρωθυπουργό, κάτι πιο χειροπιαστό για τις εκτάσεις τους, που είναι ακόµη κάτω από το νερό. 

Το θεσµικό αγροτικό λόµπι των αγροτών της ΕΕ ετοιµάζει µια κινητοποίηση «αστραπή», όπως λέει, την ερχόµενη Τρίτη έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, την ώρα κρίσιµων ψηφοφοριών οδηγιών για βιοµηχανικούς ρύπους, «πράσινη συµφωνία», εµπορικά µέτρα για Ουκρανία.

«Τα τελευταία χρόνια επικρατεί µια τάση να επιβάλλονται δυναµικά οι ατζέντες, µε κάθε κόστος χωρίς ουσιαστικό διάλογο µε τους αγρότες, όπως αποδεικνύεται από πρωτοβουλίες όπως το Farm to Fork. Η Πράσινη Συµφωνία για τη γεωργία, από αυτή την άποψη, ήταν ένα ρυθµιστικό τσουνάµι, µε πάρα πολλές βιαστικές διαβουλεύσεις, αυθαίρετους στόχους από πάνω προς τα κάτω και προτάσεις που προωθήθηκαν χωρίς µελέτες σκοπιµότητας ή χρηµατοδότηση», λένε οι Copa Cogeca. Στόχος µετά τις κινητοποιήσεις, λένε, η επαναφορά των αγροτικών πολιτικών στην σωστή πορεία.

Πάντως, όπως λέει και ο διακεκριµένος αγροτο-οικονοµολόγος Άλαν Μάθιους, το ζητούµενο της αγροτικής πολιτικής δεν είναι απλά να τα «βγάζουν πέρα» οι αγρότες, αλλά να δηµιουργούνται προϋποθέσεις βιωσιµότητας επιχειρηµατικού τύπου µε κίνητρα και εισόδηµα που δεν θα φέρνουν τα τρακτέρ έξω από το µέγαρο της Κοµισιόν.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία