BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Arbus 4000 JAV: Το φουτουριστικό ψεκαστικό της Jacto που κινείται αυτόνομα

Η βραζιλιάνικη Jacto παρουσίασε την τρίτη γενιά του αυτόνομου ψεκαστικού της, το οποίο σχεδιάστηκε για χρήση στα εσπεριδοειδή ενώ για την ακρίβεια εφαρμογής χρησιμοποιεί σαρωτές λέιζερ.

Pulverizadora-Jacto-Arbus-4000-JAV

Βασίλης Σοφός

152
0

Το Arbus 4000 JAV είναι το νέο φουτουριστικού σχεδιασμού αυτόνομο ψεκαστικό της Jacto, το οποίος συμπληρώνει τη νέα γκάμα μηχανημάτων της βραζιλιάνικης εταιρείας. Το ψεκαστικό είναι εξοπλισμένο με μια προηγμένη τεχνολογία ψεκασμού. Χρησιμοποιεί σαρωτή με λέιζερ για να μετρήσει το μέγεθος και την αναλογία των φυτών. Αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιούνται ύστερα για τη καλύτερη ανάλυσης του περιβάλλοντος.



Το σύστημα εφαρμογής είναι εξοπλισμένο με ξεχωριστές βαλβίδες για του πολλαπλούς ανεμιστήρες, με τους τελευταίους να διαθέτουν ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες ενώ η ροή του αέρα ελέγχεται για κάθε ανεμιστήρα ανεξάρτητα και ανάλογα με το μέγεθος της καλλιέργειας. Αυτό αυξάνει την απόδοση του ψεκασμού και μειώνει το λεγόμενο «drift», δηλαδή την ολίσθηση ή μετατόπιση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ευφυές αυτό σύστημα ψεκασμού εφαρμόζει τη σωστή ποσότητα χημικών σε κάθε μέρος της εγκατάστασης με καλύτερη δυνατή ροή αέρα, με την δεξαμενή ψεκασμού να μπορεί να φιλοξενήσει 4.000 λίτρα.

Όπως αναφέρθηκε, το Jacto Arbus 400 JAV μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα ενώ παρακολουθείται και ελέγχεται από απόσταση μέσω μιας κονσόλα. Πολλά μηχανήματα μπορούν να ελέγχονται και να παρακολουθούνται ταυτόχρονα, πράγμα που σημαίνει ότι το Arbus 4000 JAV μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος ενός στόλου, με την Jacto να αναφέρει πως όλα τα μηχανήματα μπορούν ουσιαστικά να συνδεθούν μεταξύ τους μέσω συγκεκριμένης λειτουργίας.



Το ψεκαστικό είναι εξοπλισμένο, τέλος, με ένα σύστημα ελέγχου των εμποδίων, το οποίο εντοπίζει εμπόδια και σταματά το μηχάνημα όταν είναι απαραίτητο. Η κίνηση στο αυτόνομο ψεκαστικό έρχεται από ένα πετρελαιοκινητήρα 132 ίππων ενώ, χάρη στην ανεξάρτητη ανάρτηση, το μηχάνημα μπορεί να λειτουργεί σε σχετικά υψηλές ταχύτητες, με το σύστημα διεύθυνσης Unitrack να δίνει και την απαραίτητη ευελιξία, επιτρέποντας μια μικρή ακτίνα στροφής στο μηχάνημα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία