BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα οφέλη του CVT σε µικρές διαστάσεις

Η νέα Σειρά τεσσάρων µοντέλων της Case IH, Versum µε ιπποδυνάµεις 100-140 ίππων ήρθε για να καλύψει το «κενό» ανάµεσα στις Σειρές Luxxum και Maxxum, συνδυάζοντας τα οφέλη του κιβωτίου ταχυτήτων CVT και συµπαγείς διαστάσεις.

_mg_26111

136
0

Η νέα σειρά τρακτέρ Versum από την Case ΙΗ που παρουσιάστηκε στη SIMA 2019 απευθύνεται σε µικτές αγροτικές επιχειρήσεις, µεσαίες και µεγάλου µεγέθους κτηνοτροφικές µονάδες, εργολήπτες και φορείς συντήρησης οδικών έργων, που αναζητούν ένα συµπαγές τρακτέρ µε CVT σασµάν µεταξύ 100-140 ίππων (µέγιστης ισχύος). Η νέα σειρά έχει τέσσερα µοντέλα: Versum 100 CVXDrive, Versum 110 CVXDrive, Versum 120 CVXDrive και Versum 130 CVXDrive (τα νούµερα υποδεικνύουν την ονοµαστική  ιπποδύναµη στις 2.200 σ.α.λ.).  Τα νέα µοντέλα Versum CVXDrive έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν τα χαρακτηριστικά και την άνεση ενός µεγαλύτερου τρακτέρ σε ένα πακέτο ευέλικτο, εύκολο στη χρήση και µε την οικονοµία καυσίµου του CVT σασµάν της Case IH. Είναι ελαφρύτερα και κατατάσσονται µεταξύ των σειρών Maxxum και Luxxum.

Οι χειριστές, των οποίων η εργασία «απαιτεί» διαχωρισµό των στροφών του κινητήρα από την ταχύτητα πορείας, ήταν ο στόχος για τους µηχανικούς ανάπτυξης του κιβωτίου ταχυτήτων CVXDrive στην σειρά Versum. Το κιβώτιο CVTDrive παρέχει αδιαβάθµητη συνεχόµενη ταχύτητα πορείας µέχρι 40 χλµ/ώρα, ταχύτητα επιτεύξιµη σε µειωµένες στροφές κινητήρα µε τη λειτουργία Eco. Ένας ηλεκτρονικός εγκέφαλος διαχειρίζεται τη λειτουργία µετάδοσης κίνησης για ταχύτερη αλλαγή σχέσεων και βελτιωµένη αποδοτικότητα σε όλες τις ταχύτητες. Η ενσωµάτωση της τεχνολογίας διπλού συµπλέκτη στα σασµάν CVXDrive σηµαίνει ότι, στην αλλαγή µεταξύ των δύο µηχανικών περιοχών του κιβωτίου ταχυτήτων, η µετάβαση είναι οµαλή, ανεπαίσθητη στον χειριστή και η πλήρης ελκτική δύναµη είναι διαθέσιµη σε όλο το εύρος της περιοχής ταχυτήτων.

Ένα νέο πλαίσιο στήριξης ταχείας σύνδεσης στον εµπρόσθιο άξονα, εγγυάται  ότι το προαιρετικό εµπρόσθιο υδραυλικό σύστηµα µε ή χωρίς δυναµοδότη (PTO), µπορεί να τοποθετηθεί άµεσα και είναι απολύτως συµβατό µε τον σχεδιασµό του τρακτέρ. Οι χειριστές µπορούν να επιλέξουν την επιθυµητή επιλογή γρήγορης ζεύξης τόσο στον εµπρόσθιο όσο και στον οπίσθιο σύνδεσµο τριών σηµείων, µε εναλλακτικές λύσεις κατηγορίας 2 ή 3N.

Το εµπρόσθιο PTO λειτουργεί στις 1000 σ.α.λ., ενώ είναι διαθέσιµες για το οπίσθιο PTO οι ταχύτητες: 540/540E/1000 σ.α.λ. ή προαιρετικά 540E/1000/1000Ε σ.α.λ. καθώς και ταχύτητα συγχρονισµένης πορείας.  Όσον αφορά την καµπίνα, τα τρακτέρ Versum διαθέτουν εξαιρετική ορατότητα και άνετη λειτουργία, σύµφωνα µε την κατασκευάστρια εταιρεία . Η διάταξη των χειριστηρίων ελέγχου είναι παρόµοια µε εκείνη των µεγαλύτερων τρακτέρ Case ΙΗ, ώστε οι χειριστές που έχουν δουλέψει µε Case ΙΗ θα εξοικειωθούν γρήγορα µε το τρακτέρ τους.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία