BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H νέα μέθοδος ψεκασμού από John Deere και Blue River αλλάζει τη γεωργία

Η τεχνολογία που από κοινού αναπτύσσουν οι δύο εταιρείες αποσκοπεί στον εντοπισμό και τον ακαριαίο ψεκασμό ζιζανιοκτονίας σε συγκεκριμένα φυτά, συμβάλλοντας στην μείωση της χρήσης ζιζανιοκτόνων.

TractorJohnDeere

Βασίλης Σοφός

78
0

Η John Deere πρόκειται να δοκιμάσει τη νέα τεχνολογία See and Spray AI την επόμενη καλλιεργητική σεζόν χρησιμοποιώντας «μηχανική όραση» και τη «μηχανική μάθηση» για τον εντοπισμό μεμονωμένων φυτών. Η τεχνολογία αποσκοπεί στον εντοπισμό και τον ψεκασμό ζιζανιοκτόνων σε συγκεκριμένα φυτά, μειώνοντας τη χρήση αυτών.



Πιο συγκεκριμένα, με τη μέθοδο αυτή της Blue River, φωτογραφίζεται κάθε σημείο ενώ το ψεκαστικό κινείται με μεγάλη ταχύτητας και αποφασίζει εάν θα ψεκάσει, σχεδόν αμέσως. Σκοπός από όλο αυτό είναι τα γεωργικά μηχανήματα που κινούνται με ταχύτητα έως 20 μίλια την ώρα να λαμβάνουν αποφάσεις για τον ψεκασμό ζιζανιοκτόνων σε μεμονωμένα φυτών και ζιζάνια μέσα σε δευτερόλεπτα, μειώνοντας την ανάγκη για ευρεία χρήση χημικών.

Εξοικείωση με τον όρο «Facial Recognition»

Η προσέγγιση της τεχνολογίας της Blue River -η οποία εξαγοράστηκε το 2017 για 300 εκατομμύρια-, φτάνει μέχρι το επίπεδο του μεμονωμένου φυτού καλλιέργειας με λήψη φωτογραφιών έτσι ώστε ενώ το μηχάνημα ταξιδεύει, να μπορεί να πάρει την απόφαση να ψεκάσει μέσα σε δευτερόλεπτα ή και λιγότερο. Φυσικά πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές τεχνολογίες που έρχεται στο πεδίο, σύμφωνα με τον Rob Wertheimer, αναλυτή της Melius Research που καλύπτει την John Deere.



Η πρόθεση της John Deere λοιπόν είναι να προσφέρει τη τεχνολογία της Blue River σε πεδία αγραναπαύσεων ως το πρώτο πείραμα, αντί να φυτεύσει πλήρως τις σειρές καλλιεργειών. Όπως λέει, την άνοιξη και το καλοκαίρι, πριν από τη φύτευση, τα ζιζάνια έχουν αναπτυχθεί σε κενά χωράφια και αυτό δεν είναι τόσο περίπλοκο καθήκον για την τεχνητή νοημοσύνη όσο ο εντοπισμός στόχων σε πεδία όπου υπάρχουν ήδη χιλιάδες καλλιέργειες, αλλά είναι το πρώτο βήμα για την απόδειξη αυτής της τεχνολογίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία